Keskustelu:Paimensukuinen lapinkoira

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni nykyinen teksti kertoo näkökulman paimensukuisesta liian kantaaottavasti. 62.121.45.83 29. kesäkuuta 2006 kello 15.53 (UTC)

Lisäsin linkit, joissa vähän paimensukuisten kasvattajien näkemyksiä. Ehkä joku asiaan paremmin perehtynyt voisi muokata artikkelia tasapuolisemmaksi. Turhat aggressiot pitäisi karsia pois.--Ulrika 13. heinäkuuta 2006 kello 15.19 (UTC)

Tämän sivun voisi siirtää suomenlapinkoiran yhteyteen. Kyse on kuitenkin samasta rodusta, jonka sisällä on eri kasvatuslinjoja. Muissakaan roduissa ei eri kasvatuslinjoilla ole omia sivujaan. Til 19. heinäkuuta 2006 kello 09.34 (UTC)

Korjauspyyntö[muokkaa wikitekstiä]

Korjailtu lähinnä kieltä. --Höyhens 12. kesäkuuta 2006 kello 12.14 (UTC)
Sivun voisi siirtää suomenlapinkoiran yhteyteen. Kyse on samasta rodusta, mutta eri jalostuslinjasta. Muillakaan roduilla eri linjat (esim. näyttely- ja rata/metsästyslinjat) eivät ole omina sivuinaan Til 19. heinäkuuta 2006 kello 09.50 (UTC)

TEKIJÄNOIKEUSRIKKOMUS !![muokkaa wikitekstiä]

Aila Korhosen kirjoittama teksti paimensukuisen linjan historiasta on lupaa kysymättä julkaistu kokonaisuudessaan Wikipediassa. Huom! Tekstin lopussa on mainittu ettei tekstiä saa julkaista muissa yhteyksissä ilman tekijän lupaa. Aila Korhosen kuoleman jälkeen on hänen perikuntansa luovuttanut kirjallisella sopimuksella Aila Korhosen tekstien omistusoikeuden ja tekijänoikeudet minulle. Pyydän välittömästi poistamaan luvattomasti julkaistun tekstin Wikipediasta. Tämän lisäksi kenelläkään Paimensukuisen lapinkoiran Seuran jäsenellä ei ole oikeutta käyttää tekstissä olevia kuviani linkittämällä em. teksti Wikipediaan. Kuvien käyttöoikeus on vain em. yhdistyksellä yhdistyksen omiin tarkoituksiin. Marri Penna 11.8-06

ps. Kyseessä ei ole `rodun historia` vaan yhden rodun sisäisen linjan historia. Paimensukuinen lapinkoira ei ole `rotu`

Ok. Kerro mistä kirjasta, webbisivulta tms. teksti on kopioitu, niin se poistetaan heti. --ML 11. elokuuta 2006 kello 21.09 (UTC)
Marri Penna taitaa puhua omiaan, miksei saisi liittää artikkeliin ulkopuolisiin artikkeleihin viittaavia linkkejä, eivät ne muualla sijaitsevat artikkelit Wikipedian sisältöä ole. --Zxc 11. elokuuta 2006 kello 21.13 (UTC)

Tekijänoikeusrikkomus[muokkaa wikitekstiä]

http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Paimensukuinen_lapinkoira&diff=1485684&oldid=1217749

Kirjoittakaa joku ensimmäinen kappale uusiksi, tiettävästi siinä on paljon jostain lainattua tekstiä yllä olevan diffin perusteella. --Zxc 12. elokuuta 2006 kello 09.06 (UTC)

TEKIJÄNOIKEUKSISTA: On aivan oikein ja tavanomaista, että tekstiin on merkitty linkki Paimensukuisen lapinkoiran seuran sivuille. Tämä kerho on linkitetty myös erinäisille kotisivuille. Kun mennään em. yhdistyksen sivuille löytyy sieltä teksti, joka käsittelee niitä kantakoiria josta paimensukuinen linja polveutuu. Suomenlapinkoirissa on paljon muitakin kantakoiria, joita ei lainkaan mainita nyt puheena olevalla paimensukuisten sivulla. Eli; em. teksti käsittelee vain yhtä pientä osaa rodusta.

Nyt on joku poiminut näiltä sivuilta paimensukuisen linjan kantakoiria käsittelevän artikkelin ja otsikoinut sen omalla nimellään: `Rodun historia` Näin tästä tekstistä on tehty itsenäinen kirjoitus uuden otsikon alle. Näin ei voi menetellä.

Paimensukuinen lapinkoira ei ole oma rotunsa. Sillä ei ole omaa rotumääritelmää eikä rotujärjestöä niinkuin kennelharrastuksessa tapaa olla.

On turhan agressiivista esittää asia siinä muodossa että olisi ikäänkuin kyse erillisestä `rodusta`. Marri Penna 12.8-06

HYVÄ `ML` Ilmoitit 11.8-06 että poistat turhan lainauksen. Voisitko ystävällisesti tehdä sen? Terveisin Marri Penna 23.8-06


Olen Tilin kanssa samaa mieltä siitä, että tämä artikkeli on turha. Paimensukuisista on jo oma kappaleensa myös koko rotua koskevassa artikkelissa. Rise 23. marraskuuta 2006 kello 10.52 (UTC)

Mielestäni tämä voi hyvin olla omana artikkelinaan. Lähteitä löytyy ja asiaa pitempäänkin artikkeliin. –Aslak 26. tammikuuta 2008 kello 17.56 (UTC)

Tämä artikkeli on todella turha ainakin tällä hetkellä, koska kokonaisuus on epäselvä ja itse asiaa on vähän ja tieto on kaiken lisäksi hieman ristiriitaista. Ei kai tässä artikkelissa päätarkoitus ole kertoa miksi paimensukuinen on hyvä / miksi ei, vaan kertoa juurikin se pääasia, eli mikä on paimensukuisuuden "idea" ja miten se eroaa muista suomenlapinkoirista. Tälläisenaan artikkeli ei täytä ehtoja ja on huono, joten artikkeli on turha, koska itse oleellisuus lukee jo alaotsikkona suomenlapinkoira-artikkelissa! - Jutta

Eikös ole hassua että koira-asioista ihmiset ärisevät kuin rakkikoirat! Varmaan koiraharrastajat ovat koiran kaltaisia laumavaistoiltaan, siksi koirista tykkäävät.  –Kommentin jätti 88.112.59.243 (keskustelu – muokkaukset)