Keskustelu:Mikko Niskanen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikös Mikko Niskanen ole syntynyt Konginkankaalla? Nykyisin Konginkangas kuuluu Äänekosken kaupunkiin, mutta Niskasen syntyessä kunnan nimi oli Konginkangas. Henkilön syntymäpaikka ei muutu, vaikka kuntaliitoksia tehtäisiinkin. skarabe 22. huhtikuuta 2007 kello 07.56 (UTC)

Mikko Niskanen on syntynyt Äänekoskella, hänen vanhemmat Lempi ja Uuno Niskanen asuivat silloin Äänekoskella, kunnes muuttivat Konginkankaan Liimattalan kyläkunnalle, Laitala nimiseen taloon. Olen asunut Mikon naapurina Liimattalassa ja siksi olen miettinyt usein, miksi kukaan ei ole kiirehtimässä sitä, että Mikon elämästä, etenkin siitä kun se oli Konginkankaalla, ennen teatterikoulu aikojaan ja siitä kun se tuli takaisin synnyinseudulleen rakentamaan Käpykoloa, sitä mistä piti tulla elokuvamaailman-Erämaalinna, koulutuskeskus, mutta kun hanke kohtasi vastustusta niin suunnitelmat muuttui. Paljon olisi filmausaiheita, kuten sekin kun olin mukana keitettäessä pontikkaa niillä laitteilla mitkä oli filmissä Kahdeksan Surmanlaukausta, siinä mukana ollen se olikin mielenkiintoista, erikoisesti kannettaessa tammitynnöristä rankkia ja yksi vahti, ettei tuote palaisi ja minä rauta-napulla maistelin tuotetta,laadusta täytyy niistä ajoista sanoa, hyvää tuotetta oli.

Kuten sanoin jo siitä ympyrästä, missä Mikko on Konginkankaan aikoina ollut ja elänyt, siitä tulee hyvä kuvaus, sillä kuuluisuudesta huolimatta, jokainen ihminen jossakin elämänsä vaiheessa kaipaa hiljaisuutta ja haluaa vetäytyä aika ajoin yksinäisyyteen,ja niinpä silloin aika usein sattui, että Mikkokin pyysi luokseen tulemaan ja keskustelemaan Liimattalan kyläkunnan asioista. Kerrottakoon yksi tapaus joulusta. Monessa mökissä käytiin joulun aikaan, hevosella ajeltiin, viisi joulupukkia siinä meitä istui hevosen sontaliistereessä, siinä sitä mentiin talosta toiseen, kun tähtitaivas oli pakkaspäivänä kuvauksellisen kirkas, se oli jotain erikoista, sellaista mikä onkin jäänyt lähtemättömästi mieleen, se oli silloin erilaisen joulunvieton aikakautta, erikoisesti se kun mentiin taloon sisälle, Mikko edellä ja muut joulupukit perässä, kuorolauluna kajautettiin laulu: "Joulu joutui jo taas Pohjolaan.

Kuten sanoin, on tullut aika tehdä Mikon synnyin-kotiseutu kertomusfilmi. Päähenkilöä Mikkoa esittämään hänen viimeaikojaan löytyy TELEVISIOSSA PYÖRIVÄSTÄ SALATUT-ELÄMÄT SARJASTA, henkilö joka esiintyy Aaro ja Eero henkilörooleissa. Vuonna 1987 Sanoin Mikolle: Sinusta pitää tehdä elokuva, siihen Mikko sanoi, kuule Heikki, meidän pitää yhdessä ruveta tekemään jotain, jatkaen kyllä me ehditään vielä. "Kyllä me palataan vielä näille rannoille", ne sanat hän sanoi kesäkuussa vuonna 1987, silloin olimme Ilmari Piilosen "Rantojen Keisarin" 70-vuotispäivillä Ilmarin kotona Koivulassa. Ei ehditty tehdä Mikosta elokuvaa jonka nimi mielestäni voisi olla, Kotirannoilla-Konginkankaalla.

Mikon elokuvan aika, Mikon uuden tulemisen aika valkokankaalle, se on käsillä, sillä sitten on elokuvan aitous myöhäistä kun erilaisia asioita, niitä erikoisesti mitä Mikon koti-synnyinseudulta muistavat ovat kertomassa, mutta kun he ovat poissa, silloin on Mikon synnyinseudun yllä puhaltaneet anteeksi antamattomat unohduksen tuulet.

Heikki Penttinen 44200 Suolahti