Keskustelu:Osmankäämikerttunen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keskustelua Lähi-Idän kirjoittamisesta. Kielitoimistonohje tämän tyyppisen sanan kirjoittamiseksi, lainaus alkaa:

paikannimet

Suomi, Etelä-Eurooppa, Impivaara, Aleksis Kiven katu

Myös nimeen liittyvä yhdyssanan tai sanaliiton alkuosamäärite kirjoitetaan isolla, jos se rajaa maantieteellisesti jonkin osan perusosan tarkoittamasta alueesta (Järvi-Suomi, Latinalainen Amerikka). Jos alkuosa sen sijaan luonnehtii koko perusosaa jonkin ominaisuuden kannalta, määriteosa kirjoitetaan pienellä (koti-Suomi).

lainaus loppuu.

Määritelmän mukaan Lähi-Itä kirjoitetaan näin eli kahdella isolla kirjaimella. Korjaatko artikkeliin? Tikkakit 28. tammikuuta 2008 kello 14.57 (UTC)

Voit sen itsekin tehdä. --Tiikeri8 (juttelut) 28. tammikuuta 2008 kello 14.59 (UTC)
Unohdin mainita käyttäjä TJK:n, jonka kanssa on pientä vääntöä nimen kirjoitusasusta :) Tikkakit 28. tammikuuta 2008 kello 15.08 (UTC)
Wikipediassa on artikkeli Lähi-itä (pieni i), lisäksi nimeen liittyvä yhdyssana (itä) ei ole erisnimi. Tässä tapauksessa on itselläni vielä kirja, jossa selitetään asia ja poikkeukseksi on laitettu Lähi-idän tapaus. (sama asia kuin Kaukoidässä) Tyhmä poikkeus ja kaiken järjen vastainen, mutta onpahan kuitenkin. --TJK 28. tammikuuta 2008 kello 17.20 (UTC)
Olen ollut aina väärässä. Varmasti olen koulussa oppinut, että se kirjoitetaan Lähi-Itä. Mutta kielitoimiston sivulta löysin lopulta vastauksen: se kirjoitetaan tosiaan Lähi-itä ![1] Perhanan koulu, ei ollut ensimmäinen kerta, kun jäi virheellisestä opetuksesta kiinni. Pyydän anteeksi sohlaamistani. Pitää korjata, kun tulee vastaan. Tikkakit 28. tammikuuta 2008 kello 18.23 (UTC)
Tuohon kouluasiaan olen oppinut sanomaan että suomen kieli on kehittynyt satojen vuosien aikana. Se kehitys ei voinut loppua 1984 vain siksi että minä pääsin ylioppilaaksi - siksi en voi enää olla varma, että silloin oppimani asiat olisivat enää voimassa. Tämä ei ole minun, eikä opettajieni syytä. --Tappinen 28. tammikuuta 2008 kello 18.25 (UTC)
Olen samaa mieltä, että koulussa on opetettu väärin. Juuri hiljattain opin tämän Lähi-itä Kaukoitä asian, mutta pakko siihen on sopeutua. Sitten ei millään meinaa myöskään jäädä päähän totta kai -sanan kirjoitusasu, mutta se on toinen asia se. --TJK 28. tammikuuta 2008 kello 19.00 (UTC)