Keskustelu:Ohjelmointikieli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ohjelmointikielten sukupolvet, kolmea ensimmäistä lukuunottamatta, ovat marketspeakia, jolla ei ole mitään sisältöä. Neljännen ja viidennen sukupolven määritelmät vaihtelevat lähteestä toiseen, eikä näillä eri määritelmillä ole juurikaan yhteyttä.

Minusta ei ole asiallista puhua viidennestä sukupolvesta "seuraavana sukupolvena". Se antaa ymmärtää, että nykyiset kielet olisivat neljättä sukupolvea, vaikka tosiasiassa kaikki nykykielet kuuluvat kolmanteen sukupolveen.

Kannatan edellistä puhujaa ja poistan kappaleen...

Kolmannen ja neljännen sukupolven välillä on eroja, mutta viides sukupolvi on tyypillisesti markkinointipuhetta. Viidennen sukupolven kielellä voidaan jossain tapauksissa viitata tekoälytutkimukseen kehitetyillä kielillä. Väitteet on nyt artikkelissa lähteistettynä. Ipr1 (keskustelu) 25. marraskuuta 2020 kello 19.39 (EET)[vastaa]

Tietokonekieli?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelista ei käy ilmi ohjelmointikielen ja tietokonekielen ero tai onko niillä tarkoitettu samaa. Tietokonekieli voisi tietysti tarkoittaa sellaisiakin kieliä, joilla ei varsinaisesti voi ohjelmoida. --130.234.180.167 16. helmikuuta 2006 kello 22.10 (UTC)

Tietokonekieli on epämääräinen yleistys jolle on täsmennyssivu eräistä merkityksistä: Tietokonekieli. Tuossakin vain osa mahdollisista tulkinnoista.. Ipr1 (keskustelu) 25. marraskuuta 2020 kello 19.31 (EET)[vastaa]