Keskustelu:Naši

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin koko tämänhetkinen sisältö on viikon päästä vanhentunutta roskaa. Aiemmista esimerkeistä voi päätellä, ettei tällaisia tulla koskaan päivittämään järkeviksi. Jos aihe on merkityskynnyksen ylittävä, se tulisi heti kirjoittaa "ajattomaksi". Tämä ei ole Wikinews. --ML 2. toukokuuta 2007 kello 19.08 (UTC)

Miten lienee tämän koko toiminnan supistamisen uskottavuuden laita? Tämän päivän Savon Sanomissa siteerataan liikkeen johtajaa Nikita Borovikovia: Meillä on kunnianhimoiset suunnitelmat vuodelle 2008. Aiomme laajentaa toimintaamme uusille alueille ja kaksinkertaistaa jäsenmäärämme. Näyttäisi siis, että se peruste jonka takia tämä löytyy etusivun uutisista on virheellinen. --Ras 2. helmikuuta 2008 kello 14.12 (UTC)

Tässä vastaava uutinen IL:ssä. --Ras 2. helmikuuta 2008 kello 14.17 (UTC)
Lähteissä ei nähtävästi puhuta mitään supistamisesta, ainoastaan uudelleenorganisoinnista. Poistan ainakin uutisen. --ML 2. helmikuuta 2008 kello 14.23 (UTC)
Alun perin ideana oli, että järjestön toiminta lähes jäädytetään (kts. Ria novostin lähde 29.1.2008). Mutta kahden päivän jälkeen tuleekin uutinen, että jäsenmäärää aiotaan kaksinkertaistaa (il 1.2.2008). Totuus lienee jotakin näiden väliltä. Ria novostin uusin analyysi kertoo, että toimintaa kutsutaan nimellä "uudelleenjärjestäminen" vaikka käytännössä kyse on toiminnan jäädyttämisestä [1]. Menee koko homma hieman spekuloinnin puolelle, mutta muutan artikkelia hieman tähän suuntaan. --Peltimikko 2. helmikuuta 2008 kello 16.02 (UTC)
Kannattaa olla tarkkana tietolähteiden merkitsemisessä. Edellä viitattu "Ria novostin analyysi" on kolumni tai kommentti, jonka kirjoitti RIA Novostin poliittinen kommentaattori Dmitry Shusharin. Jutun lopussa todetaan "The opinions expressed in this article are the author's and do not necessarily represent those of RIA Novosti." Nasi-artikkelin nootissa pitää myös mainita kirjoittaja, kun se on kerran mainittu jutun yhteydessä. Lehtihän ei koskaan kirjoita yhtään mitään. Hyvä olisi mainita myös juttutyyppi.
Kyseinen kommentti on sinänsä arvokas tietolähde aiheesta, josta on tällä hetkellä ristiriitaista tietoa. Asioiden edelle ei varmaan kannata mennä, tärkeimmät asiat Venäjällä tulevat varmaan esille maalisvaalien jälkeen. Arvelisin, että Nasin kaltaista suurta nuorisoliikettä - joka kirjoittajan mukaan on tehnyt paljon Venäjän projektille - ei lopeteta hetkessä ja aina on mahdollisuus, että jää jäljelle kirjoittajan jutun lopussa mainitsema jonkinlainen "ortodoksinen Hizbollah". --Kulttuurinavigaattori 2. helmikuuta 2008 kello 23.08 (UTC)

Wiki-artikkelissa väitetään tiettyjä nimiä Suomessa toteutetun mielenosoituksen järjestäjiksi. Nimilista on virheellinen, siinä on ylimääräisiä nimiä. Myöskään väitteitä ei ole dokumentoitu mitenkään.

Väitetty antifasistisuus[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin mukaan Nasi "perustettiin antifasistiseksi liikkeeksi". Tokihan järjestö väittää itse olevansa antifasistinen, koska sillä tavoin se voi esittää itsensä mahdollisimman myönteisessä valossa. Käytännössä Nasi kuitenkin tukee Venäjän johtoa ja valtiota, jonka joitain tai useita piirteitä voitaisiin länsimaiden mittapuulla pitää fasistisina, jos vastaavia piirteitä ilmenisi länsimaissa. Esimerkkeinä mainittakoon vaikkapa vallan keskittyminen harvoille, epädemokraattisuus, tiedonvälityksen kontrollointi, ja toisinajattelijoiden sekä vähemmistö- ja alkuperäiskansojen ahdistelut ja vainot. Voisiko asian ilmaista siten, että "antifasismissa" kyse on liikkeen omasta retoriikasta? Yleinen ohje on, että on kerrottava kuka väittää. Nasin tapauksessa antifasismi on Nasin oma väite. Tuohirulla 29. toukokuuta 2008 kello 13.26 (UTC)

Huonot viitteet[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli välittää tietoa kyseenalaisesti, koska monet sen viitteet eivät johda tietoon joka on tekstissä. Tietolähteestä pitää mainita verkko-osoitteen lisäksi ainakin otsikko, kirjoittaja, julkaisu, julkaisuaika ja julkaisija.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 20. kesäkuuta 2015 kello 18.36 (EEST)[vastaa]