Keskustelu:Rosenlew

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käsittääkseni Electrolux on lopettanut Rosenlewin kodinkonetuotannon, ja nykyiset Rosenleweiksi brändätyt vehkeet on ihan sitä samaa puolalais-italiasta tuotantoa kuin Zanussit ja muut. Muistaakseni se tapahtui jo 1990-luvun puolella, joten en nyt tähän hätään löytänyt kunnollista lähdettä. -- Piisamson 19. elokuuta 2007 kello 19.47 (UTC)

Näin asia luultavasti on, sillä Rosenlewin sivuilla ei mainostettu yhtään "suomalaista tuotantoa". Väittäisin kuitenkin, että ulkomaille tuotanto on siirretty vasta Electroluxille siirtymisen jälkeen, sillä muistelen että olen pari vuotta sitten nähnyt mainoksen, jossa Kalle Palander hehkuttaa jääkapin porilaista tuotantoa. -- Nro92 20. elokuuta 2007 kello 13.03 (UTC)
Kyllä näin taisi olla, mutta minulla on sellainen mielikuva että Rosenlew siirtyi Electroluxille osittain jo joskus 1990-luvun lopulla. Vehkeitähän markkinoitiin pitkään jollain "sydämeltään suomalainen" -sloganilla senkin jälkeen kun tuotanto oli loppunut. En vieläkään löytänyt kunnollisia lähteitä ja täsmällisiä vuosilukuja niin en viitsi lisätä tietoja artikkeliin. -- Piisamson 20. elokuuta 2007 kello 13.26 (UTC)