Keskustelu:Neppis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko kellään havaintoa kuinka neppis kääntyisi toiselle tai kolmannelle kotimaiselle, että saataisiin kieliversiot mukaan artikkeliin? --Suviko 17. toukokuuta 2006 kello 16.50 (UTC)

Snäppbilar ? --Tappinen 5. heinäkuuta 2006 kello 19.46 (UTC)
Käänsin artikkelin englanniksi käyttämällä suoraan suomalaista nimeä neppis: en:Neppis. 88.114.94.25 22. kesäkuuta 2008 kello 17.52 (UTC)

Oisko Adidas Jaguarien asemalle radanmuokkausvälineinä lähdettä? Ja eiköhän hiekkalaatikoilla nepanneet joskus tytötkin. Onko relevanttia korostaa, että pojat harrastivat neppausta? --Suviko 16. marraskuuta 2006 kello 20.47 (UTC)

Käsitykseni mukaan Adidas Jaguarien käyttö ratatöissä perustunee ko. muokkaajan omiin muistoihin, jos tästä on lähteitä, ne ovat mahdollisesti yhden henkilön netissä olevalla sivulla. Luonnollisestikaan tämänkaltaisesta asiasta ei ole pitävää vertaisarvioitua tutkimusta. Argus 19. marraskuuta 2006 kello 16.09 (UTC)

Kuuskytuvulla Valkassa neppiksen leikkelyn lisäksi vaihdettiin jopa taka-akselisto jostain muusta leikkiautosta. Isommat pyörät ja suurempi paino lisäsivät vakautta mennoon. Sääntöihin kuului, ainakin meillä Rautalammintien kulmilla, että laitettiin autot samaan kasaan ja valkattiin vuorotellen sama määrä viritettyjä ja vakio-autoja. Täysin umpipohjaisia ei käytetty. Huono valita opetti nopeasti minkälaisella autolla voi kisan voittaa. Neppaus oli erittäin suosittu leikki. Pelkästään radan tekoon vierähti toista tuntia. Hyndät, kurvit, kapeat sillat...mielikuvitus vain rajana. V.O.P

Spede neppis[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin kohadassa: "Aiheesta muualla" linkkien yhteydessä on virheellinen maininta: "Spede neppis tunnettiin aiemmin nimellä Kirjastoneppis." Kirjastoneppis on erillinen pääkaupunkiseudun kirjastolaisille tarkoitettu "neppis-liiga". Kirjastoneppiksen alkuperäinen perustaja luovutti Kirjastoneppiksen hallinnoinnin Helsingin Kaupunginkirjaston henkilöstökerholle ja perusti tämän jälkeen uuden liigan "Spedeksi" kutsutun kaverinsa kanssa. Liigan nimeksi tuli näin "Spede neppis". Kirjastoneppis oli taannoin pari vuotta tauolla, mutta kesällä 2015 se herätettiin jälleen henkiin ja sillä on oma julkinen Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/131060576869/ Spede neppiksen Facebook-ryhmä on suljettu, joten siihen liittyminen vaatii kutsun tai ylläpitäjän hyväksynnän. --2001:14BA:7F8:E700:4C6E:82AE:E2CB:BAB9 2. heinäkuuta 2015 kello 00.12 (EEST)KirjastoSpede[vastaa]