Keskustelu:Rauno Tirri

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Päivittelin juuri pyynnöstä Rauno Tirrin wikipedia-sivua, ja huomasin, että iso osa joskus v. 2014 elokuussa tekemiäni muutoksia oli poistettu, koska en ollut laittanut niihin lähteitä. Lähteenä on Rauno Tirrin henkilökohtainen yhteydenotto ja häneltä suoraan saamani tiedot. Mitenkäs ne sitten kuuluisi kirjata? pers.comm. kuten tieteellisissa teksteissä laitetaan? Olisi mukava saada se elokuinen osa edelleen näkyviin, kun kerran ovat faktoja. Marjatuulia (keskustelu) 28. syyskuuta 2015 kello 14.25 (EEST)

Wikipediaan lisätyn tiedon pitää olla tarkistettavissa, eli tiedon pitää olla julkaistu luotettavassa lähteessä. Suoraan henkilöltä itseltään saadut tiedot eivät siis kelpaa. --Anr (keskustelu) 28. syyskuuta 2015 kello 14.45 (EEST)
Suulliset tiedot eivät käy Wikipediassa, tämä ei ole tiedettä:) Pitää olla siis tarkistettava, julkaistu lähde - painettu tai verkossa. Ritarimerkille löytynee lähde esim. Kuka kukin on -teoksesta, jos hän on siinä ilmoittanut, samoin syntymäajalle. Se löytyy kirjastosta. Tai jos on tallella lehtileikkeitä, ne ovat hyväksytty tiedonlähde, kun on tiedossa lehti ja julkaisupäivä, mielellään myös sivunumero jos löytyy. Helsingin Sanomat julkaisee aina vuosittain kunniamerkkien saajat, ja jos on käytettävissä HS:n maksullinen arkisto, siitä saa tiedot. Monissa kirjastoissa on tietääkseni pääsy HS:n arkistoon. Julkaistuille kirjoille ei tarvita lähdettä, sillä kaikki kirjat on Kansalliskirjaston luettelossa.
Minusta puolison o.s.-nimen puuttuminen ei ole olennainen puute.--87.93.16.238 28. syyskuuta 2015 kello 15.08 (EEST)