Keskustelu:Nol

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nolla-yhtye ja Trio Fratres ovat keskenään vertailukelpoisia harmonikkayhtyeitä, joten "katso myös" -linkki on mielestäni perusteltu. Voisin lisätä listaan vieläpä Crawfish Kingsin. Katso myös -otsakkeen alle voi mielestäni varsin löyhinkin perustein laittaa tarpeellisiksi katsomiaan sisäisiä linkkejä. Mitä haittaakaan siitä voi olla? --Khaosaming 2. toukokuuta 2008 kello 23.09 (UTC)

Jos hommaan ei ole lähdettä, on tuo "vertailukelpoisuus" ns. omaa tutkimusta.Tetopa 2. toukokuuta 2008 kello 23.16 (UTC)... Ts. - pointtia täsmentäen - pitäisikö Beatlesien artikkelista olla "katso myös" Rolling stonesiin? Molemmissa oli kitaroita, rummut, laulaja... - ellei jossain ole erikseen mainittu Fratresin saaneen Nolilta vaikutteita?Tetopa 2. toukokuuta 2008 kello 23.27 (UTC)
Höpö höpö teidän käytäntöastalojenne kanssa. Miksi sinua häiritsee ihan asiallinen tieto, jossa halutaan kiinnittää lukijan huomio toiseen samaa instrumenttia vallankumouksellisesti käyttävään bändiin? Harmonikkarockyhtyeet eivät ole sentään yhtä yleisiä kuin kitarayhtyeet. Artikkelissa ei väitetä näiden kahden edes tietävän toisistaan, eikä se ole kriteeri poistaa asiallista linkkiä, joka palvelee lukijan tarpeita. --Khaosaming 2. toukokuuta 2008 kello 23.30 (UTC)
Tuommoiseen hommaan toimisi mielestäni paremmin vaikkapa uuden luokan luonti, jonka kautta sitten lukija osaa etsiä samantyylisiä asioita... kuin ad hoc "katso myös"... Makuasioista lienee vaikea kiistellä, enkä toki ala kanssasi "sotimaan", jos päädyt jostain syystä erityyppiseen ratkaisuun. Minusta kuitenkin "katso myös" -osion pitäisi osoittaa jotenkin selkeästi sisällöllinen linkki/vaikutus tms. tärkeä yhteys kahden asian välillä - siis myös muuten, kuin että ne olisivat vain samantyyppisiä (-> luokka siihen).Tetopa 2. toukokuuta 2008 kello 23.35 (UTC)
Ymmärrän pähkäilysi, mutta olen eri mieltä asiasta periaatteellisella tasolla. Wikipediassa artikkeleiden sisäinen linkittäminen on sallittua, ellei jopa toivottavaa. Kaksi harvinaislaatuista bändiä sietävät kyllä olla toisiinsa linkitettyjä ihan vain tällä perusteella. Luokituskaan ei sulje toista pois. --Khaosaming 2. toukokuuta 2008 kello 23.40 (UTC)
Onko Nol ensisijaisesti "harmonikkayhtye", vaiko semmoinen, jossa bajan on vain mukana? Fratreshan on sitten nimenomaan ensisijaisesti harmonikkayhtye. Crawfish Kings puolestaan kuulostaa cajun-musiikkiyhtyeeltä. En ole vielä (laillasi) kovin vakuuttunut siitä, että Nolia lukevan olisi välttämätöntä tietää Fratresista siinä samalla, tai päin vastoin.Tetopa 2. toukokuuta 2008 kello 23.43 (UTC)
Nollan perustaja ja keulahahmo on bajanisti ja hänen bändinsä oli harmonikkayhtye (bajanyhtye). Bajania käytetään yhtyeessä lead-instrumenttina, mikä tekee siitä harmonikkayhtyeen.--Khaosaming 2. toukokuuta 2008 kello 23.46 (UTC)
Erimielisyytemme tästä (sinänsä mitättömästä) detaljista jäänee voimaan - ts. mielestäni tuolla perusteella voisi vaikkapa myös harmonikkakerhot pistää katso-myös -osion kautta osoittamaan toisiinsa, vaikka mitään elimellistä yhteyttä niiden välillä ei esiintyisikään. Tyydyn tässä nyt esittämään vain vastalauseeni mielestäni löperöstä katso myös -osion käytöstä, enkä kommentoi asiaa enempää, muokkaussodasta puhumattakaan.(Harmonikkahan on muutoin tietysti sydämen asia). :-)Tetopa 2. toukokuuta 2008 kello 23.51 (UTC)
Sotiminen on tärkeämpiä asioita varten, jos niitäkään. En kumoa, jos ehdottomasti haluat ottaa sen linkin pois, mutta tee nyt sitten ainakin uusi luokka, niin kuin ehdotit. En kuitenkaan pidä hyvänä karsinoida kovin tiukasti, mitä katso myös -osion alle voi laittaa. Pikemminkin aiheesta muualla -osiossa on syytä välttää "löperyyttä". --Khaosaming 2. toukokuuta 2008 kello 23.55 (UTC)