Keskustelu:Platonin Akatemia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Isolla vai pienellä?[muokkaa wikitekstiä]

Tämä nyt on vain pikkuasia, mutta tähän muutokseen liittyen jäin kuitenkin miettimään, kuuluuko tuo akatemia-sana oikeasti kirjoittaa pienellä. Ainakin Antiikin käsikirja näyttäisi kirjoittavan sen isolla. Sen kai voi tässä tapauksessa ymmärtää erisnimeksi. --Mb 24. toukokuuta 2007 kello 18.42 (UTC)

Varmaan molempia käytäntöjä voi perustella vakuuttavasti. Itse kirjoittaisin kuitenkin pienellä, sillä se sopii minusta paremmin suomen kielen yleiseen linjaan. --Ulrika 24. toukokuuta 2007 kello 19.03 (UTC)
Yksinään tämä Akatemia kirjoitetaan isolla, koska kyseessä ei ole akatemia vaan koulun erisnimi. Samoin kuin Lykeion kirjoitetaan isolla, vaikka sana "lyseo" on johdettu siitä. Mutta nyt on tietysti kysymys siitä, miten pitäisi kirjoittaa yhdistelmä "Platonin Akatemia". Minä näen sen samanlaisena muotona kuin "Aristoteleen Lykeion", ja wikipedialaisittain artikkelin nimi voisi olla "Akatemia (Platonin)". Artikkelin vanha nimi tuntuu silti paremmalta. Joka tapauksessa tässä ei ole suoraan kyse Suomalaisuuden liitto vs. Suomalaisuuden Liitto -tyyppisestä tilanteesta. --Tomisti (disputaatiot) 25. toukokuuta 2007 kello 06.44 (UTC)