Keskustelu:Operaatio Kesäsade

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Palestiinan itsenäisyys[muokkaa wikitekstiä]

Tilanne on ollut kireä palestiinalaisten ammuttua viimeisen seitsemän kuukauden itsenäisyytensä aikana yli 800 Kassam-rakettia Israelin asutuskeskuksiin.

=> Israel ei ole tunnustanut Palestiinaa itsenäiseksi - juuri siksi se ajaa panssarivaunujaan Gazaan jne. 81.175.157.26 18. heinäkuuta 2006 kello 04.49 (UTC)

Operaatio kesäsade[muokkaa wikitekstiä]

Onko tämän artikkelin nimi joku Wikipediaa varten itse väännetty suomennos? Googlella ei ainakaan löydy osumia kuin Wikipediaan. Englanniksi nimi näyttää olevan Operation Summer Rains (hepreaksi Mivtza Gishmey Kayitz, miten sitten kääntyykään). Usein näkee sotilasoperaatioissa varsinainen koodinimi kirjoitetun isolla eli pitäisikö tämän olla nimellä "Operaatio Kesäsateet". --TBone 3. heinäkuuta 2006 kello 04.14 (UTC)

Aluksi en-wikissä nimi oli yksikössä, nyt se on näköjään muutettu monikkoon. Jos tätä מבצע גשמי קיץ ei ole käännetty suomeksi, voidaan tietysti artikkelin nimeksi vaihtaa jotain kuvailevaa, kuten "Israelin sotilasoperaatiot 2006". 193.65.112.51 14. heinäkuuta 2006 kello 10.31 (UTC)
Miten olisi Lähi-idän kesän 2006 panttivankikriisi". HS eikä Yle maininneet ainakaan operaation nimeä uutisissaan. --Joonas (kerro) 14. heinäkuuta 2006 kello 10.37 (UTC)
Ei näitä :'( Wikipedian artikkelinimikeskustelu 2006. -Samulili 21. heinäkuuta 2006 kello 18.59 (UTC)

Reilu palkkio[muokkaa wikitekstiä]

http://www.google.fi/search?q=Operation+Just+Reward&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official

Tuskinpa Yleisradio ja Helsingin Sanomat uutisoisi kesäsadetta reiluksi kostoksi. 81.175.157.26

Operaatio kesäsade 2[muokkaa wikitekstiä]

Ilmiö on kummankin osapuolen näkökannan mukaan laajempi, kuin pelkkä panttivankikriisi. Palestiinalaisten mukaan panttivankikriisi on tekosyy hyökätä heitä vastaan, Israelin mukaan operaatiolla pyritään estämään myös terrori-iskuja ja rakettien ampumista Israeliin. 193.65.112.51 14. heinäkuuta 2006 kello 11.03 (UTC)

Johdanto lyhyemmäksi[muokkaa wikitekstiä]

Tähän pitäisi jo nyt saada ytimekäs johdanto eikä tuollaista kymmenen kappaleen kertomusta. -tKahkonen 20. heinäkuuta 2006 kello 09.18 (UTC)

Tästä artikkelista, samoin kuin muista juutalais-arabi-konfliktia käsittelevistä artikkeleista, ei saa NPOVia väkisinkään koska ilmeisen terroristi-myönteiset vandaalit tuhoavat kaikki muutokset. Jos muutat, olet siionisti tai sinulta puuttuu esinahka. Säälittävää fasismia. -T. Hallenberg 20. heinäkuuta 2006 kello 19.08 (UTC)

Se on Hallenberg semmonen homma että sä itse vedät äärilinjaa, ei kukaan muu. Minä ja muutama muu(joista sinä valitat) olemme osanneet olla neutraaleja/puolueettomia Aikaneekeri 20. heinäkuuta 2006 kello 21.42 (UTC)
Ei se nyt noinkaan ole, minä olen valmis listaamaan kaikki näkökannat kun taas sinä ja muut fasistit annatte luvan vain omillenne. Vai? -T. Hallenberg 21. heinäkuuta 2006 kello 07.51 (UTC)
Onko sillä loppupelissä edes mitään merkitystä kuka osapuoli kenestäkin mitä ajatelee? Se riittää tietosanakirjassa, että faktat kerrotaan faktoina! Ei se riitä, että lajittelette joitain yksittäisiä tahoja jotka pitää Hizbollihia terroristijärjestönä, vaan silloin pitää kertoa myös ketkä ei pidä. Täysin naurettavaa, että muutamat täällä väittää sen riittävän leimaamaan terroristiksi, kun läntinen maailma (omina taka-ajatuksineen] niin sanoo... En tarkoita sinua, toveri Hallenberg!! -U-T 21. heinäkuuta 2006 kello 08.08 (UTC)
Hezbollahia pidetään yleisesti koko maailmassa terroristijärjestönä, mutta toki voi kirjoittaa "Hezbollah, jota jotkut tahot pitävät terroristijärjestönä[1]..." jne! Referenssit kehiin eikä tällaista leikkimistä! -T. Hallenberg 21. heinäkuuta 2006 kello 08.44 (UTC)
Hizbollahilla on omat sivut wikibediassa jossa kerrotaan ketkä Hizbollihia terroristeina pitävät ja sen pitää riittää sinullekkin ...omissa artikkeleissasi sinun ei tarvitse käyttää mitään muuta sanaa kuin Hizbollah eikä esim. "terroristijärjestö-Hizbollah" kuten sinulle tuntuu olevan pakkomielteenä. Huomasin tänään meidän valtiollisesta kanavasta ykköseltä että virallinen Suomi ei pidä Hizbollahia terroristeinä vaan hyvinkin monitahoisena järjestönä. Ykkösellä oli meinaa juutalainen haastattelussa koskien lähi-idän tilannetta ja vaikka se kuinka paasasi terroristeista englanniksi suomensi aamuteeveen toimittaja jokaisen "TERRORISTI" sanan "HIZBOLLAHINA" tai "HIZBOLLAH-JÄRJESTÖNÄ" PS. Olenko väärässä että suomalainen kirjoitusasu on hizbollah eikä hezbollah? Aikaneekeri 21. heinäkuuta 2006 kello 15.05 (UTC)
Ahaa eli koska Ylen toimittajalla oli oma lehmä ojassa niin se vastaa myös Suomen valtion näkökantaa. Gotcha. Joidenkin käyttäjien "logiikka" tai sen puute kyllä jaksaa ihmetyttää kerta toisensa jälkeen! Myönnä vain että olet islamofasisti? -T. Hallenberg 21. heinäkuuta 2006 kello 15.15 (UTC)
No huh. Eikö nyt reaalisesti voi todeta että kysymys siitä onko Hizbollah terroristijärjestö on hyvin kiistanalainen. Siitä eivät ole samaa meiltä valtiot eikä wikipedistit... Välttäisin kylllä yleensäkin "terroristi/terrorismi"-käsitteen käyttöä wikipediassa, se ei kerta kaikkiaan ole neutraali. Ennemmin puhuisin aseellisista järjestöistä, näiden rikokset (sota-, ihmisyyden vastaiset ym.) voi ja pitääkin tuoda asiallisesti esille sikäli kun niistä on tietoa.--Ravelre 21. heinäkuuta 2006 kello 18.23 (UTC)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Siirsin artikkelin nimelle operaatio Kesäsade, josta se siirrettiin heti takaisin. Millä perusteella? Minun nähdäkseni Kesäsade on tässä erisnimi, joten se pitäisi kirjoittaa isolla kirjaimella, samoin kuin muutkin operaatioiden nimet historiassa. Siirtoperusteluna mainittiin nimenomaan, että operaatio Barbarossa kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, mutta Kesäsade ei. Kaipaisin tälle nyt jotakin perustelua, koska kesäsade pienellä alkukirjaimella näyttää täysin väärältä ainakin minun silmääni. Elrith 20. elokuuta 2006 kello 10.09 (UTC)