Keskustelu:OpenCola

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mitä mieltä olette onko artikkeliksi nokko merkittävä? --Puuha 25. toukokuuta 2007 kello 11.41 (UTC)

  • Löytyy sen verran monesta wikistä että taitaa olla merkittävä. --Teme 25. toukokuuta 2007 kello 11.54 (UTC)
  • Näyttää löytyvän myös muiden kielien wikipedioista kun googlella katsoin. Merkittävyyden kanssa olen vähän kahden vaiheella sillä cola ei ole mikään uusi keksintö mutta eniten "vaakaa" painaa avoimen lähdekoodin käyttäminen uusissa sovellutuksissa eikä vain tietokoneohjelmistoissa. --Puuha 25. toukokuuta 2007 kello 12.01 (UTC)
Okei, taisin vähän hätiköidä, kun oli niin, noh, puutteellinen tuo artikkeli: mainostusta, resepti ja julkaistukin ilmeisesti 2001, eikä "aivan viime aikoina" (mikä lause minut saikin tuon roska-mallineen laittamaan). Argumentteja aiheen merkittävyyden puolesta eivät kuitenkaan ole, että (1) asia löytyy muista wikipedioista (toki se saattaa kertoa jotain aiheen merkittävyydestä) tai että (2) asia on jonkin vanhan käytännön uusi sovellutus (koko ajan keksitään jotain uutta).
Tämä on mielestäni malliesimerkki "Järjestelmällisen vinoutuman" ongelmasta. Opencola saattaa olla merkittävä anglosaksisissa opensource-piireissä, mutta se ei vielä tarkoita, että se olisi merkittävä koko Suomen kultuuripiirissä, enkä kyllä kovin vahvoja argumentteja asian puolesta en-wikistäkään löydä. Miten jatketaan? Vienkö äänestykseen? kysyy Herra Maka 25. toukokuuta 2007 kello 12.18 (UTC)
Minun puolesta saa laittaa äänestykseen. --Puuha 25. toukokuuta 2007 kello 18.39 (UTC)
Poistin artikkelista pois tarvittavat aineosat ja pyrin myös vähän muuttamaan artikkelia vähän paremmaksi kun kerkeän.--Puuha 25. toukokuuta 2007 kello 19.04 (UTC)
Tänään oli aikaa vääntää kyseinen artikkeli vähän paremmaksi ja vastaamaan tarkoitusta. Englanninkielen taitoiset tietysti voisivat kirjoittaa artikkeliin lisääkin, jollen sitten itse saa aikaan huonolla englannilla.--Puuha 26. toukokuuta 2007 kello 15.34 (UTC)
Korjailin artikkelia en-wikin puolelta ja otin turhaa pois. En viitti laittaa tätä äänestykseen, kun todennäköisesti nuo 15 kielilinkkiä tarkoittaa monen mielestä yhtä kuin "merkittävä". Samapa tuo: hauska ilmiö, vaikkei mielestäni lainkaan merkittävä. Henrik Ingo käsittelee kirjassaan Avoin elämä juuri avoimen lähdekoodin käytännön sovellutuksia, eikä Opencolaa edes mainita: se voisi kertoa jotain... --Herra Maka 11. kesäkuuta 2007 kello 13.08 (UTC)