Keskustelu:Panaman kanava

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Melko paljon on vielä kirjoitus ja lausevirheitä jutussa.Kommentin jätti 84.248.145.10 (keskustelu – muokkaukset).

Korjattu nyt ainakin osa...  –Kommentin jätti 82.181.65.254 (keskustelu – muokkaukset)

Nicaraguaan kilpaileva kanava[muokkaa wikitekstiä]

Googlen kautta löysin uutisen: http://www.foxnews.com/world/2013/06/13/nicaragua-approving-rival-to-panama-canal/ --Hartz (keskustelu) 21. lokakuuta 2013 kello 07.19 (EEST)

en-wikissä on pitkä artikkeli ([[1]]) aiheesta. Nyt en jaksa kahlata moista läpi. --EsaL-74 (keskustelu) 21. lokakuuta 2013 kello 12.07 (EEST)
Myös YLEn uutissivulla [2] on juttua suunnitelmista. --EsaL-74 (keskustelu) 27. lokakuuta 2013 kello 00.12 (EEST)
Jep, Nicaraguan kanava. --Tappinen (keskustelu) 23. toukokuuta 2018 kello 07.51 (EEST)

Artikkelissa on pieniä virheitä ja kaipaa tarkennusta[muokkaa wikitekstiä]

Eilen Panamasta palanneena on vielä tuoreena muistissa kanavan visitor centerin selitykset uudesta (ja vanhasta) kanavasta... Tässä artikkelissa vaikuttaa olevan pieniä virheitä liittyen uuteen kanavaan. Panamassa puhutaan nimenomaa uudesta kanavasta vanhan rinnalla sillä vanhan rinnalle rakennettiin uusi, jossa on uudet sulkuportit. Eli new channel ja new locks ovat käytössä olevia termejä siellä. Tässä lähteenä käytetyssä YLEn artikkelissa sen sijaan kirjoitetaan antaen ymmärtää, että vanhoja (kumpaa niistä vai molempia?) olisi laajennettu. http://yle.fi/uutiset/3-8984401 Suureksi osaksihan kanava on sama ja vain vanhojen porttien kohdalla uusi ja vanha kanava erkanevat toisistaan. Uudet portit jotka ovat kolmannet portit, ovat käytössä mutta kanavan laajennustyöt ovat vielä kesken niin, ettei kanavan kapeista kohdista Gatunjärvessä mahdu vielä kaksi isoa laivaa menemään toistensa ohi mistä syystä liikenne on yksisuuntaista kellonaikojen mukaan. Minulle on tehty muutaman muun paikan suhteen selväksi, etten ole luotettava tietolähde itse vain siksi, että olen käynyt jossain paikan päällä, joten en ala muokkaamaan tätä artikkelia itse hankkimieni tietojen perusteella. En, vaikka kolme päivää vietin kanavalla ja kolmena päivänä kuuntelin kanavan viranomaisten selitystä kanavasta. Mutta googlaamalla "Panama channel new locks" saa vähän parempaa tietoa, kuin tuosta virheellisestä YLEn artikkelista.

Eli jos joku innostuu tutkimaan asiaa tämä olisi aika mielenkiintoinen aihe parantaa artikkelin laatua.--Nincompooper (keskustelu) 5. marraskuuta 2016 kello 18.39 (EET)