Keskustelu:Papinsaari (Kemin piiri)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ennen vuoden 1917 vallankumousta saaren nimi oli Papinsaari. Esiintyy myös Maanmittaushallituksen kartastossa vuodelta 1943 samoin Akateemisen Karjalaseuran kartassa vuodelta 1941. Ymmärsinkö oikein näiden lauseiden yhteyden, eli että nimi Papinsaari esiintyy noissa mainituissa kartoissa? Nythän lause kertoo että artikkelin aihe yleensä sijaitsee kyseisissä kartoissa. Voi vaikuttaa pilkunviilaukselta, mutta kirjoitusasuun tulee kiinnittää riittävästi huomiota. Jos kartoissa mainitaan Papinsaari, niin ehkä nuo kartat voisi mainita lähdeviitteinä, eikä todeta tekstissä missä mitäkin nimeä on käytetty. --Kyzyl 2. toukokuuta 2007 kello 07.06 (UTC)

Maanmittaushallituksella oli tapana jatkosodan aikana lätkiä karttoihin vallloitetuille alueille "suomalaisia" paikannimiä osana pyrkimystä Itä-Karjalan suomalaistamiseksi. Noita nimiä ei todellisuudessa ole sen koommin kukaan käyttänyt. AKS:llä oli aivan täsmälleet samat tavoitteet, joten en kyllä noiden lähteiden perusteella menisi esitettyä väitettä artikkeliin lisäämään.--Joonasl (kerro) 4. toukokuuta 2007 kello 17.20 (UTC)

Rabotseostrovsk[muokkaa wikitekstiä]

Eikö artikkelin nimi pitäisi olla Rabotšeostrovsk, vai onko Rabotseostrovsk-kirjoitusasulle jokin oleellinen lähde tai syy?

Muuten, ru-wikin mukaan paikan nimi oli ennen vuotta 1933 Popov Ostrov / Попов Остров (финск. Papinsaari). --Kotlas 20. heinäkuuta 2008 kello 20.18 (UTC).