Keskustelu:Ruotsin maapäivät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käsitteestä "maapäivät" ei saa artikkelia, koska käsite viittaa niin moneen ja niin erilaiseen elimeen. Esimerkiksi nykyajan Saksan osavaltioiden maapäivillä, jotka ovat demokraattisesti valittuja parlamentteja, ei ole mitään tekemistä Ruotsin historian säätymaapäivien kanssa. Nykyinen pelkästään Ruotsia käsittelevä sisältö on todella biasoitunut. Sen sijaan tästä tulisi tehdä täsmennyssivu, joka linkittäisi eri maapäiväartikkeleihin.--ML 3. helmikuuta 2008 kello 15.26 (UTC)

Ongelma runeberg.org:issa[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä:Kuohatti valitti, että viitatulla Pienen tietosanakirjan sivulla ei ole hakusanaa Maakuntakokous. Projekti Runebergillä onkin tekninen ongelma: sivulla esitetty kuvamuotoinen teksti ei vastaa OCR-skannattua tekstiä. Pidän valokuvaa ensisijaisena ja viittaan sen mukaan.

Sivulla 956 kerrotaan, että Provinsiaalikokous on maakuntakokous. Sivulla 1292 ei tuota hakusanaa kuitenkaan ole, vaan teksti löytyy nimellä Maakuntapäivät l. maakuntakokoukset. OCR-luettuna tämä teksti löytyy kahta sivua aiemmin: sanojen Maailmantuska ja Maailmojen kehitys alta: [1] -- Petri Krohn 4. helmikuuta 2008 kello 01.23 (UTC)

Minäkin pidän valokuvaa ensisijaisena, enkä vieläkään näe hakusanaa "maakuntakokous". Jos kuitenkin tarkoitit alun perinkin kirjoittaa "maakuntapäivät", niin tuossahan tuo on. Mieleeni ei tullut etsiä muita hakusanoja kuin "maapäivät" ja "maakuntakokous". – Kuohatti 4. helmikuuta 2008 kello 07.26 (UTC)