Keskustelu:Pro Finlandia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mitalistilista kaipaa muotoilua Wikipedian normaalin käytännön mukaiseksi. Luettelo on liian väljä ja siten vaikeasti luettava. Nimet pitäisi kirjoittaa muotoon [[Mia Backman]]. Katso mallia mokkauksen puolelta alusta.--Ulrika 12. lokakuuta 2006 kello 06.30 (UTC)

Vuoden 1981 palkinnonsaajat uupuu listasta, eikö silloin jaettu niitä? --Agony (403) 12. lokakuuta 2006 kello 13.38 (UTC)

Vuonna 1981 ei palkintoja jaettu, mutta sen sijaan helmikuussa 1982 ja normaalisti taas joulukuussa 1982. Varsinkin palkinnon alkuaikana sitä on myönnetty myös muulloin kuin itsenäisyyspäivänä. Alkuperäisessä listassa olivat kaikki poikkeavat päivämäärät, mutta jatkoeditoinnissa nuo tiedot on näköjään virtaviivaistettu. Kommentin jätti 193.65.105.175 (keskustelu – muokkaukset).
Ok, mietin vain että kaikkina muina vuosina oli jaettu palkinto mutta hyvä tietää ja merkata artikkeliin (kuten olitkin jo tehnyt). Muistathan allekirjoittaa keskustelukommentit neljällä tildellä ~~~~. --Agony (403) 13. lokakuuta 2006 kello 07.19 (UTC)
Minusta päivämäärät eivät ole olennaisia. Virtaviivaistamisen urakka oli muutenkin kohtuuton. Olisi ollut toivottavaa, että olisit itse osallistunut talkoisiin listan muokkaamiseksi wikipediamaiseksi. Pitkin matkaa tuli mieleen, onko listan paikka edes Wikipediassa, pikemminkin jossakin Pro Finlandia -sivustolla, mutta sellaista ei taida olla. Yleensäkin kaikkia valtion kunnianosoituksia saa hakea ympäri nettiä kuin neulaa heinäsuovasta. --Ulrika 13. lokakuuta 2006 kello 07.22 (UTC)

Myrtille: Muuten otsikkotason vaihtaminen on hyvä, mutta nyt hävisivät väliviivat, jolloin lukija ei hahmota, että nimet jatkuvat viereisellä palstalla.--Ulrika 14. lokakuuta 2006 kello 09.25 (UTC)

Myrtille 2: Hei, Poistit vuosiryhmittelyjen kakkostason toistamiseen. Palstajako oli sellaisena ongelmallinen, sillä normaalisti lukija hahmottaa tekstin juoksevan sivun alareunaan. Ellei näin tapahdu, vaan teksti siirtyy kesken kaiken viereiselle palstalle, se pitää osoittaa jollakin. Väliviivallinen kakkostaso osoittaa sen. Se on lukijan auttamista hahmottamaan tilanne nopeasti ilman että hänen tarvitsee miettiä asiaa. Työkseen taittoja tekevät ymmärtävät asian: kun lukija ei joudu keskittymään epäolennaisen, teksti menee paremmin perille. Vertaapa tulosta. Samalla muokkaus helpottuu, kun ei tarvitse avata koko artikkelia muokkaukseen.
Myös Lähteet ja Aiheesta muualla on kokemukseni mukaan ollut tapana Wikipediassa laittaa kakkostasolla, jotta niitä voi muokata tarvitsematta avata koko artikkelin muokkausruutua. Loogisuuden vuoksi siis myös tässä. Olit myös muuttanut viivan '–' muotoon 'ndash'. En nyt puutu siihen, mutta alapalkissa on tuo valmis ndash, joka on tarkoitettu käytettäväksi. terv.--Ulrika 15. lokakuuta 2006 kello 02.11 (UTC)

Vai niitä väliviivoja tarkoitit. Jos olisin ymmärtänyt mistä puhuit, olisin laittanut muilla keinoilla sen viivan, nyt luulin sinun tarkoittaneen juuri sitä ndashia (joka on suuren väliviivakeskustelun tiimoilta toivottu joskus laitettavan nimenomaan ndashina, jotta aloittelevatkin muokkaajat tietävät että juuri sitä kuuluu käyttää). Ongelmana tuossa kakkostason otsikossa on se, että logistisesti nuo vuosiluvut eivät voi olla Lista Pro Finladia -mitalin saaneista -otsikon kanssa samalla tasolla, vaan niiden kuuluisi olla sen otsikon aliotsikkoja, so. kolmostason otsikkoja. Vanhana CSS/HTML/Esteettömyysjääränä (otsikkojen tasot vaikuttavat esim. puhesyntetisaattorin ja braillelukukoneen esittämään muotoon) vaadin että ne otsikot todellakin ovat kolmostason otsikkoja. Se viiva voidaan toteuttaa muilla tavoin, esim. css:nä tai hr:llä. --Myrtti <3 15. lokakuuta 2006 kello 06.51 (UTC)
Olen samaa mieltä, että otsikkotasot pitäisi olla, mutta koska en tiedä mitä ovat "css tai hr", en voi tehdä muutosta. Voisitko sinä tehdä ne, niin saadaan muoto kuntoon? --Ulrika 15. lokakuuta 2006 kello 07.00 (UTC)
Onnistuu. Jäin odottamaan vastaustasi ennen kuin rupean tekemään mitään. :-) --Myrtti <3 15. lokakuuta 2006 kello 07.05 (UTC)

Virheitä listassa?[muokkaa wikitekstiä]

Juha Leiviskä puuttui Pro Finlandia -listasta, vaikka hänelle myönnettiin Pro Finlandia vuonna 1992 (näin Ritarikuntien kansliasta kerrotaan). Korjasin nyt tämän virheen, mutta mahtaakohan vastaavia virheitä olla paljonkin? Antilope 8. elokuuta 2007 kello 08.41 (UTC)

Luettelon nimet lisäsi IP-henkilö (joka kyllä eräässä toisessa yhteydessä paljastui ihmiseksi, jolla on nimi:), ja jotenkin minulle jäi sellainen käsitys, että hän teki listan käsin eli ei kopioinut copypastena mistään. Silloin virheet ovat mahdollisia. Nimien oikeinkirjoituksessa on ollut pitkin matkaa virheitä, samoin titteleissä on ollut omituisuuksia, mutta ehkä sen voi selittää niin että myöntämisajankohtana titteli on ollut toinen. --Ulrika 8. elokuuta 2007 kello 09.17 (UTC)

Mitaleita vain suomalaisille?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa on määritelty mitali vain suomalaisille jaettavaksi. Kuitenkin Suomen leijonan ritarikunnan verkkosivulla sanotaan, että "Ensimmäiset Pro Finlandia -mitalit annettiinkin 13.4.1944 neljälle ruotsalaiselle ja yhdelle tanskalaiselle. Ensimmäinen suomalainen, teatterijohtaja Mia Backman, sai Pro Finlandia -mitalin 21.2.1945." Ja edelleen: "Suomalaisille annettujen Pro Finlandia -mitalien määrän vuosittainen keskiarvo oli Koiviston kaudella 9, Ahtisaaren kaudella 8 ja Halosen kaudella 11" [1], mutta ulkomaisten saajien määrästä ei ole mitään tietoa, ei myöskään (kotimaisten) saajien luettelossa [2]. Olisiko syytä muuttaa artikkelin alkumäärittelyä ja huomioida saajaluettelossa ulkomaiden kansalaiset jotenkin, edes huomautustasolla. --Jtuohini (keskustelu) 5. toukokuuta 2016 kello 12.03 (EEST)Vastaa[vastaa]

Ensin: Ensimmäinen Pro Finlandia -mitali myönnettiin näyttelijä ja ohjaaja Mia Backmanille 21. helmikuuta 1945.
Ja heti seuraavaksi: Pro Finlandia -mitali on vuosien 1944–2015 aikana annettu 37 ulkomaalaiselle henkilölle.
1. mitali myönnettiin Backmanille 1945, mutta kuitenkin ulkomaalaislle/ulkomaalaisille jo 1944? Tarttis vähä korjausta, etten sanoisi. 109.240.255.236 4. helmikuuta 2019 kello 07.58 (EET)Vastaa[vastaa]

Tarkistettavuus?[muokkaa wikitekstiä]

Ilmeisesti vuoteen 2007 asti lähteenä on jokin "Ritarihuoneen toimittama luettelo (moniste)", minkä tarkistettavuus ainakin ilman artikkelin historian täyttä läpikäyntiä on aika vajavainen. Pitäisikö tälle hankkia jonkinlainen tarkistettava lähde? Iivarius (keskustelu) 27. maaliskuuta 2021 kello 22.04 (EET)Vastaa[vastaa]

https://ritarikunnat.fi/ritarikunnat/palkitut/suomen-leijonan-pro-finlandia-mitalin-saajat-1945-2020 --Anr (keskustelu) 27. maaliskuuta 2021 kello 22.13 (EET)Vastaa[vastaa]