Keskustelu:Piia-Noora Kauppi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Viisi vuotta sitten ärsytit kansaa Nyt -liitteen haastattelussa sanomalla, ettei yhteiskunnan tarvitse kustantaa työttömille mukavaa elämää. Onko juuri tuo kunnolla tekemisen ideologia sen taustalla, ettet halunnut kustantaa työttömille leffalippuja?"

Nettikeskusteluissa viitataan edelleen noihin väitteisiin ja itsekin muistan että ne ovat oikein. Lähteinä en ilmoita nettikeskusteluja, korkeintaan tarkistan että muutkin muistavat saman kuin minä. --Frank 8. elokuuta 2006 kello 11.16 (UTC)

Katso uusin kommenttini sivuhistoriasta koskien leffalippuja ja kännykkää. Miksi muuten sinun mielestäsi Kaupin mielipiteitä saa olla häntä käsittelevässä artikkelissa mutta Axel-Olof Freudenthal -artikkelista poistit miehen suomalaisia koskevat mielipiteet moneen kertaan ja olit sitä vahvasti sitä mieltä että niiden paikka on Wikisitaateissa? Eikö toimintasi ole hieman ristiriitaista? Afa1980 8. elokuuta 2006 kello 13.38 (UTC)
Jos tuo ylläoleva teksti on lainaus, niin aika heikko. Sehän on City -lehden toimittajan kärjistämä kysymys? --Harriv 8. elokuuta 2006 kello 13.39 (UTC)

Itse olen aikanaan Nyt-liitteen haastattelun lukenut ja se jäi aikanaan kohtalaisen hyvin mieleen, mutta siitä on jo jokunen vuosi kulunut enkä enää muista sisältöä kovin hyvin. Kuitenkin oman muistini mukaan artikkelissa olevat väitteet menivät asiasisällöltään jokseenkin näin:

1) sosiaaliturvan taso on oltava sellainen, että sillä pysyy hengissä mutta ei sellainen, että sillä voi käydä elokuvissa tai puhua kännykkään

2) jos miljoonan perintö jaetaan rikkaalle ja köyhälle lapselle, on parempi antaa rikkaalle 90 %, jotta köyhälle jää edelleen motivaatio osallistua yhteiskunnan ylläpitoon (sen sijaan, että rupeaisi elämään vain perintörahoilla)

Väitteet elokuvien tai kännyköiden kieltohaluista ovat tuulesta temmattuja. Ne olisi vaan pitänyt – kyseessä olevan poliitikon mukaan – kustantaa omilla rahoilla, ei sosiaaliturvalla. –Jni 8. elokuuta 2006 kello 19.45 (UTC)

Verkkouutiset[muokkaa wikitekstiä]

Jos tuo Verkkouutisissa esiintyvä kommentti ei tarkoita sitä, että Kaupin mielestä suomalaisia työttömiä ei voi kouluttaa vaativiin tehtävin, vaan siihen soveltuvat on haettava ulkomailta, niin MITÄ se sitten tarkoittaa?

Kauppi ei puhu suomalaisten työttömien kelvottomuudesta joihinkin tehtäviin. Teet omat päätelmäsi aikamoisten mutkien kautta. Toivoisin yleisestikin, että kaksikielisyyskiistojen idioottimaiset väännöt pidettäisiin muista poliittisista artikkeleista erossa. –Jni 8. elokuuta 2006 kello 22.45 (UTC)
Kaksikielisyydellä ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. --Frank 9. elokuuta 2006 kello 04.50 (UTC)