Keskustelu:RFID

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikeli on teknologia painoitteinen ja ehkäpä hieman naiivi.

Lisätkää kriittistä näkemystä teknologian vaikutuksista ja mahdollisuuksista.

Öö, radiotaajuuksista tunnistamista käsittelevä artikkeli on kyllä yleensä teknologiapainotteinen... yleinen teknologiakritiikki voidaan esittää muualla, erityinen RFID-kritiikki sopii kyllä artikkeliin. Minusta linkki pedon lukuun on kyllä vähän liioittelua. MikkoM ()  17:39 marras 8, 2004 (UTC)
No joo, mutta esimerkiksi englannin kielisessä artikkelissa on kriittisiä linkkejä ja myös tekstissä käsitellään tätä. Valvontamahdollisuuksista aivan ensimmäiseksi RFID:stä tulee mieleen Vuonna 1984 ja tuo ilmestyskirjan juttu.
Ymmärrän näkökantasi, mutta siitä ei tulisi mitään jos loisimme linkkejä aina sinne mikä tulee ensiksi mieleen... :) RFID luo valvontaongelmia ja niitä voi käsitellä RFID-artikkelissa ja muuallakin mutta Orwellin kirjallisuudella ja RFID:llä ei ole suoranaisesti mitään tekemistä keskenään paitsi että toisen voi nähdä toisen tulevaisuudenennustuksen toteutumisena. --MikkoM ()  17:46 marras 8, 2004 (UTC)

RFID:n historia on kovin USA painotteinen, ilmeisesti käännetty suoraan en-wikistä. Saksankielisillä sivuilla on toisenlainen historia. Jos oikein muistan, niin Suomessa 80-luvulla markkinoitu saattomuistitekniikka oli Philipsin kehittämää. USA on tullut jälkijunassa, mutta 90-luvun lopulla niin voimakkaasti, että Suomessakin on nimi vaihtunut saattomuistista RFID:ksi. vilkapi 6. huhtikuuta 2007 kello 14.27 (UTC)

Termin suomennoksesta[muokkaa wikitekstiä]

RFID-tunniste on radiotaajuudella toimiva saattomuisti. Saattomuisteja on myös muilla tekniikoilla toimivia, kuten esim. induktiivisia. Esu 26. tammikuuta 2008 kello 11.56 (UTC)


Käyttökohteet[muokkaa wikitekstiä]

Käyttökohteista voisi lisätä Medanetsin järjestelmän, jossa potilaat ja mittalaitteet tunnistetaan RFID:llä. http://www.medanets.com/?sivu=tuotteet

RFID kauhukuvat[muokkaa wikitekstiä]

Suurin osa rfid-tekniikkaan liittyvästä kauhunlietsonnasta on peräisin Rauni-Leena Luukkanen-Kildeltä (kts. wiki-artikkeli). En pidä häntä mitenkään luotettavana lähteenä.