Keskustelu:Muusikko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Säveltäjä voi olla muusikko myös pelkässä säveltäjän ominaisuudessa, viittaus Merriam-Webster -sanakirjan määritelmään muusikosta. --Jacofin 6. heinäkuuta 2008 kello 12.37 (UTC)

Gummeruksen Uusi suomen kielen sanakirja: muusikko ammattisoittaja. Kielitoimiston sanakirja: musiikin esittäjä, vars. (ammatti)soittaja. --Thi 6. heinäkuuta 2008 kello 12.39 (UTC)
Kun on kyse suomenkielisestä Wikipediasta, sanojen selitysten täytyy perustua suomenkielisiin lähteisiin, eikä suomenkielisissä lähteissä säveltäjä ole muusikko. Muusikko on säveltäjän säveltämän musiikin esittäjä, kuten on jo todettu usean lähteen voimalla. Englannin kielessä sanoilla on usein muita merkityksiä, vaikka ne näennäisesti ovat samoja sanoja. --Ulrika 6. heinäkuuta 2008 kello 12.41 (UTC)
Voin toki olla väärässä asian suhteen. Tällä hetkellä minulla ei ole käytettävissä kattavia paperiversioita lähteistä, mutta ajattelin vielä tarkistaa asian ensi viikolla Otavan isosta musiikkitietosanakirjasta. --Jacofin 6. heinäkuuta 2008 kello 12.51 (UTC)
Kielitoimiston sanakirja toteaa ykskantaan, että muusikko on musiikin esittäjä. Minä pääsen käsiksi sähköiseen versioon korkeakouluni kautta, mutta se ei ole kaikille avoin enkä tiedä, miten siihen tulisi viitata. Paperiversioita kumminkin löytynee kirjastoista. Intuitiivisesti minulle ei ole selvää, että kapellimestari esittää musiikkia, joten parempi olla mainitsematta sitä kuin mainita. --Louhikärmes 6. heinäkuuta 2008 kello 12.53 (UTC)
Jos lukee paljon englanninkielistä tekstiä, se voi hämärtää suomen kielen sanojen merkityksen tajuamista. Katselin netissä olevia englannin sanakirjoja, ja lähinnä sielläkin korostui musiikin esittäjyys, joissakin sanottiin kyllä myös että myös composer voisi olla musician. Mutta se siis englanniksi. Kielitoimiston sanakirjassa on siis näin: "muusikko: musiikin esittäjä, vars. (ammatti)soittaja." (Kielitoimiston sanakirja, 2004, Kielikone.) --Ulrika 6. heinäkuuta 2008 kello 12.57 (UTC)
Ok. Olisi varmaan hyvä laittaa viitteet artikkeliinkin määritelmästä. EDIT: olivat jo :) --Jacofin 6. heinäkuuta 2008 kello 13.02 (UTC)