Keskustelu:Paniikkihäiriö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

kohtauksiin liittyvää infoa voisi lisätä ja historiikkiä enemmän sekä maailmalla tunnettuja tapauksia, jotka liittyvät jollain tavalla paniikkihäiriöön --Juan ramirez 19. huhtikuuta 2008 kello 13.33 (UTC)

Tuon oirelistan oireista

  1. Näkyjen näkeminen
  2. Kuulee ääniä joita eivät muut kuule

eivät mielestäni oikein sovi paniikkihäiriön diagnoosiin. Paniikkihäiriöpotilaalla voi olla paniikkikohtauksen aikana liioiteltuja ja epätodellisia pelkoajatuksia, mutta varsinaiset aistiharhat ovat tietääkseni todella harvinaisia ja eivät varsinaisesti kuulu taudinkuvaan.

Aistiharhoja voi toki silloin tällöin olla ihan jokaisella ja siten myös paniikkipotilailla, mutta niiden esiintyessä usein diagnoosi olisi varmaankin lähempänä psykoosinkaltaisia sairauksia. Mezhari 22. syyskuuta 2008 kello 00.23 (EEST)[vastaa]

"paniikki voi johtua tietoisesti kyseenalaistetusta väärintulkinnasta" lause on nähdäkseni täysin järjenvastainen, jos on kyseenalaistanut väärintulkinnan niin sillähän kaiken järjen mukaan tulisi olla juuri rauhoittava vaikutus. Nimenomaan ns onneton väärintulkintahan on juuri se joka paniikkikohtauksen aiheuttaa.  –Kommentin jätti Sakkimies (keskustelu – muokkaukset)