Keskustelu:Oliver Cromwell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Diktaattori[muokkaa wikitekstiä]

Luokittelu diktaattoreiksi on vaikeaa, mutta selkeyden vuoksi termi olisi hyvä säilyttää sen roomalaisessa alkuperäisessä merkityksessä ja uudessa merkityksessä, jonka se sai varsinkin fasismin kautta. Miksi Oliver Cromwell oli diktaattori, mutta Kaarle I:nen ei? Oliko Ludvig XIV diktaattori? --Joonas 29. elokuuta 2005 kello 14.05 (UTC)

Artikkelissa sanotaan Käytännössä Cromwell hallitsi tästä lähtien sotilasdiktaattorina. Cromwell eroaa monarkeista esimerkiksi siten, että kaappasi vallan eikä saanut sitä de iure pätevästi. Cromwell oli itsevaltainen (jopa verrattuna sen ajan monarkkeihin) ja tukahdutti väkivaltaisesti oppositiota. --thule 8. syyskuuta 2005 kello 14.00 (UTC)
Palautin nyt kuitenkin luokan. Monarkkeja ei kutsuta diktaattoreiksi, nimitystä käytetään ainoastaan tasavaltojen yhteydessä. --Risukarhi (keskustelu) 13. lokakuuta 2017 kello 12.51 (EEST)[vastaa]

Connaught[muokkaa wikitekstiä]

Duodah duodah; Connaught-linkki vie formulatallista kertovalle sivulle... C.Colérus 3. syyskuuta 2007 kello 15.11 (UTC)

Nfgnfgn korjasi linkin oikeassa irlantilaisessa kirjoitusmuodossa otsikoituun artikkeliin kyseisestä provinssista. --Jodo-Mikko 13. maaliskuuta 2008 kello 14.37 (UTC)