Keskustelu:Piano

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voisko saada piano-sivulle pianon osaluettelot kuvineen Sirius52 24. helmikuuta 2009 kello 11.26 (EET)

Tarkoitus on saada osaluettelokuvat sekä pystypianon että flyygelin koneistosta. Koneiston toimintaa varmaan pitäisi samalla selostaa.

Toinen asia: tein ratkaisun, että Piano tarkoittaa sekä pystypianoa että flyygeliä (näin painetuissa tietosanakirjoissa ja muunkielisissä wikipedioissakin.--Markkuh 13. elokuuta 2009 kello 13.46 (EEST)

Ei kai haittaa jos hankin tietoa tästä artikkelista läksyihin, tutkielmaan? En kopioi sanoja suinkaan.--Katjushka 7. syyskuuta 2010 kello 21.21 (EEST)

Jos et kopioi sanantarkkaan, etenkin jos et myöskään kopioi asiasisältöä, pitäisi lähdekäytön kelvata opelle kuin opelle. Pitke 8. syyskuuta 2010 kello 11.37 (EEST)
Tässä on huomioitava kaksi kokonaan erillistä asiaa. (1) Mitä Wikipedia sallii tai kieltää (tekijänoikeus ja lisenssi). Yleensä Wikipedian tekstejä ja tietoja saa käyttää hyvinkin vapaasti (tekstejä saa kopioidakin, kunhan huomioi käyttöehdot). (2) Mitä tutkielman teettäjä vaatii tutkielmalta ja sen tekijältä. Tämä taas ei ole mitenkään Wikipedian, vaan tutkielman teettäjän (= open) määriteltävissä oleva asia. Järkevä opettaja toki sallii luotettavien lähteiden käytön, mutta ei luultavasti salli suoraa kopiointia (paitsi ehkä pieniä osia jos kirjoittaja ilmoittaa mistä ne on kopioitu), ja vaatii myös kriittistä suhtautumista epäluotettaviin lähteisiin kuten Wikipediaan. Tästä on viisainta keskustella sen opettajan kanssa. --Jmk 8. syyskuuta 2010 kello 12.03 (EEST)