Keskustelu:Pohjois-Irlanti

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voisiko tuon tekstin saada alkamaan artikkelin yläosasta? -- JayJay 7. helmikuuta 2006 kello 16.48 (UTC)

Korjasin. -Hartz 7. helmikuuta 2006 kello 17.05 (UTC)
Jees, nyt näyttää hyvältä. (Olisin tehnyt itse, mutta en osaa...) Ehkä upein näkemäni artikkeli. Kiitos! -- JayJay 7. helmikuuta 2006 kello 17.08 (UTC)

Tuo Maantiede-kohta on jotenki outo. Siinä toistetaan samoja asioita, joita käsitellään kohdassa Pohjois-Irlannista käytetyt nimet ja muutenkaan sisältö ei kerro Pohjois-Irlannin maantieteestä. Voisikohan sitä muuttaa jotenkin?

Tästä artikkelista puuttuu historia-osuus! Tällaisenaan politiikka-osio alkaa ikään kuin keskeltä tarinaa olettaen että aseellisten konflitktien taustat olisi kerrottu edellä tai olisivat yleisessä tiedossa. Lisäsin politiikka-kappaleeseen väliotsikot ja muokkasin kappalejakoa hiukan, mutta se on edelleen vähän vaikealukuinen. En lähde enempää muokkaamaan kun en ole ekspertti itse asian suhteen. --LemonKing 1. joulukuuta 2008 kello 11.21 (EET)

Kreivikunnat[muokkaa wikitekstiä]

Miten nuo Pohjois-Irlannin kreivikunnat oikein menee? Suomenkielisessä wikipedissä puhutaan kuudesta kreivikunnasta, englanniksi nämä kuusi samaa ovat Counteja (County). Englanninkielinen wikipediä mainitsee vielä vielä 32 borought aluetta Pohjois-Irlannista, mutta suomenkielisessä, County ja borought osiot ovat mielestäni sotkeutuneet toisiinsa. esim. on olemassa Antrimin County, Antrimin borought... Voisiko joku viisaampi selvittää tämän jutun ja määrittää vaikka ne osiot uudestaan. Itse olen tehnyt sen Pohjois-Irlannin kreivikunta mallineen, mutta kun yritin sitä täytellä, minusta se ei vain mennyt oikein. Tha real 14. tammikuuta 2012 kello 04.33 (EET)