Keskustelu:Olut

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

kirjoitin hakusanaksi kalja, eikä tullut mitään. Mitä eroa on kaljalla ja oluella? Kaljallakin pitäisi olla joku sivu (vaikka redirect) ja ehkä sanojen erosta pitäisi mainita tällä sivulla -16.04.05

Oluiden pääluokitus[muokkaa wikitekstiä]

Olutkirjallisuus (mm. Tim Webbin Good Beer Guide Belgium), webissä mm. Michael Jackson [1]) ja esim. [2], [3] sekä en.wiki [4] laskevat villihiivalla tehdyt oluet omaksi päätyypikseen vaikka ne ovatkin teknisesti ottaen pintahiivaoluita. --TBone 5. lokakuuta 2005 kello 15:56:08 (UTC)

Ehkä tämä on sitten yleinen kanta, kuitenkin ennen hiivan olemassaolon todistamista kaikki oluet valmistettiin spontaanikäymisteitse. Jotkin luostarit ja tiukasti perinteitä noudattavat panimot jäivät kuitenkin noudattamaan vanhaa hyväksi havaittua tapaa valmistaa olut. (Kommentin jätti PeedrosHG)

... englanniksi "beer"...[muokkaa wikitekstiä]

No sepä hauskaa, että oluesta tietoa kaipaava lukija oppii samalla englantiakin. Mutta luuleeko kirjoittaja, että olut on jotenkin erityisesti englanninkielisten maiden juoma? 194.136.12.35 4. elokuuta 2008 kello 11.18 (UTC)

Suomi olutmaana[muokkaa wikitekstiä]

En menisi sanomaan Suomea olutmaaksi. Olkoonkin että Michael Jackson on kehunut sahtia, mutta se ei tarkoita että Suomi olisi laajassa mittakaavassa olutmaa. Esim http://olutopas.info , tuolta saa näkemyksiä tähän asiaan. Viime vuosina ollaan menty kuitenkin parempaan suuntaan pienpanimoiden ansiosta. Makez 5. tammikuuta 2011 kello 18.18 (EET)

Ensin pitäisi määritellä "olutmaa". Jos kulutusta mitataan, niin voisi ollakin. --Fredforce 6. tammikuuta 2011 kello 05.09 (EET)

kakkosolut Suomessa[muokkaa wikitekstiä]

II-olut -sarakkeessa taulukossa lukee "ei käytetä Suomessa, myynnissä esimerkiksi Ruotsissa" ei pidä enää paikkaansa. Nykyään on myynnissä Sven-olutta, joka on 3,5 % vahvuista. En tosin tiedä onko niitä muita, pitäisikö mainita tuo yksi merkki? 85.217.32.182 20. kesäkuuta 2012 kello 23.01 (EEST)

Kakkosveroluokkamerkintä ei ole Suomessa ollut käytössä veroluokkamerkintöjen loppuaikoina, toki ko. vahvuisia oluita on. Itse veroluokathan itsessään on poistettu, joten taulukko on hämäävä. --TBone (keskustelu) 16. lokakuuta 2012 kello 08.26 (EEST)