Keskustelu:Orvaskesi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siis anteeksi nyt vaan, mutta mitä h*******ä...? Lähteitä ei ole merkitty mihinkään...? Artikkelissa on täysin puurot ja vellit kyllä sekaisin. Ensinnäkin marraskeden (eli myös orvaskeden) pinnassa on keratiinikerros, mutta orvaskesi ei ole läheskään aina keratinisoitunutta. Kuka tai mikä lähde sanoo, että orvaskesi on kuutioepiteeliä??? Kaikesta ihmisen orvaskedestä ainoastaan murto-osa on kuutioepiteeliä. Esim. ihon orvaskesi on tietääkseni AINA kerrostunutta levyepiteeliä. En jaksanut lukea koko artikkelia edes puoliksi, koska se sisälsi niin räikeitä asiavirheitä... Korjatkaa joku, joka osaa jäsentää asiat selkeiksi ja oikeiksi kokonaisuuksiksi.

Lisäpilkunviilauksena: kerrostunutta kuutioepiteeliä on vain muutamassa paikassa ihmisessä; mainittakoon mm. silmän sidekalvo, jossa kuutioepiteeli ei edes ole keratinisoitunutta (liekö edes mahdollista, että kuutioepiteeli olisi jossain tilanteessa?). Mikäli ymmärrän jotain histologiasta, niin kuvassa on kerrostunutta keratinisoitunutta levyepiteeliä, jossa on jotain outoa minun tuntemuksen ylittävää muutosta orvaskeden tienoilla. Alla näkyy mm. löyhää sidekudosta. Päällä oleva muutos olis kerrottu kuvan selitteessä joksikin sienimäiseksi (spongial) muutokseksi, vaikka se näyttää äkkiseltään rasvalta, mutten kyseenalaista selitettä asiantuntemukseni puutteessa. Kuvan värjäys näyttäisi olevan Hematoksyliini-eosiini-värjäys. Kommentin jätti 81.197.179.214 (keskustelu – muokkaukset).

Jos tiedät aiheesta, korjaa vain rohkeasti. Kyllä joku, joka osaa, voi muotoilun ja jäsentelyn myöhemmin hoitaa. --JannE 18. marraskuuta 2007 kello 19.32 (UTC)