Keskustelu:Raimonds Pauls

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

(Kopioitu sivulta Keskustelu käyttäjästä:60.239.250.19) --Louhikärmes 5. heinäkuuta 2008 kello 16.43 (UTC)

Mitähän tämä sekoilu tarkoittaa? Latvialaiset muusikot -luokka on olemassa, joten sitä voi Paulsille käyttää. Pianisteista ei ole ilmeisesti muita artikkeleita, joten luokkaa ei vielä kannatta tehdä roikkumaan, mutta jos muusikkoluokassa on joku muu pianisti, voit kyllä tehdä luokan. --Ulrika 5. heinäkuuta 2008 kello 15.58 (UTC)

IP olin minä, en laiskuuttani huomannut kirjautua. Artikkeli on jo luokassa ”Latvialaiset säveltäjät”, joka on luokan ”Latvialaiset muusikot” alaluokka. Artikkeleja ei tule luokittaa sekä pää- että alaluokkiin. --Louhikärmes 5. heinäkuuta 2008 kello 16.02 (UTC)
Kaikki säveltäjät eivät soita, Pauls on kuitenkin aktiivimuusikko, levyttänyt, joten hänet on syytä luokittaa myös muusikoksi, muuten mielestäni jää kuva kapeaksi. Latvian Wikipediasta löytyi toinenkin pianisti, lv:Vestards Šimkus, joten jos osaat kieltä, suomenna se ja tee toinen pianistiluokka. Minä en osaa. terv. --Ulrika 5. heinäkuuta 2008 kello 16.11 (UTC)
Kaikki muusikotkaan eivät soita. Reimondsin määrittely säveltäjäksi riittää määrittelemään hänet muusikoksi. Luokittelukäytäntö on näiltä osin täysin selvä. Kuten käyttäjäsivultanikin selviää, latviaa en valitettavasti osaa sanaakaan. --Louhikärmes 5. heinäkuuta 2008 kello 16.14 (UTC)
Pianisti soittaa kyllä jos on levyttänyt. Yläluokkaan voidaan tarvittaessa laittaa, näin tehdään useinkin kirjallisuuden ja monen muun parissa. Anteeksi etten tullut katsoneeksi käyttäjäsivuasi. Nykyään ei tiedä mihin niillä törmää. terv. --Ulrika 5. heinäkuuta 2008 kello 16.36 (UTC)
Ei tässä ole mitään syytä laittaa Paulsia yläluokkaan, paitsi jos olet sitä mieltä, etteivät säveltäjät ole muusikoita, jolloin taas luokittelun järjestys ja artikkeli muusikko kaipaavat korjausta. Jos joku jossain on luokitellut jotain sekä luokkaan että yläluokkaan, on se selvästi käytäntöä vastaan, ja tulisi korjata. --Louhikärmes 5. heinäkuuta 2008 kello 16.43 (UTC)
Ole hyvä vaan. Ainoa ongelma on että pianisti ei ole säveltäjä. Minulle tämä ei ole elintärkeää, Paulsin kannalta se on ongelma, mutta siinähän sinulla on työmaata, että poistat kaikki mielestäsi väärin luokitellut. Mikä tässä nyt noin nypsii? --Ulrika 5. heinäkuuta 2008 kello 17.42 (UTC)
En minä ole sitä mieltä, ettei säveltäjä ole muusikko. Pauls on jo luokiteltu muusikoksi luokittelemalla hänet säveltäjäksi, luokittelu uudelleen yläluokkaan ei tuo mitään lisäinformaatiota. Toisaalta en näe mikä estää latvialaiset pianistit -luokan teon, koska mielestäni käytäntö kieltää sellaisten luokkien teon, joihin ei teoriassakaan ole odotettavissa paria artikkelia enempää. Huomaa muuten, että latvialaiset muusikot -luokassa on jo nyt minialaluokkia. Ei minua tässä mikaan muu haittaa muuta kuin se että se mainitunlainen luokittelu on täysin eksplisiittisesti käytännön vastaista, ei siinä mitään henkilökohtaista ole. Erheellisen luokittelun korjaamisen tulisi olla jokaisen wikipedistin asia. --Louhikärmes 5. heinäkuuta 2008 kello 17.50 (UTC)
Olenko epäillyt että olisi henkilökohtaista? Kun sinä sen itse sanoit, ehkä siinä sitten kuitenkin on. Muusikko ja säveltäjä ovat sekä eksplisiittisesti että implisiittisesti eri asioita, mutta jos haluat jääräpäisesti pitää omatekoisesta luokittelustasi kiinni erityisesti Paulsin kohdalla, kirjaan nyt tähän oman mielipiteeni, jolle on perusteita Wikipedian käytännössä: Muusikko pitäisi luokitella myös muusikkoluokkaan, luokka säveltäjä ei kerro hänen muusikkoudestaan. Näin saadaan tämä pieni kiistanpoikanen pois päiväjärjestyksestä, ja joku Paulsista kiinnostunut voi hoitaa asian loppuun neutraalisti. --Ulrika 6. heinäkuuta 2008 kello 05.12 (UTC)
Ei tämä mikään minun omaehtoinen luokitteluni ole, liettualaiset säveltäjät oli liettualaisten muusikoiden alaluokka jo valmiiksi, ja Wikipedian artikkeli muusikko luokittelee säveltäjät muusikoiksi. Ei tämä ongelma siis oikeastaan edes kohdistu Paulsiin vaan siihen, ovatko säveltäjät muusikoita. Jolleivät, niin silloin säveltäjät-alaluokka tulee siirtää pois muusikkoluokasta (muuallakin missä näin mahdollisesti on) ja korjata sisäisen koherenttiuden takia muusikko-artikkelia. Tällöin Paulsin voi vapaasti luokitella muusikoksi. Jos taas säveltäjät ovat muusikoita, niin sitten Pauls on säveltäjä-luokassa ja vain siellä, kunnes pianistit-luokalle löytyy substanssia. Kummassakaan tapauksessa käytäntöjen valossa oikea tapa korjata ongelma ei ole laittaa Paulsia tai mitään muutakaan artikkelia sekä pää- että alaluokkiin.
Kielitoimiston sanakirjan mukaan muusikko on juurikin musiikin esittäjä, ergo säveltäjät eivät ole muusikoita. Oma intuitioni ei kauheasti sano mitään. Siis, ensimmäinen vaihtoehto olisi toteutettava..? --Louhikärmes 6. heinäkuuta 2008 kello 05.32 (UTC)
No tämä oli siis kaiken kaikkiaan turha keskustelu, sillä tiesin kyllä että säveltäjä ei ole muusikko ja yritin sen tuolla ilmaistakin, mutta kun kuvittelin että sinulla on jokin periaatteellinen näkemys asiasta, en halunnut jatkaa, kun on muutakin. Ja nythän asia on jo hoidettu kuntoon, joten ei tästä enempää. --Ulrika 6. heinäkuuta 2008 kello 07.57 (UTC)