Keskustelu:Neuroosi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä pitäisi jotenkin liittää artikkeliin 'Pakko-oireinen häiriö', tai oikeastaan toisinpäin. Pakko-oireinen häiriö = pakkoneuroosi, ja se kuuluu siis neuroosien eli ahdistuneisuushäiriöiden ryhmään. Nää on täällä nyt ihan sekasin kaikki...

uudelleenohjaus[muokkaa wikitekstiä]

tää on huono ja sekava, jotain hyviä asioita, pääosin ei. uudelleenohjaan sivulle ahdistuneisuushäiriöt, tän tekijä voi jatkaa kehitämällä sitä sivua. tässä on myös ihan virheitä, jos. esim. sanotaan "Neuroosiin voi liittyä voimakasta ahdistusta tai pelkotiloja", ei pelkotiloilla viitata ainoastaan fobioihin, minne linkki on laitettu, vaan pelkoon yleisemmin, mikä liittyy muihinkin neuroosien osa-alueisiin kuin fobioihin (pakko-oireet, paniikkihäiriö yms.) Koko keskimmäinen kappale on hieman outo ja vaikutata hieman jonkun tietyn koulukunnan näkemykseltä asiaan, eli lähtieden kera jos moista halutaan.

okei... mites tää nyt sitten etenee? sorry, näin en siis saanut tehdä, olin liian innokas. eli tehkää joku jotain mitä kuuluu tehdä tälle sivulle.

Pitäisi miettiä kumpi on parempi artikkelin nimi (Neuroosi vai Ahdistuneisuushäiriö, yksikössä), yhdistää molemmat tekstit sinne, tehdä toisesta uudelleenohjaus ja muokata teksti lukukelpoiseksi. Koska en ole asiantuntija, en ota kantaa nimeämisongelmaan. Ovatko kyseiset käsitteet edes täsmälleen toistensa synonyymeja? -Aslak 11. joulukuuta 2005 kello 21:56:59 (UTC)
Ja ilmeisesti tähän tosiaan kuuluu myös Pakko-oireinen häiriö. Psykologeja paikalle, kiitos. -Aslak 11. joulukuuta 2005 kello 22:02:19 (UTC)

miksi yksikössä, kyseistä termiä käytetään joka paikassa monikossa? ryhmä pitää sisällään monia erityyppisiä häiriöitä, yksikössä otsikko on jopa harhaanjohtava. neuroosit ja ahdistuneisuushäiriöt rinnastetaan toisiinsa, neuroosi sana on merkinnyt eri asiaa ennen, siitä voisi artikkelin kirjoittaa myös. ja pakko-oireinen häiriö kuuluu samaan joukkoon.

Katso Ohje:Tyyliopas/Artikkelin nimi#Artikkelin nimi yksikössä -Aslak 11. joulukuuta 2005 kello 22:19:55 (UTC)
"kattotermit, joilla ei yksinään ole merkityksellistä sisältöä ja joita harvoin käytetään yksikkömuodossa: geotieteet, germaaniset kielet" eikös kyseessä ole juuri kattotermi? minusta on.