Keskustelu:Muumitalo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaipaa Tampereen taidemuseon Muumilaakson sisältämää tietomäärää - voisiko joku tamperelainen wikiholisti tarkistella? Iivarius 16. toukokuuta 2011 kello 14.21 (EEST)

Sarjakuvissa?[muokkaa wikitekstiä]

Epäilen, että tuo otsikon "Muumitalo sarjakuvissa" alla oleva kuvaus talosta perustuu itse asiassa Muumilaakson tarinoihin. Mielestäni Muumipeikko-sarjakuvissa taloa ei koskaan esitetä niin yksityiskohtaisesti tai johdonmukaisesti, että tuollaisia johtopäätöksiä eri kerrosten huoneista ym. voisi tehdä. Muistaakseni esim. Muumipeikon ikkunasta riippuvat köysitikkaat eivät edes esiinny sarjakuvissa (kirjoja en ole kaikkia lukenut, mutta tuskin esiintyvät niissäkään?); luulen, että ne keksittiin vain tv-sarjaa vasrten. --Risukarhi (keskustelu) 20. maaliskuuta 2014 kello 10.43 (EET)

Sarjakuvista en tiedä mutta onhan köysitikkaat jo kirjoissa, ainakin Taikurin hatun alussa ja Muumipapan urotöissä (Pappa juuttuu tikkaisiin ja hätäpäissään selittää olevansa vain voimistelemassa). --Jmk (keskustelu) 20. maaliskuuta 2014 kello 10.47 (EET)
Siinä tapauksessa maininta tikkaista kannattaisi siirtää artikkelissa toiseen osioon. --Risukarhi (keskustelu) 20. maaliskuuta 2014 kello 11.10 (EET)