Keskustelu:Pokeri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mihinkäs perustuu korotuksen muutos panostukseksi? Googlessa ja useillilla sivuilla korotus "voittaa". Ainakin omissa porukoissa on aina puhuttu panoksista jota korotetaan... --PV 11. helmikuuta 2006 kello 20.32 (UTC)

Panostaminen on sekä avauspanostuksen tekoa, tehdyn panostuksen katsomista että korottamista, korottaminen vain jo tehdyn panostuksen korottamista. Korotus sanana taas on luullakseni huomattavasti yleisempi kuin panostus (hinnankorotus jne). Panostamisen sijaan pokerislangissa käytetään useimmiten sanaa betsaaminen tai lyöminen jotka voisin tietysti lisätä tuonne artikkeliin. –emhoo (habla) 11. helmikuuta 2006 kello 20.37 (UTC)

"Pokeri on korteilla pelattava rahapeli, ei rahalla pelattava korttipeli." en tajua? Verde 22. huhtikuuta 2006 kello 18.02 (UTC)

- Lainaus on Pokerin käsikirjasta ja sillä pyritään sanomaan se, että pokerissa on tarkoitus voittaa rahaa eikä jokaista pelikättä. Rahan käyttö ohjaa (tai ainakin pitäisi ohjata) enemmän peliä kuin korttien käyttö.

  • "Näiden lisäksi suomalaisessa sökössä on neljän suora ja neljän väri jotka sijoittuvat parin ja kahden parin väliin. Neljän väri on neljän suoraa arvokkaampi." Mistä tämä tieto on peräisin? Onko todennäköisyydet laskettu? Äkkiseltään ajateltuna ko. yhdistelmien luulisi olevan kolmostenkin yläpuolella.Jouniheikkila 8. kesäkuuta 2006 kello 23.24 (UTC)

- Todennäköisyydet on laskettu esim. http://www.pokeritieto.fi/Soko/p2_id/soko_174 . Vanhan perinteen takia 4 väri on 4 suoraa arvokkaampi ja kaksi paria voittaa molemmat, vaikka todennäköisyyksien mukaan tulisi olla toisin. Kommentin jätti 81.17.199.64 (keskustelu – muokkaukset).

Korkein väri[muokkaa wikitekstiä]

Miten on, mikä on virallinen järjestys värien arvojärjestyksessä kun kahdella pelaajalla on samanarvoinen värisuora (esim. A♠ K♠ Q♠ J♠ 10♠ ja A♥ K♥ Q♥ J♥ 10♥)? Se mitä olen käsittänyt, on että pata olisi väreistä "arvokkain", tätä perustelee mm. lähes tulkoon poikkeuksetta koristeellinen pataässä sekä Maverickista mieleen jäänyt lausahdus "Korkeimman värin pienin suora". Suomessa taas tuntuu olevan vallalla käsitys, että korkein väri olisi hertta, ja näin onkin esimerkiksi marja/huutopussissa. Miten siis on virallisesti: Tasa-arvoisessa tilanteessa kumman värisuora voittaisi? --Agony (403) 21. joulukuuta 2006 kello 13.26 (UTC)

Useimmiten potti jaettaisiin tasan molemmille pelaajille, ellei sitten jotain ole sovittu värien arvojärjestyksestä. Tuota ei siis ainakaan minun käsittääkseni juurikaan enää käytetä vaan kahden samanlaisen käden ollessa vastakkain maista ei välitetä vaan kaikki värit ovat samanarvoisia. --DifiCa 12. tammikuuta 2007 kello 18.57 (UTC)
Miten on, pystyisitkö jostain luotettavalta internet-sivulta lähteistämään käsityksesi niin saataisiin artikkelista pois häiritsevä "Herttavärisuora, pokerin paras käsi"? Itseasiassa otetaan pois kun tuli vahvistus oletukselleni, lisättäköön artikkeliin maininta hertan paremmuudesta vain lähteen kera (aka. todistusvelvollisuus väitteen tekijällä). --Agony (403) 12. tammikuuta 2007 kello 20.25 (UTC)
Pois vaan. Tämä kommentti (joka ei kelvanne lähteeksi, mutta ei ole tarviskaan) antaa nähdäkseni oikean kuvan, eli maiden arvojärjestys vaihtelee pelistä toiseen tai sitä ei käytetä ollenkaan. --Hasdrubal 13. tammikuuta 2007 kello 09.09 (UTC)
Nyt joku anynoomi on vaihtanut arvojärjestykseksi Hertta, Pata, Ruutu, Risti. Vandalismia vai ei? --Corvx 11. toukokuuta 2007 kello 16.50 (UTC)
Puh, tarvitse olla vahtaamatta artikkelia kuin pari viikkoa ja se on myllerretty yhdeksi suoksi... nyt korjattu. --Agony (403) 11. toukokuuta 2007 kello 16.59 (UTC)
Tämän käyttöhän riippuu ihan pelistä, kuten myös värien arvojärjestys. Hold'Em sekä Stud peleissä käytetään Bridge Rank Orderia (pata, hertta, ruutu, risti), mutta esimerkiksi Telesinassa maiden arvot menevätkin eri järjestyksessä. (hertta, ruutu, risti, pata) Telesinassa värissä ja värisuorassa arvokkaampi väri voittaa heikomman jos kädet ovat muuten saman arvoisia. --DeuceTrey 29. elokuuta 2008 kello 00.43 (EEST)Vastaa[vastaa]

Pelimuotojen nimien alkukirjain[muokkaa wikitekstiä]

Kuuluuko korttipelien nimi kirjoittaa isolla vai pienellä alkukirjaimella? Onko merkitystä, jos nimen ensimmäinen sana on esimerkiksi erisnimi? Tavallisesti mm. Texas hold'emin ja Omahan näkee isolla kirjoitettuna, mutta esimerkiksi pokeri on aina pienellä. Entäpä vaikka Seven card stud tai Pot limit Omaha (vai pot limit omaha)? Haluaisin kommentteja kielenhuollon asiantuntijoilta. --TBone 26. tammikuuta 2007 kello 08.11 (UTC)

Kaikki voi kirjoittaa pienellä aivan samoin kuin šakki, backgammon ja tikki kirjoitetaan pienellä. Salainen poliisi 26. helmikuuta 2007 kello 07.36 (UTC)

Ensimmäinen lause[muokkaa wikitekstiä]

"Pokeri on korteilla pelattava rahapeli, ei rahalla pelattava korttipeli" Mitähän vittua..? Kommentin jätti 88.112.31.71 (keskustelu – muokkaukset).

Asiatonta kielenkäyttöä. Teksti tarkoittaa, että pokerissa on kyse rahasta, ei korteista. Raha pelaa, kortit ovat pelkkä apuväline. Salainen poliisi 26. helmikuuta 2007 kello 07.34 (UTC)
Muokkasin paremmaksi. Salainen poliisi 26. helmikuuta 2007 kello 22.09 (UTC)

Pokerista kertovat sivut[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni artikkelissa tulisi mainita ja sallia maininta suomalaisten pokeriharrastajien nettisivustoista kuten Pokerisivut, Pokeritieto, Pokeriuutiset, Pokeriwiki jne. Nämä ovat harrastajien kohtauspaikkoja ja antavat tietoja pokerista. Sivustoilla käsitellään laajasti pelien strategiaa paitsi asiantuntija-artikkelein myös vertaistukena. Ylläpitäjä Agony on poistanut artikkelista tällaiset linkitykset. Salainen poliisi 26. helmikuuta 2007 kello 07.27 (UTC)

Oma mielipiteeni on että muutamiin tärkeimpiin (max 5 kpl) foorumeihin voi laittaa linkin, ongelmana voi olla mitkä ovat niitä, eli voi syntyä kiista jos ei ole jotain mittaria, eli tulisi tietää esim. käyttäjien määrä, aktiivisuus, foorumin ikä, jne., ja tietysti mittaristakin voi kiistellä. --Wipu 26. helmikuuta 2007 kello 09.51 (UTC)
Tärkeitä foorumeita on tasan kaksi, joten valinta on helppo. Agony poisti linkin jopa pokeriaiheiseen wikiin (joka tosin ei vaikuta kovin suositulta) - ja spammasi keskustelusivuni. Jäin hieman katkeraksi. Salainen poliisi 26. helmikuuta 2007 kello 16.23 (UTC)
Ei kannata olla katkera ainakaan linkkien osalta, kyseessä on vain bittijono palvelimella, joka tarvittaessa voidaan myös palauttaa :) ja kuten keskustelusivuillani kerroin, ei kannata ottaa asioita henkilökohtaisesti. Mitä tulee itse aiheeseen, eli linkkeihin, mahtuu mielestäni 2-3 linkkiä otsikon "Aiheesta muualla" alle. Kuitenkin siten, että linkeistä vähintään yksi on kansainvälisesti merkittävään sivustoon ja enintään kaksi suomenkielisiin. Näin koska tämä on suomenkielinen Wikipedia, ei Suomen Wikipedia, asia joka tuppaa monesti unohtumaan. --Agony (403) 26. helmikuuta 2007 kello 18.03 (UTC)
No voisiko ylläpitäjä Agony ystävällisesti laittaa artikkeliin nämä kaksi kolme linkkiä mainitun otsikon alle esittämällään tavalla. Minun tällaiset linkkini hän poisti kaikki spamina ja leimasi minut spammajaksi, joten minä en niitä enää lisää. Siellä ne ovat historiatiedoissa, valikoi kaksi kolme ja etsi yksi kansainvälisesti merkittävä (vihje: kirjankustantaja 2+2:n foorumiin viitataan todella usein, tosin se on yhden kirjankustantajan kaupallinen sivusto). Salainen poliisi 26. helmikuuta 2007 kello 22.08 (UTC)
Toki voin, tosin tietouteni internetin pokeritarjonnasta saattaa olla vääristynyt (koska itselleni pokeri on enemmänkin viihdyke kuin harrastus tai ammatti). Koska päätäntävalta annettiin minulle, laitoin listaan dmoz.orgin pokerilinkkikokoelman, pokeriwikin ja pokeriuutiset jotka mielestäni kattaa hyvin pokerin eri osa-alueet. Listaa saa muokata mutta se ei saa räjähtää tilanteeseen jossa se oli vielä hetki sitten. Tuota linkkiä katsomalla myöskin varmaan ymmärrät miksi liipaisinsormeni on herkässä etenkin tämän artikkelin kohdalla. --Agony (403) 27. helmikuuta 2007 kello 05.56 (UTC)
Olet ihan itse ottanut päätösvallan tai saanut sen ylläpitäjän statuksesi yhteydessä, en tiedä kummin, ei sitä ole ainakaan tässä keskustelussa pystytty antamaan. Mutta se asia on minun puolestani loppuun käsitelty. Viittaamastasi tilanteesta tulisi merkityksen vuoksi mielestäni säilyttää minimissään Pokeriuutisia ja Suomen aktiivisin pokerikeskustelu (Pokeritieto.fi), Suomen suurin pokeriyhteisö (Pokerisivut.com) ja jos tilaa on myös Yleistä tietoa pokerista (Pokeriuutiset.fi). Salainen poliisi 27. helmikuuta 2007 kello 06.23 (UTC)
Kyllähän se minun harteilleni tässä keskustelussa solutettiin, "No voisiko ylläpitäjä Agony ystävällisesti laittaa artikkeliin nämä kaksi kolme linkkiä...valikoi kaksi kolme ja etsi yksi kansainvälisesti merkittävä", eli juuri kuten toiminkin. Mitä taas tulee lisälinkkiehdotuksiin, Yleistä tietoa pokerista (Pokeriuutiset.fi) voidaan raakata heti pois sillä niiden sivulle on jo linkki ja (IMO) toinen kahdesta muusta: Aktiivisin pokerikeskustelu (pokeritieto.fi) _tai_ Suomen suurin pokeriyhteisö (pokerisivut.com). Päättäkää ja lisätkää jompi kumpi linkeistä. --Agony (403) 27. helmikuuta 2007 kello 16.55 (UTC)
Itse kiinnittäisin erityistä huomiota pokerilehtien mainosluonteisiin esittelyihin, joihin ei olla puuttumassa. Kannattaisi. Pokeri-lehdestä ja sen kustantajasta soisi tehtävän artikkelit. Salainen poliisi 27. helmikuuta 2007 kello 06.23 (UTC)
Ehdottoman samaa mieltä, linkit pois ja wikilinkki tilalle. --Agony (403) 27. helmikuuta 2007 kello 16.55 (UTC)
Niin että on se vaan typerää, että artikkelissa mainitaan suurimmat yhteisöt mutta niihin ei saa panna linkkiä. Päätykää nyt joku keskustelussa nopeasti siihen, että artikkelissa mainittuihin sivustoihin linkataan aiheesta muualla -osiossa. Salainen poliisi 5. maaliskuuta 2007 kello 14.44 (UTC)
Mielestäni artikkelissa on tällä hetkellä sopiva määrä ulkoisia linkkejä, jotka on kaikenlisäksi neutraaleja. Turha siihen on laittaa mitään pokerihuoneiden sisäänheittosivuja tai ym. niitä kyllä löytyy muutenkin. --Cartman 5. maaliskuuta 2007 kello 14.54 (UTC)
Pokeriuutiset ei eroa millään muulla tavoin Pokerisivuista ja Pokeritiedosta kuin että Pokeriuutisten käyttäjämäärä ja tunnettuus ovat murto-osa kahdesta muusta sivustosta. Pokeriuutiset ei ole millään tavoin neutraalimpi sivusto kuin Pokerisivut ja Pokeritieto. Nämä eivät ole mitään pokerihuoneiden perustamia sisäänheittosivuja vaan suomalaisten ulkomailla ylläpitämiä sivustoja, jotka saavat tulonsa pokerihuoneiden mainostuksesta ja erilaisista sopimuksista niiden kanssa. Pokeriuutiset on naurettavin mahdollinen yksittäinen valinta näistä kolmesta ei-sisäänheittosivustosta. Artikkelissa mainitaan kaksi suosituinta yhteisöä, ja olisi perusteltua heittää pois se linkki (Pokeriuutiset), joka on jostain syystä siihen pantu, koska sitä ei ole edes syytä mainita artikkelissa. Tilalle siis kaksi muuta. En ymmärrä, miten näin järkevää asiaa voi kukaan vastustaa. Salainen poliisi 8. maaliskuuta 2007 kello 11.15 (UTC)

Kova meno. 14. maaliskuuta 2007 kello 13.38 Tbone (Keskustelu | muokkaukset) (→Aiheesta muualla - Pokeriwiki pois, ei näytä merkittävältä) Salainen poliisi 14. maaliskuuta 2007 kello 13.57 (UTC)

Pokeriwikissä on kokonaista 37 sivua. Tuoreissa muutoksissa näyttää 30 päivän ajalta olevan peräti neljä muokkausta. Tätä ei voi pitää linkityksen arvoisena oikein mitenkään. --TBone 14. maaliskuuta 2007 kello 14.12 (UTC)

Joku pelle käy poistelemassa linkkejä anonyyminä, IP:t samaa könttää... Salainen poliisi 21. maaliskuuta 2007 kello 08.29 (UTC)

Homma toistuu. Miksi ylläpitäjä ei käy leimaamassa käyttäjää vandaaliksi? Salainen poliisi 18. huhtikuuta 2007 kello 13.46 (UTC)

Pelikorttimallineet[muokkaa wikitekstiä]

Tiedoksi vaan kaikille, nyt on tehty malline pelikortille, jota voi käyttää pokerikäsien esittämisessä artikkelissa. Mallineita on neljä, yksi per maa. Mallineet toimivat hyvin yksinkertaisella tavalla: {{Hertta|A}} {{Pata|Q}} {{Ruutu|2}} {{Risti|K}} tekevät pelikortit A Q 2 K, jne. Kertokaa miltä vaikuttaa? --Kimmo Laine 28. marraskuuta 2008 kello 00.41 (EET)Vastaa[vastaa]

Näppärämmät kuin nykyiset tekstiviritykset. Ja uskoisin että vielä fiwikin kehittyessä nuo tulee olemaan aktiivikäytössä. --Agony (403) 28. marraskuuta 2008 kello 09.37 (EET)Vastaa[vastaa]

Selvennystä[muokkaa wikitekstiä]

Sinänsä turha asia mutta jäi häiritsemään kun luin, eli lause "Kiinalainen pokerin esi-isä on kuitenkin mainittu hallitsija Mu Tsungin kirjoituksissa vuonna 969 eaa". Siis onko Mu Tsung pokerin kiinalainen esi-isä vai väärinkirjotettuna kiinalaisen pokerin (kinkkipokeri) esi-isä? --Fredforce 23. joulukuuta 2009 kello 15.13 (EET)Vastaa[vastaa]