Keskustelu:Partio

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

eikö partioleireistä voisi tehdä artikkelin, jossa esim kerrotaan minkälaisia leirejä on? piirileiri, jamboree ym ym. --XJ 11. lokakuuta 2006 kello 14.06 (UTC)

Artikkeli sisältää väärää tietoa, sillä olen 12, ja kuulun vaeltajaryhmään. Mutta toisaalta Suomen partiolaisten sivuilla lukee sama tieto. Annan tiedon olla, ehkä saan lisää tietoa myöhemmin. --Chigrat (Keskustelu) 23. joulukuuta 2006 kello 23.51 (UTC)

Nuo iät artikkelissa ovat siis yleisiä käytäntöjä, periaatteessa monessa lippukunnassa vaeltajaksi katsotaan jokainen vartion jo läpikäynyt partiolainen. Joskus ainakin oli epävirallinen 16 vuoden ikäraja käytössä, en tiedä sen nykytilasta. Tähän samaan hengenvetoon voisin mainita, että ikäkausimuutoshan on nyt hyväksytty ja julkaistu Tampereen Suurjuhlassa kesäkuussa 2007. --McYoda 3. heinäkuuta 2007 kello 20.11 (UTC)


Translation[muokkaa wikitekstiä]

List of notable Scouts[muokkaa wikitekstiä]

Could someone help me to translate this article? Also are their any other famous Scouts?

--Evrik 31. toukokuuta 2006 kello 21.12 (UTC)

Museums and Memorials[muokkaa wikitekstiä]

Hello Again –

There are two more articles on the English language version if anyone wants to contribute content or translate to their own language.

Yours in Scouting,

evrik 13. heinäkuuta 2006 kello 20.59 (UTC)

Aika mielenkiintoinen ja varteenotettava artikkeli, joka kertoo hieman partion perustajan tarkoituksista: http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=793 "Samassa hengessä rakennettiin partioliikettä. Lordi Robert Stephenson Smyth Baden-Powell uskoi, että masturbaatio tuhoaa ruumiin ja sielun. Väsyttämällä nuoret reippain ulkoilmaleikein heidät saatiin iltaisin nukahtamaan kuin tukki."

Brownsean saaren sijainti[muokkaa wikitekstiä]

Hei.

Artikkelissa mainitaan Brownsean leirin sijainneen Lontoon lähellä. Todennäköisesti tämä Brownsea sijaitsee kuitenkin aika kaukana Lontoosta. Oikea paikka on Dorset.

Reijo Salminen

Korjattu --Jjh 1. syyskuuta 2007 kello 12.54 (UTC)

Aiheesta muualla -linkit tarkastettu 1.9.2007[muokkaa wikitekstiä]

... ja korjattu se ainut, joka oli SP:n suuressa WWW-uudistuksessa hajonnut. --Ronja 1. syyskuuta 2007 kello 14.19 (UTC)

Siirto?[muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli käsittelee kyllä niin paljon partiota Suomessa, että ehdotan nykyisen artikkelin siirtoa nimelle Partioliike Suomessa ja että uo-sivusta tehdään uusi ja tasapainoisempi sivu. 101090ABC 16. elokuuta 2010 kello 11.21 (EEST)

Uskonto[muokkaa wikitekstiä]

Yhdistetty uskonto Partiossa tähän. Suomessa ei käytännössä uskonto korostu partiotoiminassa, puhumattakaan että vaadittaisiin jotain henk.koht. vakaumusta. Turha pitää erillisenä artikkelina asiaa. Amerikassa uskonto on paljon korostuneemmin esillä yhteiskunnassa joten enkkuwiki pitää sitä varmaan siksi träkeänä. Kautta nimeni --Jesse-vainaa 21. tammikuuta 2012 kello 17.44 (EET)