Keskustelu:Reise, Reise

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelit: Reise, Reise, Live aus Berlin, Mutter, Sehnsucht, Herzeleid. Mielestäni pitäisi tehdä periaatepäätös halutaanko yksittäisistä levyistä väännettyjä juttuja, joiden sisältö on skeidaa kuten: "Herzeleid on Rammsteinin ensimmäinen studioalbumi." + kappalelista. En.wikipediassa noita on, mutta siellä on myös joka pokemonista omat jutut. Periaatteessa en vastusta merkityksellisistä levyistä tehtyjä juttuja, mutta mielestäni noissa ei ole mitään jota ei voisi laittaa Rammstein-sivulle ja kappalelistat kuuluvat ennemmin freecddb.orgiin. Ehdotus: redirect Rammsteiniin ja mahdollisesti maininta levyn hittibiiseistä. --Mikko Paananen 20:23 syys 25, 2004 (UTC)

Ihan mukavalta tuo en-wikin artikkeli näyttää ollakseen pari viikkoa sitten julkaistu albumi. TBone 13:34 loka 17, 2004 (UTC)
Ja mitä haittaa siitä sitten on jos täälläkin on listattu jokainen pokemoni ja Rammstein-levy? Antaa olla vaan. Jpatokal 04:51 syys 26, 2004 (UTC)
Tuolliset levyjutut ovat hyödyllisiä, olen itsekin hakenut niistä tietoa. Pokemonit kiinnostavat asianharrastajia, antaa niiden olla. Jos ne otettaisiin pois, niin seuraavaksi jouduttaisiin käymään käsiksi kaikkiin artikkeleihin, jotka vähänkin haiskahtavat siltä, että niistä on kiinnostunut vain pieni asianharrastajien joukko. Ludelajit, Babylonian mytologia, maailman oluet, joitakin mainitakseni. Tuollainen olisi enemmistön mielivaltaa vähemmistön yli. -Jean d'Arc 10:31 syys 26, 2004 (UTC)
Luuletteko kukaan että noista voisi tulla kunnollisia artikkeleja, ehkäpä niin hyviä että niistä voisi tulla suositeltuja sivuja? Nythän ne ovat melkein minitynkiä ja minä epäilen onko näistä levyistä edes tarpeeksi kirjoitettavaa. Artikkelien sisällön voisi minusta yhdistää kokonaan Rammstein-artikkeliin. Jos tulevaisuudessa jostain levystä on niin paljon juttua ettei mahdu bändin sivulle niin silloin siitä voi tehdä voi tehdä oman artikkelin. -- Jniemenmaa 12:59 syys 26, 2004 (UTC)
Kyllä minä ainakin levynkeräilijänä keksisin helpostikin sisältöä levykohtaisesti, jos aivan sitä etsittäisiin, eri asia sitten miten se tietosanakirjaan sopii (sanotaan, julkaisun kokoonpano, vierailevat artistit, tyylilaji, merkitys artistin tuotannossa ja yleisemminkin, vaihtoehtoiset julkaisuformaatit ja eri painokset, kuvia...). Kyllähän se kuitenkin järkevämmin on jäsennelty, jos levyihin liittyvä informaatio on omalla sivullaan, ja bändin artikkelin diskografiaosio on vain kompakti listaus levyistä, mutta tämä on enemmänkin ongelma nykyisten bändiartikkelien jäsentämisessä ehkä; auttaisiko sitten selkeä artikkelimalli asiaa, tiedä häntää. Noh, vähimmilläänkin kyllä kannatan sitä että ainakin jokaisen levyn nimestä olisi saatava uudelleenohjaus bändin sivulle.
Pokemonien osalta taas kannatan jokaiselle omaa sivua, niistä ei ole niinkään vaikeaa saada riittävää määrää informaatiota :-) —Flammie 13:31 syys 26, 2004 (UTC)
Olen kannalla, että kaikki Rammsteiniin liittyvä tieto liitetään artikkeliin Rammstein, kunnes sen pituus on yli 32 kilotavua. Sitten aletaan miettimään että miten sitä voi jakaa muihin artikkeleihin. --Hautala 20:55 syys 26, 2004 (UTC)
Kappalelistat eivät istu yhtyeestä kertovaan artikkeliin. Mikäli levystä kertovalla sivulla on jo kappelelistat, niin se pitää säilyttää. Ja noissa kaikissa on. -Jean d'Arc 10:42 syys 29, 2004 (UTC)
Tehkää sitten Luettelo Rammsteinin tuotannosta. Yhden levyn kappalelista ei ole minunkaan mielestäni minkään artikkelin väärti. 194.29.193.235 15:39 syys 29, 2004 (UTC)
Miksi olisi merkittävästi parempi, että tehdään yksi listaus bändiä kohti kuin yksi listaus levyä kohti? Tämähän tekee koko hässäkästä vain monimutkaisemman ja epäloogisemman. —Flammie 17:04 syys 29, 2004 (UTC)
joo olet ehkä oikeassa... ehkä nykyinen on vähiten huono. täytyy vain tehdä paljon ohjaussivuja, sillä levyjä on tehty melkein kaikista yleisnimistä. esim sehnsucht on myös elokuva 194.29.193.235 11:18 syys 30, 2004 (UTC)
Eikö voisi tehdä niin että jos on samanniminen levy ja jotain muuta jolla on sama termi niin sen levyn kanssa laitetaan loppuun vaikka (levy), eli jos olisi Bändin X levy Auto, niin artikkelinimeksi tulisi vaikka Auto_(levy) ja sitten on se ihan autoa tarkoittava artikkeli Auto. Tajusko kukaan edes mitä tarkoitan? --Ninnnu 11:37 syys 30, 2004 (UTC)
Juu, tai ilmeisesti oikea tapa olisi kai tehdä täsmennyssivu ja sieltä linkit Auto_(levy) ja Auto_(ajoneuvo) artikkeleihin. lisätietoja http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:T%C3%A4smennyssivu 194.29.193.235 12:16 syys 30, 2004 (UTC)
Vielä oikeampi tapa olisi laittaa sanan auto yleisimmin käytetty merkitys varsinaiseksi artikkeliksi ja artikkelin yläriville teksti "Katso myös Piip-yhtyeen levy [[Auto (levy)|Auto]] tai jos Autosta kertovia sivuja on useita, niin "Lue sanan Auto [[Auto (täsmennyssivu)|muista merkityksistä]]." Ja tällä tämennyssivulla olisi linkit Auto-levyn lisäksi vaikka Auto-nimiseen elokuvaan ja tietokonepelin, kumpikin sivu Auto-levyn tavoin nimeltään täsmennettynä. -Jean d'Arc 12:25 syys 30, 2004 (UTC)
Joo ei ole mitään järkeä tehdä Auto (ajoneuvo) jne, vaan Auto-artikkelin pitää olla heti se mitä hakusanaa "auto" käyttävät 99% todennäköisyydellä etsivät. Muut merkitykset täsmennykseksi sivun alkuun tai loppuun. --Farside 14:49 loka 3, 2004 (UTC)
Tekaisin kokeilumielessä artikkelin Greg Eganin novellikokoelmasta Axiomatic. Mitä mieltä te muut olette? Pitäisikö tämä säilyttää? (Tämän voi poistaa jos Reise, Reise poistetaan/yhdistetään ym) -- Jniemenmaa 06:58 loka 1, 2004 (UTC)
Hyvinhän tuotakin voisi laajentaa vaikkapa kertomalla lyhyesti (osan) novellien tapahtumista, kokoelman vastaanotosta ... ja ties mitä. TBone 09:37 loka 1, 2004 (UTC)

Arvostelu: 4

[muokkaa wikitekstiä]

Olen arvostellut tämän sivun ja antanut sille kouluarvosanan 4 (pelkkä levyn kappaleluettelo) --Prhi 12. helmikuuta 2005 kello 11:50 (UTC)

Joo löysin jotain bugeja, jotka oli mielestäni hyvä korjata. Älkää vaan luulko peeloiluksi tätä, jos vaikka jossain kohtaa erehdyin, parhaani tässä yritän.