Keskustelu:Parantava kosketus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onkohan tämä sama asia kuin bioenergia terapia?

(anoppi on saanut mahtavia hoitotuloksia hoitamalla ihmisiä bioenergialla.) Artturi 20. joulukuuta 2007 kello 08.36 (UTC)

Ei näistä pseudotieteen termeistä ota kukaan selvää. Kaikki selvitetään niin leveäperäisesti, ettei kukaan ymmärrä mistä on kyse. Fytonomi Lauri Puhakaisen mukaan:[1]

»Mielestäni Bioenergiaterapia on hyvä yleisnimike perinteisille hoidoille, jossa käytetään Chi, Healing, Huna, Ki, Orgone, Prana, Radionik, Reiki, Värähtelylääketiedettä, Universaalista energiaa, rukousta, rakkautta, kosketushoitoja, ym tai kaukoparannusta, jolla asiakkaaseen kohdistetaan terapeuttisia toimenpiteitä.»

Kyseessä siis lieneejonkinlainen "ylätermi", johon tämä "parantava kosketus" kuuluu.--qWerk 20. joulukuuta 2007 kello 08.45 (UTC)
Eipä ei. Mikä hitto on esimerkiksi Fytonomi? Karsin joka tapauksessa Zachen jälkeen vielä hiukan lisää epämääräisyyttä artikkelista ja lisäsin kritiikkiäkin. --albval 20. joulukuuta 2007 kello 09.04 (UTC)
Fytonomi (AMK) – henkilökohtainen terveysvalmentaja asiakaspalvelussa :) -- [2] --Zache 20. joulukuuta 2007 kello 09.22 (UTC)
AMK? Voi luoja, kaikkea ne siellä opettaakin (insinöörejäkin vielä...) --albval 20. joulukuuta 2007 kello 09.26 (UTC)
Jos AMK oli jo voi luoja niin mikäköhän reaktio tulee siitä jos kerron, että Fytonomiks voi opiskella Hesan yliopiston aikuiskoulutuksena :) Kirjoitin artikkelin: Fytonomi --Zache 20. joulukuuta 2007 kello 16.39 (UTC)
Syvä hiljaisuus. Pitäisiköhän itsekin ottaa sivuaineeksi opintoihin kuuluvia fytoterapiaa ja farmakognosiaa. --albval 20. joulukuuta 2007 kello 19.00 (UTC)
hmm, Hoitojen vaikuttavuudesta löytyy mielenkiintoisia yliopistoissa suoritettuja satunnaistettuja kaksoissokko tutkimustuloksia. Hoitojen vaikutuksia on myös yksinkertaistettu tutkimalla petrimaljoissa olevan liuoksen pH:n ym muutoksiin.. kontrolloidussa ympäristössä tehdyt toistettavat kokeet kuulostaa hyvältä. Harmi vaan ettei tuossa kerrota, että tarkoittaako mielenkiintoinen esimerkiksi sitä, että: "Koe 142: Vittuuh, taaskaan ei mitään tapahtunut" :) --Zache 20. joulukuuta 2007 kello 09.17 (UTC)
Juu, eikä yhtään viitettä "kaksoissokko tutkimustuloksiin" tietenkään anneta. Minä en myöskään löytänyt mitään lähdettä sille, että Britanniassa tuota oikeasti annettaisiin virallisena hoitona. Poistin siis koko lauseen. --albval 20. joulukuuta 2007 kello 09.24 (UTC)