Keskustelu:Robert van Gulik

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

@Anna turnajaisissa: Tällä hetkellä tekstistä on osa lähteetöntä. Artikkeli vaikuttaa en.wikipediasta käännetyltä, vaikka sitä ei ole ilmoitettu. Viitteissä on ongelmana, että niistä puuttuu sivunumero tai ne ovat muuten ongelmallisia. Seuraavassa ongelmia eriteltyinä:

  • Lähteessä Benedetti on en.wikipedian artikkelin viitteessä toimimaton linkki, jota ei ole kopioitu tähän artikkeliin. Miten lähde on luettu?
  • Myös Huysmannissa on en.wikipediassa linkki, joka tosin johtaa ei-turvalliselle sivulle, joten kysyn: onko se luettu?
  • Epämääräinen viite www.robertvangulik.nl ei tarkenna, missä siellä tieto on, ja linkki johtaa sitä paitsi ei-turvalliselle sivulle, joten onko se avattu?
  • Wrightista puuttuu sivunumero, ja siinä on en.wikipedian artikkelissa linkki tiedostoon, josta ei voi etsiä hakutoiminnolla. Kysymys kuuluu siis: millä sivulla asiaa on käsitelty?
  • Oxford Companionissa oli vielä ensimmäisessä vaiheessa sivunumerot muotoa pp. 38–9, mutta ne katosivat sittemmin. Onko kirja käytössäsi ja luitko artikkelin?
  • Goodreads on tunnetusti vapaasti muokattava sivusto ja siten kelvoton, ja siinähän lukeekin "edit data" (siinä on lähteenä käytetty usein Wikipediaa).

Tekemäni lyhyt alkuperäisartikkeli oli lähteistetty asianmukaisesti. Lisäksi tein siihen suomennosluettelon. Käsittääkeni nykykäytännön mukaan lähteet on oltava lisättyinä tallennusvaiheessa tai merkittävä artikkelin alkuun Työstetään-malline, joka voi olla siinä enintään muutaman tunnin ja sinä aikana lähteistys on tehtävä kuntoon. --abc10 (keskustelu) 20. helmikuuta 2024 kello 09.50 (EET) edit: lis. Oxford, pieniä korjauksia. -- 20. helmikuuta 2024 kello 13.12 (EET)[vastaa]

@Abc10 kävin nuo linkit eilen läpi ja tosiaankin ne on luettu. Sivut myös aukesivat ihan asiallisesti.
erikoista jos ne tänään ovat "turvattomia" linkkejä
palauta toki omaan typistettyyn muotoon jos liika tieto tuntuu keksityltä. voit verrata tietoja myös hollanninkielisen ja englanninkielisen sivuston kautta.
kirjallisuusluettelo käsittää lähinnä tohtori Dee kirjat eikä muulle kirjalliselle tuotannolle ole annettu mitään huomiota. Anna turnajaisissa (keskustelu) 20. helmikuuta 2024 kello 10.05 (EET)[vastaa]
Antaisitko kunkin esittämäni ongelmakohdan osalta täsmällisen vastauksen kysymykseeni. Ja merkitsetkö puuttuvat sivunumerot viitteisiin ja puuttuvat lähteet lähteettömiin kohtiin.
Lisäämäni kirjallisuusluettelo sisältää artikkelin aloitusvaiheeseen lokakuuhun 2021 mennessä ilmestyneet suomennokset, jotka löytyivät Finnasta. Sen jälkeen Kristiina Rikmanin suomennoksista näyttää ilmestyneen uusia painoksia. Kiinnostaisi tietää jos jossakin on lueteltu muita. Jos käytössäsi on Sjöblomin bibliografia, voisit tarkistaa siitä. --abc10 (keskustelu) 20. helmikuuta 2024 kello 10.49 (EET)[vastaa]