Keskustelu:Rantalentopallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kritiikin poistosta[muokkaa wikitekstiä]

Taivutellaan taasen sitten rautalangasta... ;)

Eli ensinnäkin kyseisestä tutkimuksesta. Huhun mukaan kyseistä tutkimusta ei ole olemassa tai sitä ei voi pitää kunnollisena tutkimuksena. Käsitykseni mukaan kyseessä oli jonkinlainen gallup Eurooppa Cupin yhteydessä vuosia sitten. Mikäli jostakin löytyy lähde ja faktaa "tutkimuksen" pätevyydestä, niin siinä tapauksessa menkööt.

Toiseksi tuo haiskahti alunperin hieman tarkoituksenhakuiselta lisäykseltä, sillä minkään muun lajin kohdalla en Wikissä pahemmin ole törmännyt vastaavaan kritiikkiin, josta päästäänkin seuraavaan kohtaan eli

Kolmanneksi tälläiset "kritiikit" urheilulajien kohdalla on taasen hieman vaikea ja kyseenalainen ovi avattavaksi... Esim. kaikkiin moottoriurheilulajeihin tulee kritiikit ja tutkimukset sen ympäristöllisistä näkökulmista ja siitä, ettei se ole urheilu a, kuten ei myöskään shakki yms vastaavat lajit (viittaan vuosien takaiseen Iltalehden "tutkimuksen" eli gallupin tulokseen). "Islamistit" (mitähän sekin tarkoittaa...) ovat paikoin kieltäneet kaiken urheilun naisilta... eli kirjoitetaan tämä "kanta" kaikkien lajien kohdalle kritiikiksi. --PV 19. maaliskuuta 2006 kello 19.05 (UTC)

Se ei ole tämän artikkelin ongelma jos muista lajeista kertovien artikkelin kohdalla kritiikkiosio puuttuu. Lisään nyt nuo muut tiedot artikkeliin muuten, koska niitä ei ole syytä jättää kertomatta. --SM 19. maaliskuuta 2006 kello 19.08 (UTC)
Valitettavasti ei käy, koska ei pidä paikkaansa... Vaatteiden kokoa ei ole rajoitettu millään tavalla tai enempää kuin valtaosassa lajeja... eli uudestaan vielä: vaikuttaa aika asenteelliselta ajojahdilta rantista kohtaan koko lisäys. Tuolle kritiikillekin toivoisin lähdettä... --PV 19. maaliskuuta 2006 kello 19.13 (UTC)
Taidat muokkailla vastoin parempaa tietoa. Esimerkiksi tässä on olympialaisia varten laaditut tarkat säännöt siitä, millaisia pelaajien asusteiden tulisi olla: http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/Rules/BVB%20Uniforms%20OG%202004.pdf --SM 19. maaliskuuta 2006 kello 19.18 (UTC)
Kyseessä on olympialaisten säännöt, ei lajin omat kansainväliset säännöt. Sitä en tiedä kuka noiden takana on olympiakomitea vai laji itse. Muutenkin säännöthän koskevat myös miehiä. Ja EDELLEEN: monissa muissa lajeissa on samankaltaisia määräyksiä (koripallo, uinti, yleisurheilu, nyrkkeily, paini yms). Sitä en kiistä etteikö tuollaista minimihelman pituuden määrittämistä saisi kritisoida, mutta kuten sanottu, miksi vain tämän lajin kohdalla ja kuuluukohan tuollainen lähteetön "kritiikki" tietosanakirjaan...--PV 19. maaliskuuta 2006 kello 19.32 (UTC)

Pallo[muokkaa wikitekstiä]

Onko pallo täsmälleen sama kuin tavallisessa lentopallossa? --Hartz (keskustelu) 27. maaliskuuta 2013 kello 13.23 (EET)