Keskustelu:RFID
Artikeli on teknologia painoitteinen ja ehkäpä hieman naiivi.
Lisätkää kriittistä näkemystä teknologian vaikutuksista ja mahdollisuuksista.
- Öö, radiotaajuuksista tunnistamista käsittelevä artikkeli on kyllä yleensä teknologiapainotteinen... yleinen teknologiakritiikki voidaan esittää muualla, erityinen RFID-kritiikki sopii kyllä artikkeliin. Minusta linkki pedon lukuun on kyllä vähän liioittelua. MikkoM (♫) 17:39 marras 8, 2004 (UTC)
- No joo, mutta esimerkiksi englannin kielisessä artikkelissa on kriittisiä linkkejä ja myös tekstissä käsitellään tätä. Valvontamahdollisuuksista aivan ensimmäiseksi RFID:stä tulee mieleen Vuonna 1984 ja tuo ilmestyskirjan juttu.
- Ymmärrän näkökantasi, mutta siitä ei tulisi mitään jos loisimme linkkejä aina sinne mikä tulee ensiksi mieleen... :) RFID luo valvontaongelmia ja niitä voi käsitellä RFID-artikkelissa ja muuallakin mutta Orwellin kirjallisuudella ja RFID:llä ei ole suoranaisesti mitään tekemistä keskenään paitsi että toisen voi nähdä toisen tulevaisuudenennustuksen toteutumisena. --MikkoM (♫) 17:46 marras 8, 2004 (UTC)
- No joo, mutta esimerkiksi englannin kielisessä artikkelissa on kriittisiä linkkejä ja myös tekstissä käsitellään tätä. Valvontamahdollisuuksista aivan ensimmäiseksi RFID:stä tulee mieleen Vuonna 1984 ja tuo ilmestyskirjan juttu.
RFID:n historia on kovin USA painotteinen, ilmeisesti käännetty suoraan en-wikistä. Saksankielisillä sivuilla on toisenlainen historia. Jos oikein muistan, niin Suomessa 80-luvulla markkinoitu saattomuistitekniikka oli Philipsin kehittämää. USA on tullut jälkijunassa, mutta 90-luvun lopulla niin voimakkaasti, että Suomessakin on nimi vaihtunut saattomuistista RFID:ksi. vilkapi 6. huhtikuuta 2007 kello 14.27 (UTC)
Termin suomennoksesta
[muokkaa wikitekstiä]RFID-tunniste on radiotaajuudella toimiva saattomuisti. Saattomuisteja on myös muilla tekniikoilla toimivia, kuten esim. induktiivisia. Esu 26. tammikuuta 2008 kello 11.56 (UTC)
Käyttökohteet
[muokkaa wikitekstiä]Käyttökohteista voisi lisätä Medanetsin järjestelmän, jossa potilaat ja mittalaitteet tunnistetaan RFID:llä. http://www.medanets.com/?sivu=tuotteet
RFID kauhukuvat
[muokkaa wikitekstiä]Suurin osa rfid-tekniikkaan liittyvästä kauhunlietsonnasta on peräisin Rauni-Leena Luukkanen-Kildeltä (kts. wiki-artikkeli). En pidä häntä mitenkään luotettavana lähteenä.