Keskustelu:Pyhä (ortodoksisuus)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minkä ihmeen takia -mus-pääte on kenenkään mielestä negatiivinen? Onko TutkiMUS huonoa tutkimista? Tällainen vaikuttaa hyvin oudolta, hyvin tekaistulta syyltä puolustaa luokkaa "Pyhä", joka ei toimi lainkaan. Pyhimys on erittäin hyvä suomenkielinen sana, jota kannattaa käyttää. --Samulili 6. tammikuuta 2005 kello 15:10 (UTC)

Mitä tai keitä ovat nämä "jotkut piirit", jotka pitävät sanaa pyhimys kielteisenä? --mikko 6. tammikuuta 2005 kello 15:13 (UTC)

Siirsin tästä artikkelista tiedot Pyhimys-artikkeliin. Katolisella pyhimysjärjestelmällä ja ortodoksisella pyhäjärjestelmällähän on yhteiset juuretkin, joten lienee loogista kertoa niistä samassa artikkelissa. "Pyhimys" kertoo myös muiden uskontojen pyhimyksistä. Jollei vastalauseita kuulu, muutan tämän sivun uudelleenohjaukseksi. --PeeKoo 21. helmikuuta 2008 kello 20.22 (UTC)

Aiheesta on nyt luotu uusi artikkeli nimellä Pyhimykset ortodoksisessa kirkossa, joten muutin tämän ohjaukseksi siihen. --Risukarhi (keskustelu) 6. lokakuuta 2023 kello 15.28 (EEST)[vastaa]