Keskustelu:Panssarilaiva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jottai tarttis tehrä... :) Engl. "Ironclad" mihin wikilinkitkin viittaavat on toki suomalaisittain panssarilaiva, mutta Väinämöinen, Ilmarinen ja kumppanit ovat alustyyppiä, joka tunnetaan lontooksi nimellä "Coastal defence ship".

Tämä tynkänen puhuu ilman muuta jälkimmäisistä. Joskin USS Monitor ja muut "Ironcladit" ansaitsisivat myös huomionsa. --EsaL-74 19. elokuuta 2006 kello 09.34 (UTC)

Mihinkäs Panssarilaiva Potjomkin kuuluu? En-wikissä ja joissakin muissa on muuten en:Coastal defence ship. -tKahkonen 19. elokuuta 2006 kello 10.41 (UTC)
Esim. enkkuwikissä Potjomkin on jo taistelulaiva. Venäjää kun en taida, niin en voi käydä katsomassa, millä nimellä siellä kulkee.. Muinainen käännösvirhe. Ja onhan se uppoumaltaankin noin kolminertainen verrattuna Ilmarinen-luokkaan. --EsaL-74 19. elokuuta 2006 kello 11.08 (UTC)
Liekö panssarilaivalla mitään muuta määritelmää kuin se, että se on tehty raudasta ja myöhemmin teräksestä puun sijaan. Ko. nimitystä on käytetty hyvin monenlaisista aluksista.
Vaihtoehtoisesti aiheen voisi rajata tuohon Itämerellä ja Norjassa yleiseen matalakulkuiseen, isoilla tykeillä aseistettuun alustyyppiin. Molemmista aiheista saisi aikaan varsin pätevän artikkelin. --Mikko Paananen 18. joulukuuta 2008 kello 13.07 (EET)