Keskustelu:Ristorante Pizzeria Dennis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

No niin, tässä on urbaanin legendan tunnettu kohde: Dennis, jota joskus väitettiin (Helsingin) vanhimmaksi pizzeriaksi, mutta voi se olla Turunkin toiseksi vanhin tai jotain muuta. Onko aihetta käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa lähteissä? --Pxos (keskustelu) 22. toukokuuta 2018 kello 13.56 (EEST)

Symbol keep vote.svg Säilytettävä Dennis on toiminut vuodesta 1975 ja esimerkiksi Turun Sanomat kuvailee sitä "turkulaisen ravintolamaailman instituutioksi". Toimipisteitä näyttäisi olevan Suomessa tällä hetkellä neljä, mutta parhaimmillaan niitä on ollut ainakin seitsemän - myös alansa vanhin ketju. Lähteitäkin näyttäisi löytyvän nopealla googlauksella varsin runsaasti, vaikka artikkeli nykyisellään onkin aika ankea. Säilytettävä tai ainakin äänestykseen. –Mahlainen (keskustelu) 25. toukokuuta 2018 kello 17.05 (EEST)
Jokaisen isomman kaupungin paikallislehti nimeää kymmenkunta ravintolaa paikallisen ravintolamaailman instituutioksi. Paikallislehtien tehtävä on tukea paikallista infrastuktuuria. Sen takia niiden jutut eivät toimi pätevinä merkittävyyslähteinä laajempia yhteyksiä etsivään tietosanakirjaan. --Ukas (keskustelu) 26. toukokuuta 2018 kello 13.01 (EEST)
Turun Sanomat ei ole paikallislehti, vaikka se toki kirjoittaakin myös paikallisista asioista. Kuulostaa vähintäänkin erikoiselta, että Suomen kuudenneksi luetuin sanomalehti ei olisi Turkua sivuavissa asioissa pätevä lähde.--Mahlainen (keskustelu) 26. toukokuuta 2018 kello 13.17 (EEST)
Joo, ei mitään Turun Sanomia, turkulaisuutta tai Turun ravintolamaailmaa vastaan, mutta silloin kun Turun Sanomat kirjoittaa Turun ravintolamaailmasta se toimii paikallislehden motiivilla. Samalla tavalla HS nimeää tietyt helsinkiläiset paikat instituutioiksi, Aamulehti tamperelaiset, Kaleva oululaiset jne. Merkitystä nostaisi esimerkiksi sellainen, että kaikki edellä mainitut lehdet kirjoittaisivat Dennis pizzeriasta instituutiona. --Ukas (keskustelu) 26. toukokuuta 2018 kello 13.55 (EEST)