Keskustelu:Perho

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tarjoaa Wikipedia, vapaa tietosanakirja.

Perho voi tarkoittaa

  • Perhon kuntaa
  • Tietynlaista viehettä
  • perhosta

Ehkä tämän sivun voisi varata ainoastaan Perho -nimiselle kunnalle, koska Perho tarkoittaa kuntaa ja perho tarkoittaa joko perhouistinta tai perhosta. Muut sivut voisivat olla "perhonen" ja "perhouistin". URL-leissa Perho tarkoittaa Haagassa sijaitsevaa maineikasta hotelli- ja ravintolakoulua. Tämän vuoksi Perho -niminen kunta ei ole www.perho.fi , vaan www.perho.com .

Perhosta ei paljoa ole tietoa. Perhossa on kuitenkin mitalimies Arsi Harju ja Perho on Suomen sodan aikainen taistelupaikka, missä majuri von Fideant voitti venäläiset. Perho on tietenkin myös perhonen ja Perhon ravintoaoppilaisto www.perho.fi. Perhon kunta taas on www.perho.com . Perhossa on myös Jetta-talotehdas ja siellä on vallan mainio luonnonpuisto. –Kommentin jätti 81.175.155.207 (keskustelu – muokkaukset)

Niin kuin tähän täsmennyssivuun viittaavista linkeistäkin näkyy, niin kunnan nimi on paljon yleisemmin käytetty kuin ravintolan nimi, ja siksi kunnan ehkä voisi tulkita sanan ensisijaiseksi merkitykseksi ja pitää kunta-artikkelin nimen täsmenteettömänä. Täsmennyssivu täsmenteettömällä nimellä on ymmärtääksdeni perusteltu vain, jos mikään merkityksistä ei ole erityisen ensisijainen, ja tässä tulkitsisin, että niin ei ole. Tietysti linkkien siirrosta on iso työ, joten jos tekee siirron, pitää varautua korjaamaan myös linkit, mutta sitten kun joku ehtii tämän näperrellä, niin siirron voisi mielestäni tehdä.--Urjanhai 26. lokakuuta 2011 kello 16.47 (EEST)[vastaa]