Keskustelu:Nollaenergiatalo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Määrittely[muokkaa wikitekstiä]

Korjasin hieman kieliasua täsmällisemmäksi. Rakennus ei kuluta energiaa. Sen sijaan sen lämmitys- ja asumistarpeet kuluttavat. 91.153.23.177 13. helmikuuta 2009 kello 14.56 (EET)

Miten tuon nyt ottaa: eihän se asumistarve kuluta yhtään mitään, vaan sen eteen tehdyt toimenpiteet ;-) Lämmitetty rakennus kuluttaa energiaa käytettiin sitä tai ei, ja oli sille tarvetta tai ei. Varsinaisestihan energiaa kuluttava järjestelmä on esim. lämmitysjärjestelmä, joka on rakennuksen osa. Käyttämäsi muoto on yksi kulutustarkastelutapa, mutta tässä yhteydessä pikkuisen huono: vrt. seur. luku. Terv. --Riisipuuro 13. helmikuuta 2009 kello 15.52 (EET)--

Määritelmistä[muokkaa wikitekstiä]

'Eri määritelmiä' kappale loppuu nyt seuraavaan tekstiin:

Suomessa nollaenergiatalo on esimerkiksi VTT:n mukaan järkevintä määritellä energian kokonaiskulutuksen perusteella vuositasolla. Tällöin rakennuksessa tuotetun uusiutuvan energian ylijäämä on oltava vähintään yhtä paljon kuin on kulutetun uusiutumattoman energian määrä. Tämä vaatii energiatehokkuutta talon kaikilta talotekniikkajärjestelmiltä ja elektroniikkalaitteilta, ja ennen kaikkea tilojen ja käyttöveden lämmityksen energiatarpeen vähentämistä, valaistusjärjestelmää joka kuluttaa energiaa alle puolet normaalista.[1]

Lähdettä näkemättä on mahdoton sanoa, onko viimeinen virke todella peräisin lähteestä vai kirjoittajan oma 'original research', mutta selväähän on, että se ei pidä paikkaansa, koska jos talossa on riittävästi uusiutuvan energian tuotantoa, määritelmän mukaan voidaan vastaavasti tuhlata uusiutumatonta energiaa! Joku tässä nyt mättää! --Sivullinen (keskustelu) 16. helmikuuta 2017 kello 19.16 (EET)

Totta.. jos tuotantoa on tarpeeksi niin voihan sitä vaikka lämmittää ulkoilmaa jos sattuu huvittamaan. --Seeggesup? 17. helmikuuta 2017 kello 22.14 (EET)