Keskustelu:Räihäranta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nykyinen Pontonnoje ei ole sama asia kuin Räihäranta, jota artikkelissa lähinnä käsitellään. Nykyinen Pontonnojen kylä käsittää myös läheisen Kontulan kylän ja entisen Kottilan kylän alueen. --Kyzyl 17. maaliskuuta 2008 kello 21.09 (UTC)
En ymmärrä miksi kyseessä olisi elimellisesti eri asia jos kylän aluetta on vain hiukan laajennettu. Tämä eron pitäisi tulla ihan selväksi artikkelissa, mutta lähtökohtaisesti kannattaa mielestäni kuitenkin mennä tuon nimeämiskäytännön mukaan yhtenäisyyden vuoksi. --Joonasl (kerro) 18. maaliskuuta 2008 kello 08.56 (UTC)
Laajennettu hieman on ehkä vähän alakanttiin oleva vertaus, kun nykyinen venäläinen Pontonnoje nimi käsittää kolmen suomalaiskylän, Räihärannan, Kontulan ja Kottilan alueet. Kartasta ei edes aivan selvästi käy ilmi onko Pontonnojen keskus Räihärannan vai Kontulan alueella tai siis onko Pontonnoje mahdollisesti Kontulan kylän venäläinen nimi, johon nykyisin myös Räihärannan alue luetaan. Ja kuten Sami Suviranta toteaa Kotuksen Kielikellossa 2/2001, ei suomalaisilla kylännimillä ole useinkaan nykyvenäläistä nimivastinetta, sillä väestö on haluttu keskittää isompiin keskuksiin. Viipurin venäläinen nimi on Vyborg ja Käkisalmen Priozersk, mutta kun lähdetään maaseudulle menee suomalaisen ja venäläisen nimistön vertailu varsin vaikeaksi. Hupaisaa on nähdä miten monessa paikassa Vuokselan venäläiseksi nimeksi esitetään Romaskia. Minusta olisi parempi antaa kylän olla nimellä Räihäranta ja tuoda artikkelissa ilmi, että kylän alue kuuluu nykyisin laajempaan Pontonnojen kylään. --Kyzyl 18. maaliskuuta 2008 kello 09.21 (UTC)
Ja tuossa linkissä EKI:iin ei ainakaan minusta missään todeta että nimi olisi Räihärannan vastine??? --Kyzyl 18. maaliskuuta 2008 kello 09.32 (UTC)
Joo, Räiharantaa ei tosiaan EKI:stä löydy lainkaan. Voinee olla perusteltua käsitellä Räihäranta omassa ja nykyinen Pontonnoje omassa artikkelissan? Tämän perusteella Pontonnoje on mahdollisesti myös Noisniemen ja Kontulan nimitys--Joonasl (kerro) 18. maaliskuuta 2008 kello 10.49 (UTC)
Venäjän Federaation paikannimiä kuitenkin samastaa Pontonnojen Räihärantaan, ja toisaalta ent. Pontonnoje-artikkelissa oli virheellistä viitteistettyä (ks. ed. kommentti) tietoa paikkakunnan laajuudesta (se ei sisällä Noisniemeä ru-wikin mukaan ainakaan), ja noilla perusteilla ehdin jo yhdistämään nämä samaan artikkeliin. Vasta sitten huomasin tämän keskustelun, tarkoitus ei ollut erityisesti kiistää yllä olevaa argumentointia.--Kotlas 6. marraskuuta 2010 kello 00.58 (EET)[vastaa]