Keskustelu:Naturismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivu tarvitsee pikaisesti kieli ja asia korjauksia

Olet aivan oikeassa.[muokkaa wikitekstiä]

Olet aivan oikeassa. Tässä artikkelissa on asiavirheitä ja sivulta puuttuu myös linkit suomalaisten naturistien sivuille sekä suomalaisten naturistien kuvaukset omasta toiminnastaan. --JuusoS 3. maaliskuuta 2006 kello 08.01 (UTC)

Ei liene syytä korostaa yhden ryhmän osuutta "näkyvyydessä" ;-) naturistien keskuudessa.--JuusoS 7. maaliskuuta 2006 kello 09.12 (UTC)

Nyt tämä sivu kertoo jo jotain naturismista ja suomalaisista naturisteista. Jos Risto haluat muuttaa tätä, niin keskustellaan muutoksesta ensin täällä, ennenkuin lähdetään sotimaan sivun asun kanssa. Eikös joo, sivistyneesti.--JuusonS 31. maaliskuuta 2006 kello 03.50 (UTC)

”Naturismin alkulähteinä ovat nudismi (lat. nudism (alastomuuden harrastaminen)”

Nudismi ei ole alastomuuden harrastamista vaan ideologia alastomuudesta. Selvitetty moneen kertaan Nud -ismi < oppi, ideologia, aate jne. Nudisti on Nud -isti tämän ideologian harjoittaja. Sanonta ” alastomuuden harrastaminen” on yliesiluontoinen, mutta Nudismi ja Naturismi antaa oikean kuvan minkälaisesta alastomuuden harrastamisesta on kyse. Korjaahan virhe perusasiassa pois.

Terv. risto_so 2006.3.31 10.35 (UTC)

Höpön höpön. Nudismi on ollut alastomuuden harrastamista niin pitkään, kuin suomalaisissa sanakirjoissa tästä sanasta on mainintoja. Nudismissa -ismi pääte kuvastaa alan harrastusta tai taipumusta viihtyä alastomana aivan samalla tavalla, kuin alkolismi sanan -ismi pääte kuvastaa viinan juojan harrastusta tai taipumusta juoda viinaa. Kummassakaan mainitsemassani -ismissä ei ole takana yhtään mitään ideologiaa tai aatetta.
Naturismi on suomalainen nimitys aatteellisesta alastomuuden harrastamisesta ja tämä naturismi sana sisältää itsessään jo tämän aatteellisuuden. Tähän viittaa myös kaikkien suomalaisten nakuiluyhdistysten säännöt. Ne ovat sääntöjensä mukaan juuri naturistiyhdistyksiä.--JuusonS 1. huhtikuuta 2006 kello 12.51 (UTC)


”alkolismi sanan -ismi pääte kuvastaa viinan juojan harrastusta tai taipumusta juoda viinaa. Kummassakaan mainitsemassani -ismissä ei ole takana yhtään mitään ideologiaa tai aatetta.”

Ei alkoholismissa ole kyseessä aate mutta sairaus, ja alkoholisti on se joka on sen uhri. Sama ilmiö toistuu kommunismi se on aate, suunta ideologia ja se joka sitä toteuttaa on kommunisti. Siis pääte – ismi ja – isti määrittelee kumpi on kyseessä.

”ismi aate, ideologia; koulukunta, oppi, teoria; jälkiosana myös mm. ilmiö, tauti Itsenäisenä sanana "ismi" on melko harvinainen ja kevyttä tyyliä. Paljon tavallisempi se on johtimena, jolloin se useimmiten tarkoittaa aatetta (esim. sosialismi) tai oppisuuntausta tai teoriaa (esim. darvinismi) mutta myös monenlaisia muita ilmiöitä (esim. terrorismi, alkoholismi, anglismi). Vastaava henkilöä tarkoittava johdin on -isti, mutta jos -ismi ei tarkoita aatetta tai oppia, saattaa vastaava -isti-johdos puuttua tai sen merkitys vaihtelee tapauksittain. (Esimerkiksi taidesuunnista puhuttaessa -isti tarkoittaa kyseistä suuntaa edustavaa taiteilijaa.) Vastaava adjektiivijohdin on -istinen, ja se on ymmärrettävä -ismiin, ei -istiin liittyväksi; esimerkiksi "anglistinen" on 'anglismin sisältävä, englannin kielelle ominainen tai siitä peräisin oleva', eikä sana "anglisti" edes ole lainkaan käytössä.” http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/siv/sanati.html

Terv. risto_so 2006.4.01 00.03 (UTC)


Hyvä Risto, kuten itsekin jo huomasit, -ismi päätettä käytetään kovin monella eri tavalla ja nudismissa se ei tarkoitakaan mitään aatetta, vaan sitä, että nudisti on oman nautintonsa "uhri", joka nauttii alastomuuden harrastamisesta eli NUDISMISTA. Eiköhän tämä suomalaisen sanan nudismi, aatteettomuus liene jo puitu loppuun?--JuusonS 2. huhtikuuta 2006 kello 05.10 (UTC)


Kun Naturistisivulla on linkkinä > nudismi < niin sopiiko JuusonS että muutetaan se Nudismisivu nimeltään Suomalainen Nudismi? Laitetaan Naturistisivun linkiksi > nudismi < http://de.wikipedia.org/wiki/Nudismus silloin ihmiset saa oikean kuvan myös Naturismista. Nyt Naturistisivu tarjoaa ihmisille pohjatietona Suomalainen Nudismi on kaiken järjestäyneen Naturismin pohjana.

Terv. risto_so 2006.4.02 21.54 (UTC)


Naturismin pohjanahan on alastomuuden harrastaminen, eikö se ole sinullekin selvä asia, Risto hyvä? Älä nyt ala sekoilla tämän wikipedian kanssa. Ensin oli nudismi, eli alastomuuden harrastaminen ja kun siihen ympättiin mukaan aatteellisuus, siitä tuli naturismi tai tuo rakastamasi freikörperkultur, joka ei itsekään tunnusta olevansa mitään nudismia, vaan omien kotisivujensakin kautta naturismia. Tuo linkkisi saksalaiselle "nudismisivulle" ei johda mihinkään, vaan se on nudismus-artikkelin puuttumisen johdosta uudelleenohjattu juuri nudismin läheistä freikörperkulttuuria koskevalle sivulle. Näin on tehty siksi, että kukaan ei ole vaivautunut kirjoittamaan saksalaisille selostusta aatteettomasta nudismista. Saksalainenkin nudismi on näetsen samanlaista alastomuuden harrastamista, kuin suomalainenkin nudismi. Freikörperkulttuuri ei ole mitään varsinaista nudismia, vaikka Saksan wikipedian nudismus-sivulta ohjataankin freikörper-sivulle. freikörperkultur on saanut alkunsanachtkulturista, eikä niinkään nudismista. Mitään otsikoita ei vuoksesi ryhdytä uudistelemaan, eikä varsinkaan ehdottamaasi väärään suuntaan.--JuusonS 2. huhtikuuta 2006 kello 19.20 (UTC)


”Freikörperkulttuuri ” siihen en nyt puutu siitä on kyllä kirjoitettu aivan tarpeeksi se selviää edellisistä viesteistä. Freikörperkulttuurin pohjalle rakennettiin koko maailman järjestäytynyt alastomuus.

Niin kun viimeksi mainitsin tältä Naturismisivulta on linkki > nudismi < jossa selvitetään vain ja ainoastaan Suomalaista Nasturismia jolla ei ole mitään tekoa järjestäytyneen Naturismin kanssa. Naturismi ei ole ottanut mitään lähdettä Suomalaisesta Nudismista vaan ainoastaan Freikörperkulttuurista. Suomalainen Nudismi niin kun sinä sen ideologian olet kirjoittanut on vastakkainen ajattelu Naturismille ja koko Nudismi ideologialle. Nudismi ideologia pyrkii eroon juuri epäsosiaalisesta alastomuudesta.

Nudismisivun nimi olisi ihan asiallista muuttaa Suomalainen Nudismi koska sitä siinä sivussa ainoastaan selitetään. Vai onko tarkoituksesi johtaa ihmisiä tarkoituksellisesti harhaan tarjoamalla tietoa tietosanakirjan sivulla mikä ei pidä paikkaansa? Suomalainen Nudismi ei sovi pohjaksi maailman hyväksymälle Naturismi idealle.

Terv. risto_so 2006.4.03 09.49 (UTC)


RISTO! Ei voi olla totta! Onko mopo karannut lopullisesti käsistäsi?
Enhän ole missään väittänyt, että naturismi pohjautuisi suomalaiseen nudismiin. Naturismi-sivullahan lukee selvästi, että: "Naturismin alkulähteinä ovat nudismi (lat. nudism (alastomuuden harrastaminen) ja 1900-luvun alun Saksasta peräisin olevat varsinaiset alastonkulttuurit,". Eihän tuossa puhuta sanallakaan mistään suomalaisesta nudismista. Yritätkö väittää, että naturismi ei perustuisikaan alastomuuden harrastamiseen? Onpa omaperäinen väite ;-).
Naturismihan on juuri alastomuuden harrastamista aatteen palolla lisättynä ja siihen liittyy myös yhdessä toisten alastomien kanssa harrastaminen. Nämä aatteet ja yhdessä harrastamiset juuri erottaa naturismin ja FKK.n perinteisestä nudismista.--JuusonS 3. huhtikuuta 2006 kello 08.54 (UTC)


Linkkisi johtaa Suomen Nudismia käsittelevälle sivulle, jos et usko niin kokeile.

Jos ei halua laittaa linkiksi Saksan sivua, toinen hyvä vaihtoehto on http://en.wikipedia.org/wiki/Nudism ja tässäkään sivussa ei ole sanaakaan Suomalaisesta Nudismista maailman Naturismin pohjana.Tuossa on muuten koko International Naturist Federation history siis INF.

Terv. risto_so 2006.4.03 12.15 (UTC)


No voi hittolainen, tottakai suomalaisen wikipedian linkki nudismista johtaa suomenkieliselle sivulle, jossa selitetään, mitä suomenkielen nudismi- sana tarkoittaa. Voi hellanduudeli sentään, mihin sen sitten pitäisi johtaa? Mutta kuitenkaan missään muualla, kuin sinun, Ristoseni, mielikuvituksessasi ei väitetä suomalaista nudismia naturismin lähteeksi, vaan ylipäätään kerrotaan alastomuuden harrastamisen olleen yhtenä tekijänä naturismin synnyssä.
HUH, huh, --JuusonS 3. huhtikuuta 2006 kello 09.31 (UTC)

Kerran vielä rautalangasta![muokkaa wikitekstiä]

Katsotaan nyt kerran vielä mitä sellainen ihminen joka Naturismista ei tiedä yhtään mitään saa tietoa Naturismisivulta.

Naturismi lat-kielisen sanan merkitys on selitetty oikein. Hän jatkaa lukuaan. Tarjotaan tietoa ”Naturismin alkulähteinä ovat nudismi (lat. nudism (alastomuuden harrastaminen) ja 1900-luvun alun Saksasta peräisin olevat varsinaiset alastonkulttuurit, joissa alastomuutta ihailevat ihmiset nauttivat luonnosta ja auringonotosta.

> nudismi < selitetään yleisluontoisesti eikä oikein, koska ” alastomuuden harrastaminen ” on laajakäsite ja siksi käytetään nudismi sanaa joka erottaa muista alastomuuden harrastajista juuri sosiaalisen Nudismin. Jatketaan linkistä lisätietoa.

Naturismin pohjatiedoksi tarjotaan tietoa ”Suomen kielessä tämä alastomuuden harrastamista tarkoittava sana, nudismi tarkoittaa hieman eri asiaa, kuin muualla maailmalla, ” ja ”Maailmalla nudismiin liitetään virheellisesti aatteellisia piirteitä, jotka kuuluvat vain amerikkalaiseen nudismiin. Uudella mantereella naturismia kutsutaan nudismiksi ja tämä on omiaan sekoittamaan näitä käsitteitä keskenään. Nudismilla ja naturismilla aatteina on pitkät perinteet, jotka ulottuvat 1900-luvun alkuun ja Saksaan, jossa ensimmäiset alastonkulttuuria harrastavat ihmiset kokoontuivat kesäisin maaseudun rauhaan puhtaiden järvien äärelle.” sekoittaa koska Naturismin pohja on ristiriitainen.

Jatketaan, sitten selvitetään hyvin tarkkaan ”Suomalainen nudismi” nyt tulee tietoa, se mitä ensin tarjotaan on ristiriitainen mutta nyt tulee tarkat kuvaukset miten Nudismi toimii. Annetaan tarkkoja vuosilukuja ”1920-luvulla” sekä ”Nudistit eivät tee suurta numeroa alastomuudestaan, vaan pysyttelevät paikoissa, joissa heidän alastomuutensa ei voi häiritä muita ihmisiä. Nudisti on alasti silloin kun olosuhteet sen sallivat ja harrastaa nudismiaan ikään kuin piilossa muilta ihmisiltä.” Siis tarkkoja ideologisia ohjeita. No nyt satunnainen etsijä on saanut tiedon minkälainen pohja tulee Naturismiin Nudismista.

Palataan Naturismisivulle. Tarjotaan toista haaraa tietoa, myös 1900-luvun alun Saksan alastomuuskulttuuri on vaikuttanut jotenkin maailman Naturismiin.

Sitten kerrotaan että kuvatulle Nudismille ja Saksan alastomuuskulttuuri pohjalle ”Vuonna 1974 Ranskan naturistikaupungissa Cap D'Agdessa määriteltiin naturismin käsite FKK-kulttuurin tiimoilla ja myös Kansainvälinen naturistiliitto (INF International Naturist Federation) perustettiin tälle pohjalle.”

Onko tämä nyt sitten Luonnonmukaisten vai Suomen Kansallinen Naturisti Klubin kanta, vai onko Liitto tätä mieltä?

Sivu http://en.wikipedia.org/wiki/Nudism#Terminology ja http://de.wikipedia.org/wiki/Naturismus kertoo pohjasta ja Naturismin pohjasta tietoa.

Lyhyesti vielä kerran. Nudismi-ideologian kehitti Filosofi Jean-Jacques Rousseau's (1712-1778) esitti, ihminen takasin luontoon, eli "back to nature." ja terveessä kehossa, pääasioita mitkä on vahvasti esillä Nudismin-ideologiassa. ideologia. * 1.Terve sielu tarkoittaa että ihminen on henkisesti vahva, vahva myös alastomana. Ihminen on luonnostaan sosiaalinen ja näin ollen vahvuutta haetaan sosiaalisella pohjalla. * 2. Terveessä kehossa vaalitaan terveyttä kaikin keinoin, esim. terveet elämäntavat, terveellinen ruoka. Sen takia Nudismissa on myös monilla mukana vegetarismi, uskotaan että se on terveyttä lisäävä kun syö vain kasviperäistä ruokaa. Filosofi Jean-Jacques Rousseau's ideologian mukaan Hän oli palauttamassa tämän tyyppistä ihmistä luontoon takaisin.

Nudismiin perustuvia yhdistyksiä alkoi ilmaantumaan Euroopassa 1900 luvun puolella, kuitenkin 1800 luvun loppupuolella oli suurta liikehdintää joka tähtäsi Nudistitoimintaan. Saksan yhdistys http://www.dfk.org/

Freikörperkultur yhdistyksistä tietoa Itävallassa http://www.fkk.at/

Nud = ’alaston’ ja -ismi = aate, ideologia; koulukunta, oppi, teoria, siis alastomuuden ideologia johon kuuluu vahvasti sosiaalisuus. Naturismi lat. natural ja kreik. -ismi yleinen lainasanojen pääte ja tarkoittaa sosiaalista ja järjestäytynyttä alastomuutta. Lainasanojen päätteet -ismi ja - isti tarkoittaa ideologiaa ja sen harjoittajaa. (Vertaa alkoholismi ja toteuttaja alkoholisti. Tai kapitalismi toteuttaja kapitalisti, Naturismi ja toteuttaja Naturisti, tai Nudismi toteuttaja Nudisti. )


Tälle Nudismi-ideologin pohjalle määriteltiin Naturismi 1974 Ranskan ”naturistikaupungissa” Cap D'Agde'ssa ja eroaa todella paljon siitä mallista mitä Suomen Wikipedian tarjotaan.

Terv. risto_so 2006.4.03 19.25 (UTC)


Risto hyvä, nudismin ideologia on hyvin marginaalinen ilmiö ja vain erittäin pieni osa nudisteista pitää alastomuutensa harrastamista minään ideologisena toimintona tai noudattaa alastomuudessaan joitain erityisiä oppisuuntia.--JuusonS 4. huhtikuuta 2006 kello 13.06 (UTC)

Selvitä minulle JuusonS mitä merkitystä on Suomalisella Nudismikäsitteellä INF Naturismin määrittelyssä? Suomi ei ole edes sopija maa ja Suomessa ei ollut yhtään Naturistiyhdistystä v.1974 kun Ranskan nudistikaupungissa Cap D'Agde Ranskassa määriteltiin Naturismi.

Terv. risto_so 2006.4.04 17.05 (UTC)

Linkityksistä[muokkaa wikitekstiä]

Kuka hemmetti (käyttäjä 62.121.44.87) menee vaihtamaan suomalaisen wikipedian sisäisen linkin vieraskieliselle sivulle johtavaan linkkiin. En. wikipedian ohjeissa sitä paitsi sanotaan, että vieraskielisiä wikipedioita ei saa käyttää wikipedian artikkeleiden lähteinä. Jos haluaa linkittää vieraskielisen linkin täydentämään sivun tekstiä, sen voi hyvin lisätä sivun loppuun uutena linkkinä. Temppu haiskahtaa kovasti Riston tekemältä, sillä se vastaa täysin hänen keskusteluissa ilmoittamaansa tavoitetta nollata suomenkielisen wikipedian nudisti artikkeli.--JuusonS 4. huhtikuuta 2006 kello 07.17 (UTC)

Wikipedian artikkeleita ei saa käyttää lähteinä siinä mielessä, että ne mainittaisiin lopussa lähteeksi. Sinänsä vieraskielisten wikipedioiden käyttö lähteenä on ok., varsinkin jos alkuperäisversioissa on lähteet. Parempi olisi toki suoraan käyttää jotain oikeaa lähdettä, mutta paljon vaivalloisempaa. --ML 4. huhtikuuta 2006 kello 13.10 (UTC)
Sivulla oli aiemmin suora linkki INF organisaation sivustolle, mutta Ristomme vaihtoi jällen kerra harhaajohtavan linkin en-wikipedian sivulle. Linkitän INF.n uudelleen suoraan omille sivuilleen. En oikein ymmärrä, miksi risto yrittää vältellä alastomuuden linkitystä oikeille naturistisivuille, paitsi jos se johtuu hänen voimakkaasta nudest-nudist-asenteestaan ;-).--JuusonS 5. huhtikuuta 2006 kello 07.10 (UTC)
Ei artikkeleista kuulu linkittää vieraskielisiin Wikipedioihin vaan niistä kuuluu kirjoittaa tietenkin suomenkieliset artikkelit! --TBone 5. huhtikuuta 2006 kello 07.15 (UTC)
Olet aivan oikeassa, mutta miksi poistit INF.n eli Kansainvälisen naturistiliiton linkkiviitteen tästä kohtaa? Juuri sehän on tärkein lähde kuvailtaessa naturismia. --81.197.13.177 5. huhtikuuta 2006 kello 08.33 (UTC)
Wikipediassa ulkoiset linkit kerätään "aiheesta muualla" otsikon alle artikkelin loppuun. Tarvittaessa lähteeseen voi viitata kirjoittamalla artikkeliin {{ref|linkinselitys}} ja artikkelin perään lähdeluetteloon vastaavan linkin kohdalle # {{note|linkinselitys}} - linkki. Sitä paitsi INF:n sivut taidetaan jo kertaalleen artikkelissa mainita. Muuten olen sitä mieltä, että henkilökohtaisten riitojen selvittämiseen pitäisi käyttää jotakin muuta foorumia kuin Wikipedia. Tapellaan henkilökohtaiset riidat ensin jossain muualla selviksi ja tullaan sitten muokkaamaan Wikipediaa, eikös? --TBone 5. huhtikuuta 2006 kello 08.49 (UTC)
Joo, antaa Ristomme kirjoittaa tuosta oma artikkelinsa, niin saamme jälleen muokattavaa. No, ei minua ainakaan kiinnosta kovasti muokata, jos hän pysyy FKK-aiheessa, eikä jälleen kerran kopioi kaikkea muilla sivuilla kirjoittamaansa potaskaa tällekin sivulle.--JuusonS 5. huhtikuuta 2006 kello 07.52 (UTC)
Artikkelinhan voi esimerkiksi kääntää saksankielisestä Wikipediasta, jos siellä sellainen on. --TBone 5. huhtikuuta 2006 kello 07.57 (UTC)
En ole tänne kirjoittamassa FKK artikkelia, se kuitenkin löytyy sivulta http://pksn.naturisti.org/sivu01.html jota se kiinnostaa. Terv. risto_so 2006.4.05. klo 1150 (UTC)


Koska Risto ei ole halukas kehittämään wikipediaa, niin poistettakoon hänen omat linkkinsäkin artikkeleista. Kalle

Pääkaupungin Naturistit on rekisteröimätön, käytännössä yhden miehen yhdistys, joka toimii lähinnä virtuaalisesti internetissä. Naturistipiirit eivät edes tunnusta tämän yhden miehen yhdistystä miksikään naturistiyhdistykseksi.

Taustaa: PKSN.n perusti sellainen herra, Risto so, joka erotettiin ylettömän hössötyksensä ja valtuuksiensa ylitse touhuamisen vuoksi molemmista rekisteröidyistä naturistiyhdistyksistä. Kostoksi tästä hän perusti nettiin oman yhdistyksen PKSN, jota ei ole koskaan rekisteröity yhdistykseksi. No, taiteilijana Ristolla on tiettyjä vapauksia meihin tavallisiin ihmisiin nähden. Tosiasiassa rekisteröimättömällä yhdistyksellähän ei voi Suomen lain mukaan olla mitään omaisuutta tai vastattavaa, ei edes omia kotisivuja. Kukaan ei ole tiettävästi nähnyt PKSN.n tilaisuuksissa juuri muita, kuin Riston itsensä. Viime viikonloppunakin Risto kiusasi naturistiliittoa "järjestämällä" oman "tapahtumansa" samaan aikaan ja samassa paikassa Suomen naturistiliiton kanssa Porin Yyterissä. Sääli, sillä paikan päällä Risto joutui olemaan pääasiassa yksin ja naturistit viettivät tapahtumaansa liiton teltan läheisyydessä sulassa sovussa keskenään. Kun Risto PKSN saa jatkuvasti takkiinsa muissa keskusteluissa, hänellä on pakonomainen tarve tuoda PKSN.ää esiin nyt wikipedian sivuilla.

Risto hyvä; Tee oma artikkeli tästä PKSN-yhdistyksestäsi wikipediaan, äläkä mainosta sitä jatkuvasti muissa artikkeleissa. Kiitos.--JuusonS 7. elokuuta 2006 kello 08.41 (UTC)


Mitä ihmeen valheita sinä JuusonS oikein levität, mitenkä tämä liittyy Tietosanakirjan muokkaukseen? Eikös tänne Tietosanakirjaan tuoda asiaa Nudismista/Naturismista joihin lähinnä olen puuttunut, yhdistysasiat kuuluu yhdistyksien omiin keskustelupaikkoihin?

”PKSN? Pääkaupungin Naturistit on rekisteröimätön, käytännössä yhden miehen yhdistys, joka toimii lähinnä virtuaalisesti internetissä. Naturistipiirit eivät edes tunnusta tämän yhden miehen yhdistystä miksikään naturistiyhdistykseksi.” Suomen laki takaa yhdistyksille oikeuden toimia joko rekisterissä tai ilman rekisteriä. Pääkaupunkiseudun Naturistit on rekisteröimätön aatteellinen yhdistys. ”Aatteellisen yhdistyksen tarkoitus on yleishyödyllinen: se ei pyri tuottamaan voittoa jäsenilleen, vaan se pyrkii toteuttamaan aatettaan. Sellainen voi toimia rekisteröitynä tai rekisteröimättömänä.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistys Pääkaupunkiseudun Naturistit ei toiminnallaan kerää rahaa, ei myy mitään, ei harjoitas kauppatoimintaa, ( Malli kaupasta: http://www.naturistiklubi.fi/fi/jasentuotteet.html ) siis tässä mielessä ei tarvita rekisterissä oloa. On täysin laillista toimia ilman rekisteriä.

”Taustaa: PKSN.n perusti sellainen herra, Risto so, joka erotettiin ylettömän hössötyksensä ja valtuuksiensa ylitse touhuamisen vuoksi molemmista rekisteröidyistä naturistiyhdistyksistä.” Tässä yksi perusvale mitä levitettään ja siihen löytyy selitys sivulta naturisti.org/keskustelu/, lue viestit: http://naturisti.org/keskustelu/viewtopic.php?t=303

Yksi hyvin selventävä viesti on Aasin silta lähetetty: Lau Tam 15, 2005 9:48 am http://naturisti.org/keskustelu/viewtopic.php?t=202&start=0

Herjaaminen alkoi jo vuonna 1999 kun olin perustamassa Suomen Kansallinen Naturisti Klubia Turkuun, siihen herjaan kyllästyneenä pyysin rivi jäseneksi vuonna 2003, luovuin mm. vapapuheenjohtajan työstä ja paikastani Suomen Kansallinen Naturisti Klubin hallituksessa. Aloituksessa http://naturisti.org/keskustelu/viewtopic.php?t=202&start=0 löytyy selvitys ja hakuohjeet. Voit jatkaa myöskin JuusonS keskustelua tässä linkissä jos asia kiinnostaa, sillä se on oikea paikka naturisti.org keskustelu. Tietosanakirjaan muokkaus on tämän keskustelun aihe, ei yhdistykset/yhdistys.


”Kostoksi tästä hän perusti nettiin oman yhdistyksen PKSN, jota ei ole koskaan rekisteröity yhdistykseksi.” En ollut perustamassa Pääkaupunkiseudun Naturistit yhdistystä, sen teki Suomen Kansallinen Naturisti Klubin jäsenet, suurin osa niistä on nykyään eronnut, toiset on edelleen ns. kaksoisjäseniä, kuuluu sekä PKSN että SNC yhdistykseen.

”Kukaan ei ole tiettävästi nähnyt PKSN.n tilaisuuksissa juuri muita, kuin Riston itsensä.” Pääkaupunkiseudun Naturistit on toiminut nyt jo yli kolme vuotta, perustettu keväällä 2003. Pääkaupunkiseudun Naturisteilla on ollut alusta asti sopimus Helsingin Liikuntaviraston kanssa uimahallin vuokraamisesta. Siellä on ollut monia tapahtumia jossa on ollut paljon Naturistia mukana. Pääkaupunkiseudun Naturistit on kasvattanut myös jäsenmääräänsä niin, Pääkaupunkiseudun Naturistit on tällä hetkellä suurin jäsenmäärältään oleva Naturistiyhdistys Suomessa. ”Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden 2005 lopussa 272 jäsentä/jäsenehdokasta.” http://pksn.naturisti.org/sivu_yhdistys01.html


”Viime viikonloppunakin Risto kiusasi naturistiliittoa "järjestämällä" oman "tapahtumansa" samaan aikaan ja samassa paikassa Suomen naturistiliiton kanssa Porin Yyterissä. Sääli, sillä paikan päällä Risto joutui olemaan pääasiassa yksin ja naturistit viettivät tapahtumaansa liiton teltan läheisyydessä sulassa sovussa keskenään.” En ollut Porissa ollenkaan, en siis kiusannut ketään väitteesi mukaan. Myöskään en ollut tapahtuman järjestäjä, sen järjesti Porin Naturismin ystävät joka on osa Pääkaupunkiseudun Naturistit yhdistystä.

”Tee oma artikkeli tästä PKSN-yhdistyksestäsi wikipediaan”

Sivulle ei ole mitään tarvetta, Pääkaupunkiseudun Naturisteilla on omat sivut ja ne löytyy osoitteella http://naturisti.org/ Pääkaupunkiseudun Naturisteilla on oma portaali jonka alta löytyy kaikki sivut. Myöskin sähköpostipalvelin ja monia muita harrasteseuroja on omaksunut Weppihotellipaikan Portaalissa. Löytyy myös kauppoja ja yksi Pankki ym.


On kuule JuusonS parempi keskittyä nyt vain Tietosanakirjan muokkaukseen, etkä levittele valheita Tietosanakirjan keskusteluun, nehän ei mitenkään vaikuta Tietosanakirjan muokkaukseen. Jos haluat avata keskustelun aiheesta PKSN-Hki tee se oikeaan paikkaan, osoite on http://naturisti.org/ keskustelu. Tämän tapainen jatkuva herja jonka alku on jo vuodessa 1999, keväällä kun olin perustamassa Suomen Kansallinen Naturisti Klubia Turkuun, ryhmä joitain henkilöitä nousi takajaloilleen ja aloitti herjan. Itse en ole aikoihin joutunut näin törkeätä valherypästä oikomaan, olisi aika lopettaa valheiden levitys, niihin löytyy vastaukset suomi24 keskustelusta. Siitä lisää antamassani linkissä http://naturisti.org/keskustelu/viewtopic.php?t=303

Terv. risto_so 2006.elokuu 13 pv klo 12.04 (UTC)


Risto valehtelee jälleen. Porin Yyterissä oli vain Suomen Naturistiliiton tapahtuma. Koko Yyterissä ei ollut mitään PKSN.ää näkyvillä missään yhteydessä, eikä liiton tapahtumassa suvaita Ristoa, eikä muitakaan PKSN.n jäseniä. Turha Sinun on täällä aloittaa samaa kiukuttelua, mitä olet jo vuosia Suom24.n sivuilla harrastanut. Potaalista puhuminen lienee naturisti.orgin yhteydessä' vähintäinkin liioittelua. Onhan tällä sivulla toki pari linkkiä muuallekin, mutta kyseessä ei suinkaan ole mikään portaali. Suuruudenhul**s teettää kaikenlaista, kuten tästä Riston "portaalistakin" on nähtävissä. Alkuun itsekin uskoin Riston kirjoitteluun PKSN.stä ja sen toiminnasta, mutta pariin "PKSN.n tilaisuuteen" ainoana eksyneenä opin tuntemaan karun totuuden. Risto oli ainoana PKSN.n edustajana paikalla ja "muut olivat käymässä jossain", kumman sopivasti, eikä näitä muita kyllä näkynyt paikalla myöhemminkään. Tämä taustaksi PKSN.n toiminnasta, kyseessä on yhdenmiehen yhdistys, jnka säännötkin muuttuvat lennossa nettikeskustelun perusteella. Tästä on dokumentit nähtävissä suomi24.n historiassa. Pysy Risto asiassa ja jätä mainostaminen sinne, minne se kuuluu. Wikipedia ei ole Sinun yksityisten kotisivujesi mainospaikka.--83.102.28.209 17. elokuuta 2006 kello 17.03 (UTC)

Risto hyvä, kaikki yhdistykset toimivat suomessa aatteellisina yhdistyksinä, joten sitä on turha korostaa.
Toiseksi PKSN on rekisteröimätön yhdistys, eikä tätä tosiasiaa tule piilotella johonkin "aatteellisen yhdistyksen" mainostamisen alle.
Kolmanneksi, kukaan ei ole nähnyt koskaan muita PKSN.n jäseniä, kuin pelkästään sinut, Risto hyvä. PKSN on vain Sinun omilla kotisivuillasdi ja mielikuvituksessasi, joten sen mainostaminen wikipediassa on lähinnä wikipedian väärinkäyttöä.--JuusonS 18. elokuuta 2006 kello 11.30 (UTC)


”Porin Yyterissä oli vain Suomen Naturistiliiton tapahtuma. Koko Yyterissä ei ollut mitään PKSN.ää näkyvillä missään yhteydessä, eikä liiton tapahtumassa suvaita Ristoa” Olin itse Yyterissä pksn-tapahtumassa, ei tarkoitus ollut sitä järjestää teille vuokratussa lomakylässä, olimme naturistirannassa.

Terv. AAA elokuu 24 pv klo 18.15  (UTC)
Siirtäkääpä tämä keskustelu vaikka sähköpostiin, tämä ei oikein liity artikkelin kehittämiseen. --Harriv 24. elokuuta 2006 kello 19.05 (UTC)

Artikkeliin kuuluvat linkit[muokkaa wikitekstiä]

Suojasin artikkelin toistaiseksi, kun ei näytä olevan yhteisymmärrystä tuosta yhdestä linkistä. --Harriv 4. syyskuuta 2006 kello 20.31 (UTC)

Wikipedian käytäntönä on, että yksityishenkilöiden kotisivuja ei linkitetä wikipedian sivuilla.
Tämän rekisteröimättömän yhden miehen yhdistyksen "Pääkauppunkiseudun Naturistit" linkin säilyttäminen sivulla sotii tämän mainitun wikipedian periaatetta vastaan.--JuusonS 5. syyskuuta 2006 kello 07.21 (UTC)
Millä sivulla näin lukee? Itse en muista sellaista nähneeni. Se että sivu on yksityishenkilön ei itsessään ole este linkille. "Aiheesta muualla" osioon kuuluu linkit jotka liittyvät aiheeseen, aiheen vierestä olevat eivät. Ainoastaan yksityishenkilöiden webbisivujen (kuten esim blogi) käytöstä lähteenä pidetään kyseenalaisena ja pääsääntöisesti ne eivät kelpaa lähteeksi. --Harriv 5. syyskuuta 2006 kello 08.38 (UTC)
Samapa tuo, noin periaatteessa. Riston yksityiset kotisivut (PKSN/naturisti) kylläkin antavat kovin ikävän kuvan naturisteista.
Oikeaa tietoa saa Suomen naturistiliiton sivuilta.--JuusonS 6. syyskuuta 2006 kello 17.42 (UTC)
Ok. Poistan suojauksen. "Oikea tieto" on vähän hankala käsitys, on vain eri näkemyksiä aiheesta. --Harriv 6. syyskuuta 2006 kello 18.37 (UTC)

Yhdistettävä[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelu täällä.