Keskustelu:Noni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni Olli Lindin oma linkki (http://www.nonitieto.fi) tulisi poistaa tästä artikkelista sillä, kyseisellä sivulla ei ole mitään muuta kuin positiivisia (lue: myyntipuheita) Nonin tuotteista, sekä uskomattomia kertomuksia kuinka ko. kasvista tehdyt tuotteet ovat tehneet samanlaisia tuloksia kuten Jeesus aikoinaan, edellä mainitun henkilön kirjoittamana ilman minkäänlaisia argumentteja. Lisää ko. henkilön kirjoituksia löytyy luonnollisesti hakukoneilla, sekä suosittelen myös perehtymään hänen muualla sijaitseviin kirjoituksiin sekä hänen muokkauksiin tässä artikkelissa tulevaisuudessa. --81.197.167.224 17. huhtikuuta 2007 kello 17.39 (UTC)


Hieman samaa mieltä tuosta Ollin sivuston linkistä. Keskustelupalstojen perusteella Ollin tiedot nonista eivät ole kovinkaan vahvat saati sitten luotettavat. Vrt. nonin ainesosien vaikutus, nonin satoisuus ja niin edelleen.

Mielestäni myös tämä "...on ollut jo kahden tuhannen vuoden ajan ehkä merkittävin ja laaja-alaisimmin vaikuttava kansanparantajien rohto niin Kiinassa, Intiassa, Tahitilla kuin Havaijilla..." kaipaisi ehdottomasti jonkin lähteen tai sitten poiston. Mielipiteitä? Stunttis 5. toukokuuta 2007 kello 13.36 (UTC)


Tuo kohta kaipaisi todellakin lähteen. Pienellä googletuksella ei löytynyt pienintäkään viitettä, että mainituissa maissa noni olisi ollut mitenkään merkittävässä käytössä. Mutta kun en ole asiantuntija en (vielä) mene poistamaan kohtaa. Poistin kohdat, joissa viitattiin tutkimuksiin ilman lähteitä. Jos joku kokee tarpeelliseksi lisätä nämä viittaukset tutkimuksiin, lisätköön myös tarkan lähteen.

Ramira 10. toukokuuta 2007 kello 08.11 (UTC)


Nimimerkki Ollilindille suosittelisin luettavaksi: Wikipedia:Tarkistettavuus. Jonka jälkeen voisit sydämessäsi miettiä onko ehdottamasi lisäykset liittyen nonitutkimukseen "jo ennestään hyvämaineisen julkaisijan julkaisemia" ja tarkistettavissa. Viittaukset tutkimuksiin on hyväksyttävissä, mutta olemattomiin tuloksiin ei pitäisi vihjata edes ns. rivien välissä. Huomaa myös "Todistusvelvollisuus on tiedon lisääjällä. Muokkaajien täytyy tämän vuoksi olla tarkkoja, välttää epämääräisiä ilmauksia ja antaa viitteet." Joten, jos viittaat terveyttä edistäviin tuloksiin, laita juttuun myös tarkka viite, esim oma nonitieto sivustosi ei sellainen ole.Ramira

Pitäisikö worldnoni.org poistaa? On käynyt ilmi, että se sisältää vääristeltyä tietoa. Ref: http://keskustelu.plaza.fi/ellit/kristallipallo/keskustelu/t1635185 Stunttis