Keskustelu:Russellin paradoksi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Korjasin Russellin paradoksin esitystä. Sitä oli eilisestä joku typistänyt. Oli pudottanut lähinnä oikeata esitystä pois ja jättänyt osittain virheellistä.

Muutin terminilogiassa myös joukon "jäsenen" "alkioksi" koska se mielestäni on vakiintuneempi ja selkeämpi ilmaus. Tästä muutoksesta voisi kyllä keskustella laajemminkin. Sehän vaikuttaa myös varmasti muuhun wikipedian terminologiaan.

Korjattuani vielä muutaman painovirheen, sivu näyttää aika mallikkaallta!  –Kommentin jätti Leo Salo (keskustelu – muokkaukset) 9. marraskuuta 2006 kello 08.18 (UTC)‎

Konkreettista parturiesimerkkiä ei ole järkevää vääntää "matemaattisesti oikeelliseen" muotoon tyyliin "oletetaan, että meillä on joukot.." jne. Esimerkki on tarkoitettu nimenomaan ei-matemaattisesti orientoituneille, joille kaikki tuollainen olettaminen on vain kummallista, pitkästyttävää ja ymmärtämistä haittaavaa sanahelinää. (edit: versiossa ei puhuttukaan olettamisista, vaan jostain eri luokista... peruspointti pätee silti) --ML 24. marraskuuta 2006 kello 20.42 (UTC)