Keskustelu:Modaus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisi varmaan tehdä ohjaussivu modaus - pelien modaus modays - sirujen laitto esim pleikkareihin jotta voi pelata piraattiepelejä.--Termi 9. tammikuuta 2005 kello 11:52 (UTC)

Sivullehan voisi lisätä sanan muita mahdollisia käyttötarkoituksia.

On väärin sanoa että pelien modauksella tarkoitetaan vain fps -pelien "muuttelua", koska onhan modeja olemassa vaikka kuinka moneen peligenreen. On myös kyseenalaista sanoa modauksen alkaneen Quakesta, koska itse muistan "modanneeni" esim doomia aikanaan. Se kuinka perusteellisia nämä modifikaatiot olivat, on tietenkin asia erikseen. Myös tietokoneiden kotelon modaukseen voisi laittaa tähän linkkiä.

Tässä varmaan tarkoitetaan Quaken lanseeraamaa termiä Total Conversion (TC), kyllähän nyt jo Doomiakin pystyi muokkaamaan suuntaan jos toiseen :) --Stonda 16. tammikuuta 2005 kello 11:06 (UTC)

Modaus on aika yleinen slangisana (kotelon modaus esim.) ja sen rajoittaminen peleihin on vain hölmöä. --mikko 16. tammikuuta 2005 kello 11:42 (UTC)

No kyllä ainakin doomiin oli jo total conversioneja esim alien doom ja star wars doom


(eri kirjoittaja) Mikä lasketaan modaukseen ja mikä ei? Aikoinaan PC:llä tuli pelattua stunts (oli parillakin eli nimellä) nimistä peliä, jossa pääsi autojen kiihtyvyyksiä "modaamaan" hakkeroimalla suoraan määritystiedostoja jotka olivat "käsittämätöntä sotkua". Tuolloin ei tosin terminä ollut niinkään modaus, vaan ehkä hakkerointi tai ihan vain "pelin muuttaminen/parantaminen" tms. Samalla tavalla toki tehtiin pelitallennuksiin huijauksiakin muuttamalla sopivasta kohdasta heksakoodia. 88.193.209.181