Keskustelu:Pohjushedelmä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Etusivu:

Tiesitkö, että... ...Banaani ei ole hedelmä vaan pohjusmarja?

Onneksi sivu "pohjusmarja" alkaa sanoilla: Pohjusmarja on hedelmä, jonka seinämään sisältyy kukkapohjusta.

Herää siis kysymys onko se hedelmä vai marja vai kuitenkin hedelmä?! Kommentin jätti 157.24.202.211 (keskustelu – muokkaukset).

Niin ja pohjusmarjasivulla lukee "Tarkemmin banaani on pohjusmarja, joka puolestaan kuuluu hedelmiin."


Entäs mansikka? Koulussa opetettiin, että mansikka on turvonnut kukkapohjus ja siksi ei siis ole marja eikä hedelmä. Wikipediassa sanotaan mansikan kohdalla, että se on ns. pohjushedelmä. "Epähedelmän" kohdalla taas Wikipediassa sanotaan: "Epähedelmällä tarkoitetaan kasvia, jonka ”marja” on muodostunut paisuneesta kukintopohjasta. Kasvitieteellisesti varsinaisella marjalla tarkoitetaan kasvia, jossa hedelmäliha kehittyy emistä siemenen ympärille. Epähedelmiksi luokiteltavia kasveja ovat muun muassa viikuna, ananas, mansikka ja banaani."

Kamalan sekavaa.

213.121.247.101 20. joulukuuta 2007 kello 09.10 (UTC)

Nämä marja- ja hedelmäartikkelit ovat uskomattoman sekavasti määriteltyjä täällä. --ML 20. joulukuuta 2007 kello 09.23 (UTC)
Itse asiassa tästä taulukosta [1] minä en ymmärrä enää yhtikäs mitään. --Höyhens 20. joulukuuta 2007 kello 09.25 (UTC)

Ylläoleviin kommentteihin liittyen niin marja on yksi hedelmien tyyppi. Pohjusmarja on yksi pohjushedelmien tyyppi, jos se halutaan määritellä tarkemmin. Pohjushedelmiä voidaan nimittää myös epähedelmiksi, jos hedelmään katsotaan kuuluvaksi vain ne solukot, jotka ovat peräisin sikiäimestä.--IA 10. helmikuuta 2012 kello 13.03 (EET)Vastaa[vastaa]


Jep, eli "pohjushedelmä on epähedelmä" josta seuraa: epähedelmä = ei hedelmä. Marja on hedelmä, väittää artikkelinsa. Onkohan tuo nimitys "epähedelmä" mahdollisesti epäonnistunut, jos se sitten kuitenkin on hedelmä?
En:berry-artikkeli listaa kaikki tässä mainitut esimerkit kohdassa "botanical berry" eli "kasvitieteellisesti marja". Ota noista sitten selvää... 212.50.203.198 11. elokuuta 2014 kello 06.24 (EEST)Vastaa[vastaa]