Keskustelu:Nuutajärven lasitehdas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuntuu myöskin mainostukselta, koska puhelinnumeroita on liitetty artikkeliin. --Sts 23. heinäkuuta 2007 kello 10.13 (UTC)

roskaksi merkitty Siliamaav 23. heinäkuuta 2007 kello 10.13 (UTC)
Ei välttämättä roskaa, mutta mainostaminen pitäisi artikkelista karsia. Kyllähän Nuutajärvellä on ollut kauan lasiteollisuutta. --Sts 23. heinäkuuta 2007 kello 10.15 (UTC)
Juu uusiksi pitäisi kumminki laittaa artikkeli. Roska-merkintä siihen asti ku joku artikkelin poistaa kokonaan tai se korjataan :) Siliamaav 23. heinäkuuta 2007 kello 10.17 (UTC)
Nyt näköjään artikkelin aloittaja on puhelinnumerot poistanut, elikä olisiko se sittenkin korjattavissa oleva artikkeli. Tyngäksi sitä ei ainakaan voi sanoa. -Sts 23. heinäkuuta 2007 kello 10.23 (UTC)

Fiksasin artikkelista nyt paremmin tyyliin sopivan. Kappalejakoa ja järjestystä pitäisi vielä hioa. --Elena 25. heinäkuuta 2007 kello 00.17 (UTC)

neutraalius[muokkaa wikitekstiä]

Huvittavan ylettömän kehumisen vastapainoksi joku on lisännyt kritiikkiä kovalla kädellä. mielestäni tästä artikkelista voisi ottaa vähintään puolet pois, sen verran mitätöntä tietoa täynnä oleva artikkeli.--Kaak 7. helmikuuta 2008 kello 13.54 (UTC)

@Risukarhi: Sivuhuomio, että saisiko tuon Nuutajärven kartanon jotenkin luontevasti mainituksi myös jo johdannossa.--Urjanhai (keskustelu) 22. tammikuuta 2020 kello 20.39 (EET)

Tekijänoikeusrikkomus?[muokkaa wikitekstiä]

Osion "Lasitehtaan historiaa" sisältö on muutamaa ensimmäistä ja viimeistä virkettä lukuun ottamatta käytännössä identtinen kuin sivulla https://www.nuutajarvi.fi/nuutajarven-lasikyla-syntyy oleva teksti väliotsikosta "Nuutajärven lasitehtaan historiaa" eteenpäin. Tämän artikkelin alkuperäisen sisällön on luonut Käyttäjä:Nuutajärven lasikylä vuonna 2007. Hän on allekirjoittanut ainoan keskusteluviestinsä nimellä Marja-Leena ja saattaa siten olla sama henkilö kuin tuon toisella sivulla olevan tekstin kirjoittajaksi ilmoitettu Marja-Leena Salo, mutta sitähän emme voi varmasti tietää. Nuutajärvi-sivusto on arkistonsa perusteella ollut olemassa ainakin vuodesta 2007. Kumpikohan näistä sivuista on kopio kummasta? --Risukarhi (keskustelu) 21. tammikuuta 2020 kello 21.52 (EET)

Arkistointipalveluiden kuten Archive.org (ja muitakin, ainakin archive.is) voisi koettaa tutkia, kumpi oli ensin. Ainakin Archive.org antaa aikajana- ja kalenterinäkymän. Tuo alkuosa siirrettiin joskus artikkeliin Suomen lasiteollisuuden historia, mutta kukaan ei huomannut silloin verrata muualle.--Urjanhai (keskustelu) 21. tammikuuta 2020 kello 22.51 (EET)
Mutta ei onnistunut ainakaan maallikon taidoilla.--Urjanhai (keskustelu) 21. tammikuuta 2020 kello 22.56 (EET)
Tämän artikkelin vanhojen versioiden perusteella tuo sivusto on ollut aiemmin osoitteella www.lasisuomi.fi, mutta Archive.orgista löytyy vain tämä tämä yksi versio etusivusta, ja siitä ei sanottavasti apua ole. Mainittu Marja-Leena Salo on näemmä kirjoittanut tämän lasitehtaan historiasta useamman kirjankin. --Risukarhi (keskustelu) 22. tammikuuta 2020 kello 12.44 (EET)
Laitoin nyt varmuuden vuoksi {{Tekijänoikeus}}-mallineen sekä tähän että Suomen lasiteollisuuden historiaan. Artikkelin kirjoittajaa tuskin enää Wikipediasta tavoittaa, kun hän ei ole muokannut yli kahteentoista vuoteen, mutta periaatteessa tuohon tietokirjailija Saloon voisi yrittää saada yhteyden muuta kautta jos joku viitsii asiaa penkoa. Minusta on kuitenkin ihan varteenotettava hypoteesi, että hän olisi itse tuo vuonna 2007 toiminut käyttäjä. --Risukarhi (keskustelu) 23. tammikuuta 2020 kello 17.04 (EET)
Viimeisestä tietokirjastahan ei ole hirveästi aikaa, niin sen puoleen voisi mahdollisesti onnistua hyvinkin.--Urjanhai (keskustelu) 23. tammikuuta 2020 kello 17.26 (EET)