Keskustelu:Pikku Huopalahti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisikö kaupunginosan nimi kirjoittaa Pikku-Huopalahti vai Pikku Huopalahti, eli väliviivalla vai ilman? Molempia näköjään käytetään paljon. --Jonik 29. elokuuta 2005 kello 16.43 (UTC)

Pikku-Huopalahti on kaupunginosa[muokkaa wikitekstiä]

Kaupunginosa on yleinen suomenkielinen sana, joka kuvaa mainiosti Pikku-Huopalahden kaltaista aluetta. Kaupungin virallisten aluejakojen mukaiset määritelmät on tietenkin hyvä mainita, mutta ne eivät todellakaan ole mitenkään sitovia kun Wikipediassa määritellään asioita. Esimerkiksi heti artikkelin alussa on ihan turha lähteä luettelemaan jotain pienalueiden numeroita, jotka ovat useimmille lukijoille hyödytöntä informaatiota.

Tässä tapauksessa toki on toki sangen yhdentekevää lukeeko siinä "asuinalue" vai "kaupunginosa", mutta ihan noin yleisestikin: Wikipediassa ei ole kovin järkevää pyrkiä aina mahdollisimman "virallisten" määritelmien noudattamiseen. --Jonik 8. lokakuuta 2005 kello 20:14:20 (UTC)

Pikku Huopalahti kirjoitetaan erikseen ilman väliviivaa[muokkaa wikitekstiä]

Oikea kirjoitustapa on Pikku Huopalahti - kuten on itse lahden nimikin kaikissa kartoissa. Joku kun vielä muuttaisi näiden sivujen otsikkotiedon oikeaan kirjoitusmuotoon, minä kun en sitä osannut tehdä. Anne, pikkuhuopalahtelainen

Anne, ota kuitenkin huomioon, että kuvat eivät toimi oikein, mikäli niiden tiedostonimet kirjoitetaan väärin. --TeVe 3. maaliskuuta 2006 kello 13.19 (UTC)

Anteeksi, jos sotkin jotakin. Ja, kiitos sille joka otsikkotiedon muutti oikeaan kirjoitusmuotoon. Anne

"Joku voi pitääkin tästä, mutta mielestäni" -tyyppinen teksti ei sovi tietosanakirjaan. Mielipidekirjoitukset kannattaa kirjoittaa muuaalle.