Keskustelu:Rudi Rok

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkittävyys

[muokkaa wikitekstiä]

RudiRok on yksi suomen eturivin koomikoista. Vuonna 2012 RudiRokin esityksiä kertyi n.230 keikan verran mukaanlukien teatteriesitykset. Vuoden 2013 esimmäiset esiintymiset Rudi teki Los Angelesin Hollywood House of Bluesissa ja Laugh Factoryssä. Hollywoodin Laugh Factorya pidetään maailman kovimpana stand up klubina, jonne pääsee esiintymään vain jos pärjää hyvin open micissa. Rudi kutsuttiin suoraan esiintymään yhteen Laugh Factoryn suurimmista illoista. Hollywoodin Laugh Factorysta on noussut mm. Jim Carrey ja Jamie Foxx.

Tanssija urallaan hän sijoittui kärkeen useissa kansainvälisissä kilpailuissa ja hänellä on myös jonkin asteen pioneeri asema suomalaisessa katutanssi kulttuurissa. Rudille on sävelletty ensimmäisenä beatboxaajana maailmassa oma klassinen konsertto, joka on jatkanut teoksen kantaesityksen jälkeen matkaansa mm. New Yorkissa ja Ranskassa. Konsertosta on kirjoitettu juttu mm. New York Timesiin. Partituurin ensimmäisellä sivulla lukee "Dedicated to RudiRok" Yhdistämällä Beatboxaamisen, Stand Upin ja Vatsastapuhumisen RudiRok on luonut ainutlaatuisen ja uniikin konseptin, jollaista ei ole muualla. Tästä Rudi on saanut kiitosta niin Suomessa, kuin ulkomailla (Grand Casino Helsinki, Show and talent voitto 2010). RudiRok keikkailee myös viittomakielisen rap-artisti Signmarkin kanssa ja on esiintynyt mm Ranskassa kuurojen festivaaleilla. Tehden hänestä ainoan beatboxaajan, joka mimiikan, tulkin ja riittävän vahvan äänentoiston avulla saa kuuronkin yleisön arvostamaan taitoaan.

Artistina, jolla on monitahoinen ja pitkä ura esiintyvässä taiteessa ja joka vaikuttaa kansainvälisesti ja on saanut tunnustusta artikkelissa luetelluilta kilpailuilta ja tahoilta 27:ään ikävuoteensa mennessä ansaitsee oman wikipedia sivunsa.

On minun vikani jos artikkelin kirjoitusasu ei ole riittävä ja en ole osannut liittää viitteitä tekstiin, mutta minua saa auttaa ja tekstiä saa kohennella.

http://www.epressi.com/tiedotteet/rudirok-my-world-huikaisee-apollossa.html tässä esimerkiksi aiheesta riippumaton lähde, jossa kerrotaan myös hyvin henkilöstä. http://samihedberg.com/uutiset/apollon-spesiaalit-illat-ilostuttavat/ http://ohjelmakauppa.fi/rudirok/

Anibananibam (keskustelu) 24. syyskuuta 2013 kello 02.38 (EEST)[vastaa]

Mielestäni RudiRok on ehdottomasti merkittävä viihdetaiteilija ja artikkeli sitä myöten Säilytettävä. Artikkelin muotoilussa tosiaan on parantamisen varaa ja lähteisiin olisi hyvä viitata tekstin lomassa. Hieman tuota muovasin wikipediamaisempaan suuntaan ja yritän ehtiä jossain kohtaa talkoisiin mukaan enemminkin, mutta valitettavasti en tähän hätään ehdi artikkelia työstämään (laitan Anibananibam sinulle pari vinkkiä keskustelusivullesi). – Gonnagle (keskustelu) 24. syyskuuta 2013 kello 18.34 (EEST)[vastaa]


Huikeaa! :) Kiitos Anibananibam (keskustelu) 24. syyskuuta 2013 kello 21.39 (EEST)[vastaa]