Keskustelu:Radiotähtitiede

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olisiko artikkelille suomalaisempi ja siten parempi nimi Radiotähtitiede? --Hartz (keskustelu) 1. joulukuuta 2013 kello 10.26 (EET)

ONKI sanoo noita vaihtoehtoisiksi [1] . En ole suomenkielistä nähnyt käytettävän asiayhteyksissä, vain sanakirjoissa. Lieneekö sekaanusvaara radiotähtien tutkimiseen ? --Tappinen (keskustelu) 1. joulukuuta 2013 kello 10.32 (EET)
Tähtitiede on mielestäni parempaa suomea kuin astronomia. Mitä tarkoitat radiotähdillä? Radiotähtitiedehän tutkii nimenomaan avaruuden kohteita, jotka lähettävät radiotaajuusalueen sähkömagneettista säteilyä. --Hartz (keskustelu) 1. joulukuuta 2013 kello 10.41 (EET)
Radiotähti oli huono vitsi, siis paikallisradioista tuttu poplaulaja. Sorry. Tein nyt googlehakuja: yliopisto radiotähtitiede 103, yliopisto radioastronomia 874, mutta jäkimmäisessä on edelleen vieraskielisiä käyttötapauksia. Tuntuisi että Ursa ja Aalto sanovat Astronomia, ainakin Oulun yliopisto radiotähtitiede. Olen vaömis hyväksymään radiotähtitieteen, näkökulmani on ollut kovin kapea. --Tappinen (keskustelu) 1. joulukuuta 2013 kello 11.33 (EET)