Keskustelu:Riihimäki–Pietari-rata

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alkuperaiset 32 (vai 31) asemaa[muokkaa wikitekstiä]

Tätä aihetta voisi syventää kirjoittamalla niistä 32 asemasta, jotka olivat alunperin radan varrella. 81.175.154.77 1. syyskuuta 2006 kello 17.39 (UTC)

Laskin niita olleen 31..? Baldwin040 16. elokuuta 2009 kello 19.45 (EEST)[vastaa]

Uusi routemap (rata templetti)[muokkaa wikitekstiä]

Updeittasin tuon routemapin kun oli tehty jollain vanhalla pohjalla suoraan tekstin sekaan. Joitain huomioita uudesta Riihimäki–Pietari 1870 -routemapista:

  • Alkuperaisessa oli monia tarkeita tietoja joita ei olisi voinut mahduttaa uuteen templettiin. Myos venajankielinen nimisto, seka nimien vaihtuminen historian aikana vaati pienta kommentointia. Noista syista jouduin lisaamaan templettiin kommentoinnin joka nakyy ref -tagilla. Jos jollain on parempi konsti niin be my guest, mutta ei kannata vain jattaa kaikkia lisatietoja pois sen takia etta templetti nayttaisi hyvalta.
  • Nuo etaisyyslukemat oli melkoista puuroa, ja niissa on edelleen heittoja. Koitin tarkistella niita moneen suuntaan Inbergin (1875), Uschakoffin (1898), googlemapsin, satelliittikuvien, seka koko joukon karjalan karttojen kanssa, mutta aina tuntuu olevan johonkin suuntaan heittoa. Jos olet asiasta enemman perilla, voisit tarkastaa mitat ja korjata templettiin.
  • Virstamitat Helsingissa ei valttamatta auttanut etaisyyslukemissa, koska en loytanyt lahdetta joka olisi kertonut oliko ne venalaiset vai suomalaiset virstalukemat (kts. virsta). Lisaksi lukemat olivat pyoristetty tasalukuihin, joten niista ei voi tarkastaa sadan metrin lukuja. En viitsinyt niita (ainakaan viela) jattaa pois, koska ne olivat ainoat viralliset numerot jotka oli saatavilla (ainakin wikiartikkelin edellisen version mukaan). Mitat on tosin Helsingista, joka ei suoranaisesti liity artikkeliin...
  • Vesijarven kohdalta puuttuu ("HLUECKE"), mutta sen lisaaminen olisi leventanyt templetin (ehka) yli rajojen. Templetin leveytta lisaa mielestani jo nuo venalaiset nimet ihan tarpeeksi. Korjaa "Rata2":ksi jos haluat.

Baldwin040 16. elokuuta 2009 kello 19.43 (EEST)[vastaa]

Joo, nyt kun tuota templettia on laittanu muutamalle aseman sivulle, niin huomaa kuinka paljon tilaa nuo pelkat notes vie tuolla alla...! Kun esim noista Venajan asemista tulee omat sivut, saa ainakin nuo asema-luokkien parannus kommentit siirrettya sinne, mutta siihen asti ei ole (kai) oikein muutakaan paikkaa sailyttaa niita ettei tieto katoa.
Samaten nuo Muolaan kunnasta kommentoivat notes poistuu kunhan niista viitatut asemat saavat omat artikkelit.
Mutta sitten jaa jaljelle viela tuo monirivinen selitys lahteista ja etaisyys lukemista. Etaisyyslukemista voi jattaa nuo virstat pois heti kunhan joku tarkistaa ja korjaa kaikki kilometriluvut alkuperaisen radan kanssa todeksi molempien maiden asemien osalta, mutta siihen asti ainoat viralliset on nuo virstat. Lahteet saa sitten kylla yksinkertaistettua jotenkin kun saa nuo muutkin tiedot omiin artikkeleihinsa. Siihen asti annan ehka olla tuon tuollaisena niin aiheuttaapahan ainakin keskustelua ja parannus ehdotuksia/halukkuutta teissa muissa :)
Baldwin040 17. elokuuta 2009 kello 06.05 (EEST)[vastaa]
Kiitos junafani tekemastasi muokkauksesta, joka selventi kovasti niita artikkeleita joissa Riihimäki–Pietari 1870 template on kaytossa! Nuo <noinclude></noinclude> tags ei tullut koskaan mieleeni.
Toivoisin kuitenkin yhta korjausta: Miten voisi laittaa niin etta niissa artikkeleissa, joissa tuo template on kaytossa, nakyisi Merkkien selitykset -linkin tapaan esim: Katso viitteet? Ilman sita useat tiedot voivat nayttaa ristiriitaisilta tai referenssi puutteelliselta. Voisin koittaa itse lisata moisen suoraan koodiin, mutta en tieda jos sille olisi olemassa joku valmis template tai jokin std tyyli.
Baldwin040 15. lokakuuta 2009 kello 21.37 (EEST)[vastaa]
Mallineessa {{Rata-loppu}} on tuo mainitsemasi linkki merkkien selityksiin. Periaatteessa olisi mahdollista lisätä siihen linkki mallinesivun viiteosioon, mutta arvelisin sen olevan melko tarpeeton (nytkin tämä malline on/oli ainoa, jossa on jokin viite).
Ja käydäänhän sitten nämä keskustelut mallineesta tulevaisuudessa sen keskustelusivulla eikä täällä. --junafani (?!) 15. lokakuuta 2009 kello 22.30 (EEST)[vastaa]
Olen tahan asti kirjoittanut ratakartoissa olevat epakohdat vain itselleni alas muistiin, mutta ajattelin tassa tapauksessa kirjoittaa ne noihin notes kaikille nakyviin, koska osa niista olisi voitu katsoa virheina tai ilman referensseja olevina arveluina ja sen takia vahingossa poistaa tai muuttaa. Tarkoitus on ajan kanssa paasta kaikista notes eroon, mutta se kaipaa lisatietoa artikkelin omalle sivulle ensin. Mutta olen ehka samaa mielta etta erillinen linkki on tarpeeton. Ajattelin sita vain ratojen routemap -templateissa yleisesti, koska oletan niihin jatkossa tulevan noita lisatietoja ja selvennyksia kaipaavia tietokohtia lisaa.
Joo, olisi pitanyt kirjoittaa tama templaten omalle sivulle, mutta tarkoitin alunperin taalla kasiteltavan myos juuri niita noteseja eika vain tata teknillista esitys puolta, sorry.
Baldwin040 20. lokakuuta 2009 kello 15.56 (EEST)[vastaa]